Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 181)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Další vynikající „Shyamalanovka“! Klasicky nadprůměrně odvedená režie a hlavně hustá atmosféra, s kterou je pracováno přesně podle přání diváka. Výtečná je i samotná hudba. Shyamalan si umí vybrat vždy velice schopné dětské herce, kteří hrají vyrovnané partie s filmovými hvězdami největšího kalibru, v tomto případě Rory Culkin, Abigail Breslin - Mel Gibson, Joaquin Phoenix. Najdou se čistě mrazivé scény a to v originálním podání a stejně jako ve Vyvoleném a v Šestém Smyslu, se mi i zde velice líbil konec. Tleskám. Škoda, že se nepovedlo tak jak jsem očekával Stalo se, ale co stalo se, stane se ;-) btw: aspoň jsem se zase trochu více (zpetně) zasmál Scary Movie 3 ;-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pane Shyamalane, fakt díky, teď půjdu na kukuřici, hejbne se jeden klas a já to tam strachy celý poseru. S tím ufounem to bylo taky dobrý, málem to se mnou seklo. To by byl krásný nápis na mým náhrobku "Zemřel, protože se lekl ufouna ve filmu. Jeho život nebyl obětován marně. Zde odpočívá skutečný hrdina." ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se mi líbí Shyamalanův styl, kdy do velkolepého příběhu nasadí skromné postavičky se svými problémy, které se ho vlastně ani nechtějí účastnit (čímž se úspěšně vyhýbá klasickým hrdinným klišé typickým pro béčkové filmy) a hlavně staví celý film na hutné atmosféře a kvalitní pointě, ovšem na stranu druhou je škoda, že mimozemská invaze, která měla být ve filmu ústřední, zůstala jaksi nevysvětlena - mimozemšťani přišli neznámo proč, nevzali si nic a bezdůvodně zase odešli, přičemž vláda se místo armádou bránila akorát televizním vysíláním... Ovšem jakmile divák pochopí, že o logičnosti, nebo nedej bože válku tady nejde a ponoří se do velice husté atmosféry, která dokáže diváka vystrašit i bez použití trapných lekaček, film si dozajista užije. Shyamalan režíruje velice dobře, jen jeho scénáře by to chtělo ještě ucelit a Mel Gibson hrál samozřejmě taky skvěle (citlivě). 8/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A ak necháme stranou možnosť, že nám tu v noci po streche behala škandinávska olympionička?“ Hoci by sa mohlo zdať, že M. Night Shyamalan na seba ŠIESTYM ZMYSLOM a VYVOLENÝM uplietol bič a aj od ZNAMENÍ takpovediac automaticky budete čakať ďalšiu šokujúcu pointu (napr. - je za všetkým v skutočnosti len šialený sused?), výsledok je vyzretý a po stránke rafinovaného scenára vďaka výborne vypointovaným retrospektívam možno ešte lepší! ZNAMENIA sú hravý film so strhujúcim tempom (finále s pohármi vody a baseballovou palicou Joaquina Phoenixa alias dobráckeho strýka Merrilla ma uchvacuje rovnako, ako finále POSLEDNÉHO MOHYKÁNA) a zmyslom pre humor, na ktorom majú podiel pôvabní herci, v čele s vierohodným Melom Gibsonom (kvalitné výkony však podávajú aj deti a Shyamalan osobne). Autor vŕši jednu nezabudnuteľnú scénu za druhou (pes, postava na streche, nôž) a výrazne mu pomáha hudba, kamera, výprava, strih a drobné (no o to účinnejšie) špeciálne efekty. Posledná scéna (zaobíduca sa bez slov) naznačí, že Shyamalan by dokázal nakrútiť kvalitný nemý film. Citlivé ZNAMENIA sa pre mnohých divákov môžu stať osobnou záležitosťou a nejde o to, či ste katolík alebo evanjelik. V niečo veríme všetci. Kino Považan 2002 (2x) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Netušil jsem, jak může být záběr na kukuřičné pole v ševelícím větru či domácí video z oslavy narozenin děsuplné. Shymalan by však měl raději nechat víru v kostele a ne ji prazvláštním způsobem tahat do invazního sci-fi thrilleru, ačkoliv na druhou stranu, být to reálné ohrožení naší planety, ateistů by se na ní moc nenašlo.. Rodiče mě vždy kárali, že nechávám po domě sklenice s nedopitou vodou, ale já se jen připravoval.. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • M. Night Shyamalan psal scénář šest měsíců, a když ho ukázal producentům, během čtyřiadvaceti hodin měl na stole smlouvu. (EMMY)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama