Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 181)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: M. Night Shyamalan .. Dokonale, originálně a bravurně zpracovaný útok mimozemšťanů na Zemi! Shyamalan zase dokazuje, že je scénáristický genius a režijně si vede stejně tak dobře! Jednoznačně vrchol jeho tvorby. Strach, napětí a hutná atmosféra jen na základě toho, že "nic" nevidíte. Celé Znamení je pouze vodítko a je jen na Vás, co si domyslíte.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Super záležitost, která je úplně jiná než předešlé filmové výtvory nového Hitchcocka. I když nepovažuji Shyamalana jako právoplatného dědice musím uznat, že je to velmi kvalitní atmosféricky režisér, který do svých filmů umí vložit skvělé napětí a překvapení. Znamení je taky první film, na který jak jsem zjistil se dobře dívá i vícekrát než li jednou(osud 6tého smyslu). Bruce Willise nahradil Mel Gibson a musím uznat, že se do této role hodí více než starý dobrý bojovník Bruce. Herecké obsazení je skvělé a použití všech prostředků k navození hrůzy a strachu je bezchybné. Skvělé dílo mistře. Druhý nejlepší váš film(první je Jedinečný) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se mi líbí Shyamalanův styl, kdy do velkolepého příběhu nasadí skromné postavičky se svými problémy, které se ho vlastně ani nechtějí účastnit (čímž se úspěšně vyhýbá klasickým hrdinným klišé typickým pro béčkové filmy) a hlavně staví celý film na hutné atmosféře a kvalitní pointě, ovšem na stranu druhou je škoda, že mimozemská invaze, která měla být ve filmu ústřední, zůstala jaksi nevysvětlena - mimozemšťani přišli neznámo proč, nevzali si nic a bezdůvodně zase odešli, přičemž vláda se místo armádou bránila akorát televizním vysíláním... Ovšem jakmile divák pochopí, že o logičnosti, nebo nedej bože válku tady nejde a ponoří se do velice husté atmosféry, která dokáže diváka vystrašit i bez použití trapných lekaček, film si dozajista užije. Shyamalan režíruje velice dobře, jen jeho scénáře by to chtělo ještě ucelit a Mel Gibson hrál samozřejmě taky skvěle (citlivě). 8/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vyvoleného sice Shyamalan nepřekonává a možná až příliš brzy vysype na stůl všechny trumfy, nic to ale nemění na tom, že Znamení jsou další trefou do černého. Bože, ta atmosféra.... A to finále... Film není ani tak o náboženství, jako spíš o osudu a o tom, že nic není náhoda. A funguje to sakra dobře... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborné a netradiční drama o slabosti, strachu a víře... Řemeslně velmi zručně natočený psychologický scifithriller s hororovými prvky a náboženským nádechem. I když po skvěle budovaném napětí v úvodu filmu M.N.S. trošku podléhá >svým vlastním< klišé, Mel Gibson by mohl >trošku méně< hrát (očima a mimikou vůbec :-) a ty dětičky by nemusely být tak dokonalé, krásné, inteligentní a statečné - a nakonec i reálné záběry >emzáků< trošku shazují tu mysterióznost děje, pointa je nakonec tradičně shyamalanovsky vydařená. Ano, nakonec vše je osudově dáno, vše do sebe zapadá a je tak, jak je předurčeno a jak má mýt... Vlastně - jak osudově? Ne! Vše je otázkou víry, neboť vše je řízeno tak, jak předurčil Bůh! A vlastně nakonec ani tak nejde o to náboženství... - - - P.S. Bůh není! Není důvod... °-| ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Režisér M. Night Shyamalan není velkým příznivcem počítačové grafiky ve filmech. Kruhy v obilí byly proto fyzicky vyrobeny. (Pavlínka9)
  • Shyamalanova scéna, v níž mluví s Hessem (Mel Gibson) o smrti jeho ženy, byla natočena den poté, co zemřel jeden ze členů Shyamalanovy rodiny. (becki_tu)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama