Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 180)

golfista 

všechny recenze uživatele

Skvělý film na hranici thrilleru a sci-fi hororu. Atmosféra budovaná spíš pouhým naznačením než přímým setkáním je úžasná (škoda finále - ale dalo se skousnout). Hudba vynikající a výkon Mela Gibsona opravdu výborný. Doufám, že tenhle "Pan" režisér má pro nás přichystány další a další kousky, protože je podle mě opravdu geniální ! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Geniálne Signs sú ultimátna emocionálna jazda, zimomriavkový orgazmus a v neposlednom rade i duchovné pohľadenie, vďaka ktorému film zostárne pomalšie. Krásna shyamalanovka s famóznym, často citovaným soundtrackom Jamesa Newtona Howarda. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan ve svém dalším geniálním díle opět ukazuje, čeho všeho se dá klasickými filmařskými prostředky dosáhnout. Pomocí atmosféry graduje napětí, ale tentokrát šel ještě dál, hlouběji do thrillerových vod, až na pomezí hororu. Dokonce si tentokrát dovolil použít i humor, který ovšem stejně jako celý film zpětně působí mrazivě. Znamení je film ještě působivější než Vyvolený a nenechá vás ani na chvíli vydechnout. Každý záběr vás zcela pohltí. Navíc se pohybuje na hraně mystična mnohem více než Šestý smysl i Vyvolený dohromady. Jeho pointa nespočívá tak jako v jeho předchozích snímcích v šokujícím odhalení, ale drží se v linii nadpřirozena a duchovna, podobně jako celý předchozí děj. Pro mě osobně Shyamalan tímto filmem potvrdil, že je geniální scenárista a režisér a mám takový dojem, že na nás chystá v budoucnu něco ještě mnohem podmanivějšího, ovšem jde na to chytře - film od filmu přidává na intenzitě, aby to pro nás nebyl takový šok. I když i při sledování Znamení se mi chvílemi zastavovala krev v žilách - i takový účinek mohou mít filmy, ale není jich mnoho a už vůbec ne tvůrců, kteří své filmy točí právě pro tento účinek na diváka. Myslím, že teď už můžeme s jistotou říci, že Shyamalan je ten nejlepší nástupce Alfreda Hitchcocka, o jakém se nám ani nesnilo! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, až hitchcockovský thriller, který musí každého dostat na lopatky. Výborné obsazení a herecké výkony, skvělá atmosféra, podvědomý strach z netušeného a neviděného a pár nekompromisních lekaček...zběsilá jízda ve stopách Šestého smyslu a Vyvoleného je zase dokonalá a jde to tentokrát i bez překvapující pointy (i když tu taková nezřetelná také je). Pokud to s Shyamalanem takhle půjde dál, asi několik z nás v budoucnu umře blahem... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Začnu tím pozitivním. Líbilo se mi, jak v závěru Shyamalan použil dívčinu obsesi z vody a Merillovu baseballovou schopnost "pořádně máchat". Obojí, zdánlivě nesouvisející s dějem, vyústilo ve zdařilou pointu. Také je pravda, že některé scény jsou skvěle natočené a infarktově napínavé, Shyamalan prostě "z prdu umí udělat kuličku". A teď to horší - Shyamalan se snaží řešit spoustu otázek - otázku víry, rodičovství a další a další. Hodně to narušuje soudržnost děje a mnohdy i nudí. Některé scény (rádoby emocionálně vypjatá scéna s modlením před jídlem, dialog se svojí umírající ženou) působí zde strašně nepřirozeně. Shyamalan jako přesvědčený katolík si řeší své problémy, psychologie mu moc nejde a výsledkem je podivný paskvil - něco mezi psychologickým filmem a čistokrevným hororem. Obojí dohromady k sobě moc nepasuje a nedrží pohromadě. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Tady se nebudu moc rozepisovat, protože dlouhých komentářu je tu až až. Zručně a dobře natočený film od režiséra, jehož každý film byl zatím originální, ale všechny tak trochu stejným způsobem (tím nemyslím děj, ale celkové schéma filmu). Asi by to chtělo menší změnu, protože film ke konci silně pokulhává, zejména po scénáristické stránce. Jinak dobré herecké výkony i celá technická stránka filmu. Tři hvězdičky jsou o malinko lepší. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zklamání jako sviňa, tak okomentoval Znamení jeden z mých spolustudentů. A já nemohu než souhlasit - co se sakra se Shyamalanem stalo? Kde je atmosféra, která se dala v Šestém Smyslu takřka krájet? Celý film na mě působil jako kdybych to všechno už někde viděl - druhá polovina filmu je jako úryvek z Wellsovy Války Světů aneb co se během ní dělo na jedné zapadlé farmě. A závěr filmu mě dorazil úplně. Poslední scéna vzbudila v půlce sálu jen pochybovačné úsměšky, jen romanticky laděná děvčata zamáčkla slzu. Abyste se nemýlili - Šestý Smysl si cením vysoko (ovšem jen díky tomu zážitku prvního vidění, napodruhé a vícté se mění v takřka tuctovou lekačku) a Vyvolený je taky jeden z mých oblíbených - hlavně kvůli hudbě a kvůli tomu, s jakou úctou se tam mluví o comicsovém umění, ale tohle už nějak nebylo ono. Za skvělý kontrast mezi vtipnými scénkami a "napětím" (takřka výhradně díky dětským hercům a Joaquinu Phoenixovi) a za hudbu Jamese Newtona Howarda dávám ty dvě hvězdy. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vážná variace Dne nezávislosti... kdo neviděl, jednoduše neuvěří. Shyamalan dokáže vyprávět neuvěřitelné příběhy uveřitelným způsobem a v tom tkví největší síla všech jeho filmů. Znamení je dalším filmovým zážitkem z rukou pana Shyamalana... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Každý Shyamalan v sobě jednou objeví Hitchcocka. :-) 85% Zajímavé komentáře: Nick Tow, Torrance, LuckyStar, ]V[()Rt ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller (variace na Den nezávislosti) v typicky Shyamalanovsky ukecaném stylu, budující znepokojivou atmosféru od začátku až do konce, kdy ale značně upadá kvůli na pohled ne příliš povedenému emzákovi. Mel Gibson celý film táhne, z obrazovky v podstatě nesleze. Na absolutní hodnocení Signs nedosáhnou kvůli závěru, který je příliš americký a do atmosféry zbytku snímku celkově nazapadá. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pane Shyamalane, fakt díky, teď půjdu na kukuřici, hejbne se jeden klas a já to tam strachy celý poseru. S tím ufounem to bylo taky dobrý, málem to se mnou seklo. To by byl krásný nápis na mým náhrobku "Zemřel, protože se lekl ufouna ve filmu. Jeho život nebyl obětován marně. Zde odpočívá skutečný hrdina." ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Předem se musím přiznat, že Šestý smysl i Vyvolený se mi líbily, nicméně i přes svá překvapivá vyústění jsem z nich neměl tak úžasné dojmy, jako většina diváků. To už se ale nedá říct o mých dojmech, které mě plně ovládly během a zejména pak po skončení filmu Znamení. Musím uznat, že Shyamalan je naprosto geniální. Natočit sci-fi thriller, až skoro horor, a to s minimem speciálních efektů a šokujících masek (navíc poměrně jednoduchých), to totiž nedokáže každý. Už úvodní tóny grandiózní hudební složky od Jamese Newtona Howarda mě nenechaly na pochybách, že tohle nebude jen takový standartní thriller. A taky že nebyl. Přiznávám, že místy jsem měl nervy napjaté k prasknutí, přičemž paradoxně největší úlek u valné části diváků vyvolávaly zvuky běžného života (např. zazvonění telefonu), zasazené ovšem do onoho správného momentu napětí. Velice pozoruhodná je také konfrontace v posledních desítkách let stále sílícího fenoménu UFO s otázkou víry. Myslím, že Mel Gibson se do role pastora, jenž svou víru pozbyl, hodí velice dobře, a i když tentokrát nepodává oscarový výkon, nenechá nikoho na pochybách o tom, že je velkým hercem. Joaquin Phoenix mě mile překvapil. Jeho role mi připadala napsaná tak nějak "dvourozměrně", ale on jí dokázal vtisknout i ten chybějící třetí rozměr (na rozdíl třeba od Gladiátora, kde z "třírozměrné" role udělal naopak "dvourozměrnou"). Obě děti hrají také velice dobře, zbytek postav už pak nemá dostatečný prostor. Jediná drobná vada na kráse je pak poněkud slabší pointa (a nesouvisí to s tím, že není