Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovo manželství prochází krizí, poslední dobou se mu příliš nedaří a ani psychicky na tom není nejlépe. Přesto má obrovské štěstí. Stane se jediným člověkem, který přežil děsivou havárii vlaku při návratu z New Yorku, kde se pokoušel sehnat lepší práci. Probere se v nemocnici. Z televize se dozví děsivé detaily o smrti skoro sto dvaceti cestujících i o tom, že trosky vlaku se rozlétly na míli daleko. On sám nemá ani škrábnutí. Za pár dní najde za stěračem auta lístek s otázkou: "Byl jste někdy nemocný?" Začne hledat člověka, který mu tam lístek nechal. Je to Elijah, majitel komiksové galerie, který trpí vrozenou vadou mající za následek extrémní křehkost kostí. Elijah hledá někoho, kdo je jeho pravým opakem - člověka nepoškoditelného, nezničitelného. Je přesvědčen, že je to právě David, a považuje ho za komiksového hrdinu, kterému je třeba do cesty stavět různé překážky, na nichž má dokazovat svou nepřekonatelnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 125)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv s každýmnovým Shyamalanovým filmem mám pocit, že tvůrce opět překonal sám sebe, zpětně chápu právě Vyvoleného, jako Indův nejodvážnější, a nejvyzrálejší a nejlepší film. Po filmařské ani herecké stránce se nedá filmu cokoliv vytknout, některé scény jsou doslova dech beroucí (souboj v domě, scéna, kdy Bruce stojí uprostřed davu, zvedání činky...) a vše to korunuje James Newton Howard - právě Vyvolený má nejlepší soundtrack ze všech Shyamalanových filmů + jeden z nejkrásnějších hudebních motivů, které znám! ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Vyvolený zatím nejlepší Shyamalanův film. Mám velice rád komiks a toto je vlastně takový civilní komiks se superhrdinou i se superpadouchem. A na druhou stranu Šestý smysl mě nějak zvlášť nenadchl a Znamení a hlavně Vesnice spíše dokazují, že první dva režisérovy filmy byly nejspíše náhodně tak dobré, ostatní je jen nudný průměr. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Film je to výborný, o tom žádná, ale že by mě závěrečná pointa nějak uzemnila? Tak to nemůžu tvrdit. Konec Šestého smyslu je mnohem lepší a hlavně vám zůstane rozum stát nad tím, jak je možné, že vám to nedošlo dřív. Prostě mistrný konec. Tady to není nic tak odzbrojujícího, je to pouze zajímavé rozuzlení napínavého filmu, ve kterém úřadují dva vynikající herci. 75% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Film má velmi pomalé tempo, žádný záběr není uspěchaný, což je k zdůraznění některých myšlenek určitě k dobru. Jelikož jsem viděl Šestý smysl, tak jsem se i tady těšil na pointu a od prvních minut bylo zřejmé, že si ji Shyamalan pro diváka zase připravil a navíc pěkně vypečenou. Pro mě osobně to byl velmi silný filmový zážitek, který znovu podtrhává skvělý závěr. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Napoprvé zklamání a nuda... Nicméně nějak se stalo, že jsem se časem podívala podruhé. A po skončení jsem si za předchozí zabedněnost div nedala facku přes celou hubu. Výborný film, trochu pomalejší, než by člověk čekal vzhledem k tématu, závěrečné vyústění pro změnu moc PRÁSK! a The End, ale to nic nemění na fantasticky ponuré atmosféře, skvělých hereckých výkonech a myšlenkách, které příběh dokázal nadhodit. Prostě Shyamalan, než mu prdlo v kouli. 81% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (45)

  • Film se odehrává ve městě Filadelfie, přičemž na zdi Elijahova (Samuel L. Jackson) bytu je nalepený novinový výstřižek, který hlásá "Na letišti odhalen smrtící virus". Jde o odkaz na film 12 opic (1995), ve kterém byl smrtící virus vypuštěn právě na filadelfském letišti. (don corleone)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. listopadu 2000 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Vyvolený se konečně dočká pokračování

Vyvolený se konečně dočká pokračování

27.04.2017

17 let! Tak dlouho fandové M. Nighta Shyamalana vyhlížejí dvojku Vyvoleného, která se konečně stává realitou. Ve filmu nazvaném Glass se objeví Bruce Willis i Samuel L. Jackson a premiéra nás čeká 18… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Reklama

Reklama