Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 180)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller (variace na Den nezávislosti) v typicky Shyamalanovsky ukecaném stylu, budující znepokojivou atmosféru od začátku až do konce, kdy ale značně upadá kvůli na pohled ne příliš povedenému emzákovi. Mel Gibson celý film táhne, z obrazovky v podstatě nesleze. Na absolutní hodnocení Signs nedosáhnou kvůli závěru, který je příliš americký a do atmosféry zbytku snímku celkově nazapadá. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Michael mě nezklamal, jen mi potvrdil, že to mít ho v top 5ti současných režisérech není vůbec omyl. Film disponuje skvělým hereckým osazenstvem, precizně sepsaným scenářem a již víše zmiňovanou režií. Myslím že kdybych dal Shyamalanovi natočit reklamu o mléčných výrobcích, tak bych u ní ani nedutal. Atmosféra strachu, napětí a doufání v cosi nedefinovatelného je skvělá a má jen jediný slabší moment a to, když mimozemšťana ukážou na můj vkus až moc dlouho. Jsou filmy, kdy je lepší mystikou opředenou postavu či monstrum radši neukátaz a tím zachovat definitivní napětí, než mu dát nahlédnout do tváře a leckdy to napětí trochu zmírnit. Ne že by ten chlapík z kosmu nebyl děsivý, ale dostal v závěru až moc prostoru což nebylo právě ono. Ale jinak je to skvělý hororový thriller co si na nic nehraje a nabízí spoustu originálních zážitků. ()

Reklama

zputnik 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan rozehrál ve svém snímku ZNAMENÍ velmi zajímavou „partii“. Na povrchu rozehraný napínavý příběh (thriller) skrývá ve svém nitru velmi silné, filozoficko-psychologicky laděné drama o opodstatněnosti (v tom nejlepším slova smyslu míněné) víry. Tímto směrem se pak snímek dotýká problematiky štěstí, náhody, strachu či naděje. ZNAMENÍ je výborně zpracován. Po formální stránce se mu nedá snad (téměř) nic vytknout - kvalitní scénář je Shyamalanem skvěle zpracován, hudební složka (Jamese Newtona Howarda) ani v jednu chvíli nezklame, herci podávají velmi dobré výkony. Je s podivem, jak vypjatou atmosféru dokáže Shyamalan vytvořit za použití tak „skromných prostředků“ - zvuk, hluk, stíny, mihotání se postav etc. Shrnuto a podtrženo: Shyamalanův opus beru za velmi kvalitní drama, thriller a sci-fi. Za horor ho však já osobně nepovažuji. Ale o to vlastně asi v tomto snímku ani nejde ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan ve svém dalším geniálním díle opět ukazuje, čeho všeho se dá klasickými filmařskými prostředky dosáhnout. Pomocí atmosféry graduje napětí, ale tentokrát šel ještě dál, hlouběji do thrillerových vod, až na pomezí hororu. Dokonce si tentokrát dovolil použít i humor, který ovšem stejně jako celý film zpětně působí mrazivě. Znamení je film ještě působivější než Vyvolený a nenechá vás ani na chvíli vydechnout. Každý záběr vás zcela pohltí. Navíc se pohybuje na hraně mystična mnohem více než Šestý smysl i Vyvolený dohromady. Jeho pointa nespočívá tak jako v jeho předchozích snímcích v šokujícím odhalení, ale drží se v linii nadpřirozena a duchovna, podobně jako celý předchozí děj. Pro mě osobně Shyamalan tímto filmem potvrdil, že je geniální scenárista a režisér a mám takový dojem, že na nás chystá v budoucnu něco ještě mnohem podmanivějšího, ovšem jde na to chytře - film od filmu přidává na intenzitě, aby to pro nás nebyl takový šok. I když i při sledování Znamení se mi chvílemi zastavovala krev v žilách - i takový účinek mohou mít filmy, ale není jich mnoho a už vůbec ne tvůrců, kteří své filmy točí právě pro tento účinek na diváka. Myslím, že teď už můžeme s jistotou říci, že Shyamalan je ten nejlepší nástupce Alfreda Hitchcocka, o jakém se nám ani nesnilo! ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

SIGNS bylo více napřed v reálnosti a tísnivého zpracování (napětí) z mého pohledu než Spielbergův War of the Worlds. Shyamalan je génius a jeho režie stoupá na vrcholek režisérů k mistrům napětí. A ta HUDBA!! Shyamalanův styl vyprávění naprosto zbožňuju, úchvatné nápady a myšlenkové pochody si více než vychutnávám. Filmový štáb odvedl opravdu skvělou práci i v kruhách v obilí, kde Shyamalan nechtěl efekty (jen umožnit tuhle práci sám se svým štábem). Po celý průběh jsme byli v kontaktu tísnivé atmosféry jako u Aliena. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Film se natáčel na pozemcích zemědělské školy Delaware Valley College. (simmiem)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama