Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 181)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Asi se na chvilku stanu opět terčem kritiky, ale Shyamalan opět dokazuje, že neumí pracovat s napětím. Směšné dialogy, dementní charaktery a konečně chytrý chlapeček Rory Culkin ala Aidan Keller - jejich podobnost je šokující. Znaméní je první film, který jsem od Shyamalan a od té doby jsem se již několikrát přesvědčil, jak moc je tenhle režisér přeceňován. Naštěstí tedy nemohu mluvit o zklamání, jediný od koho jsem čekal více James Newton Howard, který sice vytvořil zajímavou hudbení složku, ale nikterak neoslnil. Trapná je i snaha o pointu, scény s modlením a hlavně pokus svázat ke konci vše v pevný celek - máchnutí, voda, inhalátor. Také mám pocit, že se celý ten film bere až moc vážně... Snímek tak ani nezachraňuje úchvatný závěr, kdy Morgan dostane adrenalin do nohy a celou rodinku zachrání fakt, že si odkládají skleničky s vodou na skříň. Ale vlastně ano, docela solidně jsem se bavil, a to je přeci hlavní. [TOP 19/16 75%] ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V něčem velmi vtipná aktualizace žánru invazní sci-fi, v něčem nepříjemně klaustrofobické, v něčem mile nadsazené (kloboučky), v jiných ohledech ale naprosto obtěžkané snahou přesahovat a ukazovat něco víc než komorní příběh rodinné krize obklopené tajemnými znameními zhůry. Bavilo mě to sledovat jako jednu z variant klasického vyprávění o znovu-nastolení autority otce skrze katastrofu. V tomto ohledu to lehce připomíná Spielbergovu Válku světů. Steven je však výrazně lepší vypravěč a bavič, aniž by za Shyem zaostával myšlenkově (ono to ani moc nejde). ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky vygradovaná atmosféra, vynikající režie i kamera. Horší scénář, ale zdaleka nejvíce vadí x odkazů, které jsou až příliš "zaníceně" podané. Tedy divák si nemá možnost dosadit své ingredience, ale musí brát stůj co stůj ty režisérovy. Přičemž některé jsou přinejmenším kontroverzní. Jinak ale vynikající filmařina. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan ve svém dalším geniálním díle opět ukazuje, čeho všeho se dá klasickými filmařskými prostředky dosáhnout. Pomocí atmosféry graduje napětí, ale tentokrát šel ještě dál, hlouběji do thrillerových vod, až na pomezí hororu. Dokonce si tentokrát dovolil použít i humor, který ovšem stejně jako celý film zpětně působí mrazivě. Znamení je film ještě působivější než Vyvolený a nenechá vás ani na chvíli vydechnout. Každý záběr vás zcela pohltí. Navíc se pohybuje na hraně mystična mnohem více než Šestý smysl i Vyvolený dohromady. Jeho pointa nespočívá tak jako v jeho předchozích snímcích v šokujícím odhalení, ale drží se v linii nadpřirozena a duchovna, podobně jako celý předchozí děj. Pro mě osobně Shyamalan tímto filmem potvrdil, že je geniální scenárista a režisér a mám takový dojem, že na nás chystá v budoucnu něco ještě mnohem podmanivějšího, ovšem jde na to chytře - film od filmu přidává na intenzitě, aby to pro nás nebyl takový šok. I když i při sledování Znamení se mi chvílemi zastavovala krev v žilách - i takový účinek mohou mít filmy, ale není jich mnoho a už vůbec ne tvůrců, kteří své filmy točí právě pro tento účinek na diváka. Myslím, že teď už můžeme s jistotou říci, že Shyamalan je ten nejlepší nástupce Alfreda Hitchcocka, o jakém se nám ani nesnilo! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný thriller (variace na Den nezávislosti) v typicky Shyamalanovsky ukecaném stylu, budující znepokojivou atmosféru od začátku až do konce, kdy ale značně upadá kvůli na pohled ne příliš povedenému emzákovi. Mel Gibson celý film táhne, z obrazovky v podstatě nesleze. Na absolutní hodnocení Signs nedosáhnou kvůli závěru, který je příliš americký a do atmosféry zbytku snímku celkově nazapadá. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Film se natáčel na pozemcích zemědělské školy Delaware Valley College. (simmiem)
  • Dramatická scéna večeře byla natočena za pouhé tři hodiny. Scéna s mimozemšťanem ve spíži se točila celé tři týdny. (Hpatrik)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama