Reklama

Reklama

Vynikající psycholog Malcolm Crowe (Bruce Willis) má za sebou traumatizující zážitek. Bývalý pacient se vloupal do jeho domu a dříve než sám spáchal sebevraždu, pokusil se ho zastřelit. Šlo zřejmě o trest za to, že mu nedokázal správným způsobem pomoci. Příští podzim. Doktor Crowe se pohroužil do práce a více než své manželce, trpící vzrůstajícím odcizením, se věnuje novému pacientovi. Osmiletý chlapec jménem Cole Sear vidí v těch nejneočekávanějších chvílích duchy s děsivým zevnějškem jasně prozrazujícím příčinu smrti. Oběšenci, sebevražedkyně, chlapec s hlavou prostřelenou brokovnicí Proč se zjevují obyčejnému osmiletému chlapci z Philadelphie? Chtějí ho děsit nebo snad potřebují jeho pomoc? Doktor je racionální skeptik, ale tragické zkušenosti s podobně postiženým pacientem z loňského roku ho varují před unáhlenými standardními závěry. Ostatně to, že osmiletý Cole Sear skutečně vidí reálně existující duchy, není to největší překvapení, které na Malcolma Crowea čeká... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (1 321)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Kdysi už jsem film viděl, i když možná ne celý, protože jsme z něj měl hrůzu a musel jsem do něj dospět. Ta chvíle nadešla a poměrně mě překvapilo, že ono pověstné mystično si M. Night Shyamalan schoval pro Vyvoleného a vše zachraňuje až ten nepřekonaný závěrečný zvrat. Nic to však nemění na tom, že tohle je skutečně jedna z legendárních 90kových klasik, která nestárne...9/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nejlepší duchařina všech dob. Bruce Willis konečně v roli, ve které nejsou jeho přednosti zbraně od krve a napnuté tílko. Příběh vás zaujme od první minuty, pokračuje tajuplně a napíná až k vyústění, které ve filmu nemá obdoby. Na chvíli se zastaví čas, člověk s vykulenýma očima a otevřenou pusou zírá, po chvíli si uvědomí, co se vlastně stalo a jaký konec je nevyhnutelný. Po skončení filmu jsem přemýšlel o tom, jak je vůbec možné, že jsem si toho nevšiml. Prostě jsem nemohl, ten film je dokonalý. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Celosvětově divácky úspěšný film. Trailer: http://www.csfd.cz/film/8364-sesty-smysl-sixth-sense-the/videa/ Geniální scénář, citlivá režie komunikačních scén, nenásilné lekačky a hlavně - vynikající výkony jak Bruce Willise, tak i Haleyho Osmenta v roli Colea. I když popáté už mne závěr nepřekvapí, vždy mne alespoň dojme. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem, co mám od snímku čekat, snad jen, že to bude něco s prvky Oka a Shyamalanovou velice zvláštní režií (zážitek z Vesnice je pořád čerstvý). Osment i Willis (od kterého jsem se btw dočkal kupodivu výtečného hereckého výkonu a ne jen drsných řečiček) byli velice přesvědčiví, jejich role jsem jim fakt hltal. Atmosféru to mělo výbornou-napínavou, mrazivou, mysteriózní. Čekal jsem, že v okamžiku, kdy se syn s matkou objímají v autě, tak se obraz přenese k Malcolmovi šeptajícímu dojemné slovíčka spící manželce a pak nastoupí závěrečné titulky (čímž by mě film utvrdil v nižším hodnocení a vůbec pohledu na právě viděné dílo), ale...ten konec jsem zprvu ani dobře nepochopil (a pořád se ptal, kdo z těch 2 je vlastně mrtvej?!), každopádně byl VÍCE než překvapivý a musím říct, že mi stály všechny chlupy v pozoru a cejtil jsem jak mi leze mráz po zádech (to už se mi u žádného filmu pěkně dlouho nestalo). Na vychutnání promyšleného scénaře bych se na film musel asi znovu podívat, ale stejně mi zde několik věcí nesedí (navíc mi vadí fakt, že poté co Malcolma postřelil ten jeho pacient, tak to střihli-kdyby to neudělali, tak by samozřejmě snímek ztratil svoje kouzlo a pointu, ale stejně je to od nich nechutnej podraz ;-)). Moje aktuální hodnocení nejspíš nebude konečné, leč teď jsou to 4*. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jak zhodnotit tenhle film, aniž bych se opakovala??Bruce Willis, psycholog, který se snaží pomoci mladému chlapci (Haley Joel Osment) který vidí mrtvé lidi... snaží se napravit chybu, kterou kdysi udělal a zároveň chlapec pomůže jemu... bravurní film s vynikajícím rozuzlením.. poprvé mi ten film vyrazil dech.. a když ho vidím stále častěji moje pocity z toho filmu se stále stupňují... sice už znám konec, to ale nebrání požitku.. ten tísnivý pocit, který se ve mě pořád vzbuzuje a otázky deroucí se na povrh jsou stále i po x-tém shlédnutí.. a neustále se mě zmocňuje otázka: "Chtěli by jste mít šestý smysl??" ()

Galerie (83)

Zajímavosti (81)

  • Počas kastingu na rolu Colea Seara sa Shyamalan obával Osmentovho videokonkurzu a neskôr povedal, že je to "naozaj sladký cherubín, akýsi krásny, blonďavý chlapec." Shyamalan videl túto rolu ako temnejšiu a namyslenejšiu, ale pripustil, že herec to "zaklincoval to svojou zraniteľnosťou a potrebou... Bol schopný vyjadriť potrebu ako ľudská bytosť spôsobom, ktorý bol úžasný." (Arsenal83)

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Eastwood a Damon vidí mrtvé lidi

Eastwood a Damon vidí mrtvé lidi

20.09.2009

Clint a Matt si zjevně padli do oka. V prosinci má premiéru jejich společný „jihoafrický“ projekt Invictus, ve kterém si Morgan Freeman zahraje Nelsona Mandelu a Matt Damon kapitána ragbyového týmu.… (více)

Reklama

Reklama