Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovo manželství prochází krizí, poslední dobou se mu příliš nedaří a ani psychicky na tom není nejlépe. Přesto má obrovské štěstí. Stane se jediným člověkem, který přežil děsivou havárii vlaku při návratu z New Yorku, kde se pokoušel sehnat lepší práci. Probere se v nemocnici. Z televize se dozví děsivé detaily o smrti skoro sto dvaceti cestujících i o tom, že trosky vlaku se rozlétly na míli daleko. On sám nemá ani škrábnutí. Za pár dní najde za stěračem auta lístek s otázkou: "Byl jste někdy nemocný?" Začne hledat člověka, který mu tam lístek nechal. Je to Elijah, majitel komiksové galerie, který trpí vrozenou vadou mající za následek extrémní křehkost kostí. Elijah hledá někoho, kdo je jeho pravým opakem - člověka nepoškoditelného, nezničitelného. Je přesvědčen, že je to právě David, a považuje ho za komiksového hrdinu, kterému je třeba do cesty stavět různé překážky, na nichž má dokazovat svou nepřekonatelnost. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 125)

golfista 

všechny recenze uživatele

První dojem je slabší než u Šestého smyslu, ale je to pořád výborný Thriller. Výborná režie a jak už to u Shyamalana bývá skvělá hudba. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Jeden ze čtyř nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. Dokonalý ve všech složkách, v každém detailu, v každé sekundě. Bojím se bojím (a potvrdilo se to v Signs), že už se Shyamalan bude jen vykrádat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na poprvé viděný Sixth Sense to nemá. Narozdíl od svého předchůdce má ale mnohem vyšší trvalou hodnotu. Superhrdina naší doby, comics přenesený co možná nejblíž realitě, to je nápad vpravdě geniální....i zde má v sobě příběh pár nelogičností, které ale díky dostatečně rychlému vysvětlení v závěru filmu nepostřehnete a uvědomíte si je až doma. A protože jsem fanda comicsu, Garfieldem počínaje a Sandmanem konče, docela jsem místy uslintával. Velké plus Vyvolenému přidává i skvěle gradovaný soundtrack od Jamese Newtona Howarda, takže výsledek je u mě 80%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatné, hudebně podmanivé, herecky neotřelé a scénáristicky originální... reálný zrod hrdiny... já snad začnu věřit, že někde mezi námi i skutečně chodí... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem vyvolený, ale přišlo mi to prázdné a propočítané na efekt. 70% Zajímavé komentáře: winsome, Grafito, Triple H ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V době, kdy masmédia provádí doslova genocidu lidské fantazie, snů a víry v pozitivní hodnoty se najednou vynoří chlapík z Indie, aby mě brilantním způsobem vrátil tu krásnou víru v obyčejně neobyčejné hrdiny a to je na tomhle příběhu to nejkrásnější, to pětihvězdičkové. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nevšední námět, zajímavé zpracování, dobří herci, poměrně překvapivé rozuzlení - to vše jsou docela silné devízy tohoto úspěšného snímku. Přesto jej z těch dosavadních tří megahitů od Shyamalana řadím až na bronzovou příčku, protože mě osobně zkrátka neoslovil tak, jako Šestý smysl, nebo (a to především) Znamení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě je právě tenhle film tím nejlepším, co kdy temný Indický bůh atmosféry natočil. Na druhou stranu, právě tenhle film je nejmíň zprofanovaný oproti takovému Šestému smyslu, příliš se o něm nemluví a spíš se na něj zapomíná, což je podle mě velká škoda. Základem je silný příběh a jak je u Shyamalana obvyklé bravůrní zakončení, celé epopeje, při které člověku bude neskutečně mrazit a přitom by to všechno mohlo být tak nádherně pravdivé a neuvěřitelně přesvědčivé. Herecké výkony netřeba dále komentovat. Bruce Willis a Samuel L. Jackson se do svých rolích neskutečně hodili k tomu podpořeni naprosto famózním hudebním doprovodem, který onu už dost temnotemnou atmosféru přivádí do čtvrté dimenze. Já opravdu netuším, co bych k tomu více dodal. Tenhle film je nadpřirozený, není přehnaný a každý si z něj dokáže něco vzít. --- Jestli víš, jak se v komiksech pozná, kdo se stane zloduchem. Je to ten, kdo je opakem hrdiny. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $95,011,339Tržby Celosvetovo $248,118,121M. Night Shyamalan vyráža príbehom dych, svojím spracovaným búra všemožné bariéry medzi reálom a fantasy. Skvelý Bruce Willis a Samuel L. Jackson(kde sa podeli nejaké nominácie na Oscara???), dobre sekunduje aj mladý Spencer Treat Clark. James Newton Howard opäť hudbou fascinuje a kamera je čistá delikatesa. "Malý veľký film!!! /100%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, slabší zpracování. Achillovou patou filmu je, že de facto nemá žádný skutečně nosný děj, pracuje jen s decentním přerodem obyčejného člověka v hrdinu. Kupodivu to nijak zvlášť nenudí, ale ke konci filmu jsem měl neodbytný pocit "tak kdy už to konečně začne". Více než nezničitelný táta Willis se mi zamlouval tajemný skleněný muž Samuel L. Jacksona. Skrz zajímavý námět se jaksi Shaymalan nakonec úplně neproboural k filmu, ale zůstal kdesi na půl cesty. Přesto se mi tenhle snímek o "mýtu hrdiny" líbí více než Šestý smysl. Oč je méně šokující, o to je působivější. Příjemná podívaná, která reflektuje fenomén komiksu i fenomén vztahu otec-syn, ale povrchnosti se neubránila... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: M. Night Shyamalan .. Víš jistě, kam patříš? Ohledně Unbreakable jsem dobrých osm let sám nevěděl kam. Až druhé zhlédnutí (léto 2008 - zvýšené hodnocení z původních 50% na 85%), kdy jsem sám v mnoha směrech pokročil, mne přesvědčilo o skutečných kvalitách této jedinečné podívané. ___ Konceptuálně jeden z nejlepších comics filmů, bez specifického literárního hrdiny, který si žije ve svém světě. Špičková je tradičně práce kamery, atmosféra, minimalistické podání a herecké výkony - Bruce Willis je prostě super(hrdina)! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce nedoceněných snímků poslední dekády, který předběhl dobu. Nezapomínejme totiž, že v době vzniku byly komiksové filmy stále ještě vysmívaným a finančně i kvalitami prokletým horkým zbožím, ke kterému se žádné studio nechtělo znát. Pokud jste to viděli jednou a docela se vám to líbilo, zkuste dát Vyvolenému ještě jednu šanci. Je mnohem sofistikovanější, než se na první dobrou může zdát. Třeba vás tedy překvapí svou hloubkou; a i pokud ne, tak se minimálně poučíte, proč se vyhýbat fyzickým kontaktům. A Davidu Dannovi bych doporučil nejezdit k nám do republiky. Tady by hned na Hlaváku musel přijít o rozum. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Docela NUDA ale jedna scéna byla k popukání když Willisův kluk míří na Bruce pistolí a Willis říká: "Když vystřelíš tak pudu nahoru, zbalim si kufry a odejdu." ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ještě jsem neviděl takovou věc, aby dítě, jenž bylo v děloze, mělo ruce i nohy zlomený"...... ,,proč se na mě tak díváte?" ,,zdá se, že budete jediný, kdo to přežil a nemáte dokonce ani škrábnutí"..... velmi zajímavá kamera provází celý film, ve kterém se setkávají ,,dva světy". na jedné straně S.L.Jackson, pan skleněný, děsivá lidská troska (občas je fakt hnusnej), který se musí celý život bát a na straně druhé pan vyjímečný, VYVOLENÝ. postavy v komiksech mají nadpřirozené schopnosti. podobný je i výkon B.Willise. jeho temnej, tichej hlas je posazen do roviny šestého smyslu. celej film je o příběhu, konverzaci. není (zase!) zapotřebí honosných triků k ukázání katastrofy (vlak). ta se totiž odvíjí jinde. nejhorší ze všeho je neznat své místo na světě. ti všichni zemřeli proto, aby ,,ho" našel. zvláštní konec, který má vést k zamyšlení. P.S. když jsem film viděl před 5 lety, dal bych mu ztěží za tři. dneska už vím... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::. Nadprůměrný thriller, bohužel ale moc pomalý a pocelou dubu mi přišlo, že si na něco pořád hraje ...... ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Vyvolený se konečně dočká pokračování

Vyvolený se konečně dočká pokračování

27.04.2017

17 let! Tak dlouho fandové M. Nighta Shyamalana vyhlížejí dvojku Vyvoleného, která se konečně stává realitou. Ve filmu nazvaném Glass se objeví Bruce Willis i Samuel L. Jackson a premiéra nás čeká 18… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Reklama

Reklama