Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovo manželství prochází krizí, poslední dobou se mu příliš nedaří a ani psychicky na tom není nejlépe. Přesto má obrovské štěstí. Stane se jediným člověkem, který přežil děsivou havárii vlaku při návratu z New Yorku, kde se pokoušel sehnat lepší práci. Probere se v nemocnici. Z televize se dozví děsivé detaily o smrti skoro sto dvaceti cestujících i o tom, že trosky vlaku se rozlétly na míli daleko. On sám nemá ani škrábnutí. Za pár dní najde za stěračem auta lístek s otázkou: "Byl jste někdy nemocný?" Začne hledat člověka, který mu tam lístek nechal. Je to Elijah, majitel komiksové galerie, který trpí vrozenou vadou mající za následek extrémní křehkost kostí. Elijah hledá někoho, kdo je jeho pravým opakem - člověka nepoškoditelného, nezničitelného. Je přesvědčen, že je to právě David, a považuje ho za komiksového hrdinu, kterému je třeba do cesty stavět různé překážky, na nichž má dokazovat svou nepřekonatelnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 124)

Shit 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavej námět, kterej mě nadchnul, ale nemůžu si pomoct, