Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovo manželství prochází krizí, poslední dobou se mu příliš nedaří a ani psychicky na tom není nejlépe. Přesto má obrovské štěstí. Stane se jediným člověkem, který přežil děsivou havárii vlaku při návratu z New Yorku, kde se pokoušel sehnat lepší práci. Probere se v nemocnici. Z televize se dozví děsivé detaily o smrti skoro sto dvaceti cestujících i o tom, že trosky vlaku se rozlétly na míli daleko. On sám nemá ani škrábnutí. Za pár dní najde za stěračem auta lístek s otázkou: "Byl jste někdy nemocný?" Začne hledat člověka, který mu tam lístek nechal. Je to Elijah, majitel komiksové galerie, který trpí vrozenou vadou mající za následek extrémní křehkost kostí. Elijah hledá někoho, kdo je jeho pravým opakem - člověka nepoškoditelného, nezničitelného. Je přesvědčen, že je to právě David, a považuje ho za komiksového hrdinu, kterému je třeba do cesty stavět různé překážky, na nichž má dokazovat svou nepřekonatelnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 124)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jednou v podvečer vzal takhle Shyamalan baseballovou pálku a praštil mě s ní mimořádně silně po hlavě. Kdybych neměl zpevněné krční svaly, byl by to určitě homerun. A když jsem se druhý den ráno tomu knockoutu vyrval ze sevření, zjistil jsem, že si pamatuju úplně všechno, každý detail. Krásný film plný krásných scén a s překvapivou mrazivou pointou, jen jsem čekal ještě o maličko údernější atmosféru. Podávat ruku Davidu Dunnovi ale nebudu, já všem už nesčíslněkrát řekl, že tu stokorunu jsem našel v nákupním košíku... 90% 75 miliónů dolarů(rozpočet)/248 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem váhala mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami. Naprosto mě uchvátila myšlenka příběhu: kde je absolutní dobro, musí být jako protipól absolutní zlo. Obrovské mravní dilema hlavního hrdiny, zklamání jeho syna, že otec si nechce uvědomit svojí výjimečnost. Nakonec je tu vyzdvihnuta i myšlenka, že pokud někdo v životě tolik trpí, nakonec se často sám stává zlým. Opravdu dobré. Takže za tu myšlenku a naprosto originální námět dávám plné hodnocení. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Ta vkrádavá mrazivost a znepokojivost Šestého smyslu je tatam. Tempo filmu lehce opadlo, avšak nezbytný argument pro úspěch dobrého thrilleru, tedy atmosféra, ta ani tady nechybí. M. Night Shyamalan, čili ta svěží voda do klané tůňky vsadila opět na herecké umění Bruce Willise, které ovšem (znovu se bohužel nevyhnu) ve strovnání s Šestým smyslem drobátko povadlo. Námět je něco jako tulipán mezi orchidejemi, čiliže ne tak dokonalý, ale i tak srdíčko potěší. Závěr samotný, k němuž se opravdu težce probojováváte přes pole osetá leckdy až nudou (no stane se) se dá vytušit již chvilku před finále, ovšem postava Samuela L. Jacksona nemá nejmenší chybu. Sice ani tady se nevyhneme přednášce moralit a podobným výlevům nemocné mysli, ovšem ta démonická nápaditost, ta jest patrná v každém záběru. Takže Vyvolení ač patří do extratřídy thrillerů by snels větší počet akce, který by ho z konce startovního pole šoupnul o pár míst kupředu. Pořád slušně našlápnuté tajemno....... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nerozbitný Bruce v thrilleru o motivačně nastavené politice vyplácení nemocenských dávek pro hlídače stadionů ve Philadelphii.. Dobrý nápad o hledání komiksového protipólu v reálném světě, leč na Shyamalana nezvykle slabá atmosféra a na Willise nezvykle slabý herecký výkon. Ve srovnání s Šestým smyslem se žádné kutálení prstenu po podlaze nekoná.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Když vidím hodnocení 79% nevím o co lidem jde, pro mě je Vyvolený skutečné mistrovské dílo. Poutavý příběh o superhrdinech, neuvěřitelná kamera a perfektně přesvědčivě precizní Willis a Jackson. A to bych mohl dále pokračovat v superlativech na tento majstrštyk. Když jsem film kdysi viděl poprvé také jsem jej zdaleka nedocenil. Ale druhá a třetí projekce mě totálně semlely. Stavím Vyvoleného kousek před Šestý smysl. 95% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (45)

  • Animovaný seriál, který vidíme během Josephova (Spencer Treat Clark) přepínání pořadů, je Powerpuff Girls (od r. 1998). Po dalším kliknutí běží seriál I Am Weasel (od r. 1997), ovšem slyšíme jen zvuk, kamera už není namířena na televizi. Oba animáky pochází z produkce stanice Cartoon Network. (Zodd)

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Vyvolený se konečně dočká pokračování

Vyvolený se konečně dočká pokračování

27.04.2017

17 let! Tak dlouho fandové M. Nighta Shyamalana vyhlížejí dvojku Vyvoleného, která se konečně stává realitou. Ve filmu nazvaném Glass se objeví Bruce Willis i Samuel L. Jackson a premiéra nás čeká 18… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Reklama

Reklama