šokující), na ní se dalo určitě ještě zapracovat. Nicméně to je jen drobný detail, který celkové úrovni filmu rozhodně nemůže výrazně ublížit. Netrpělivě očekávám Shyamalanův další film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $72miliónovTržby USA $227,966,634Tržby Celosvetovo $408,247,917║ __Dokonalé komorné sci-fi!!! M. Night Shyamalan len dokazuje ako bravúrne dokáže narábať z atmosférou, obrazovo a hudobne neskutočne silné v spojení tejto kompozície, výborné obsadenie, efekt strachu dosiahnutý na maximum a spomienkové sekvencie skvele zapadli do deja. /videl v kine 2x: 100%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V něčem velmi vtipná aktualizace žánru invazní sci-fi, v něčem nepříjemně klaustrofobické, v něčem mile nadsazené (kloboučky), v jiných ohledech ale naprosto obtěžkané snahou přesahovat a ukazovat něco víc než komorní příběh rodinné krize obklopené tajemnými znameními zhůry. Bavilo mě to sledovat jako jednu z variant klasického vyprávění o znovu-nastolení autority otce skrze katastrofu. V tomto ohledu to lehce připomíná Spielbergovu Válku světů. Steven je však výrazně lepší vypravěč a bavič, aniž by za Shyem zaostával myšlenkově (ono to ani moc nejde). ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Super záležitost, která je úplně jiná než předešlé filmové výtvory nového Hitchcocka. I když nepovažuji Shyamalana jako právoplatného dědice musím uznat, že je to velmi kvalitní atmosféricky režisér, který do svých filmů umí vložit skvělé napětí a překvapení. Znamení je taky první film, na který jak jsem zjistil se dobře dívá i vícekrát než li jednou(osud 6tého smyslu). Bruce Willise nahradil Mel Gibson a musím uznat, že se do této role hodí více než starý dobrý bojovník Bruce. Herecké obsazení je skvělé a použití všech prostředků k navození hrůzy a strachu je bezchybné. Skvělé dílo mistře. Druhý nejlepší váš film(první je Jedinečný) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: M. Night Shyamalan .. Dokonale, originálně a bravurně zpracovaný útok mimozemšťanů na Zemi! Shyamalan zase dokazuje, že je scénáristický genius a režijně si vede stejně tak dobře! Jednoznačně vrchol jeho tvorby. Strach, napětí a hutná atmosféra jen na základě toho, že "nic" nevidíte. Celé Znamení je pouze vodítko a je jen na Vás, co si domyslíte.. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Příběh sice není tak propracovaný jako u Šestého smyslu a Vyvoleného ale vše zachraňuje výkon Mela Gibsona,který si vyzkoušel znovu roli muže trpícího ze smrti manželky a Joaquin Phoenix,který zde podává lepší výkon než v Gladiátoru. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Od úvodních titulků je divák vtáhnut do děje a bez dechu sleduje až do strhujícího konce co se děje na plátně - jedna napínavá scéna střídá druhou a vše je činěno v podstatě dost úspornými prostředky. Velkou oporou v budování napětí je režisérovi skladatel Howard. Vadou na kráse je, že se film tváří, že chce říct něco víc - pokouší se o jakýsi filosofický přesah (na světě má vše svůj smysl), což mi bylo trochu proti mysli. Navíc tu mnohý divák najde i jisté logické chyby. Přijde na ně ovšem až dlouho po odchodu z kina, protože režisér vás nenechá na podobné věci vůbec myslet díky mistrovského zpracování. Zvláštní kapitolou je závěrečná scéna, která dává pravý smysl slovu "katarze" - pokud to nebudete moc rozebírat, zažijete díky Shyamalanovi a Howardovi něco neopakovatelného. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jestli někdo v mých očích očistil béčkový sci-fi film, pak to byl právě M. Night Shyamalan se svým znamením. Ta hutná atmosféra a stupňování napětí...až šel mráz po zádech... Jak to v tomhle žánru bývá, vše stojí a padá se scénářem, který Shyamalanovi funguje na výbornou. Výborné sci-fi s nádechem nálady 50. let... Podobné filmy: Mlha, Invaze, Monstrum, Válka světů ()

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama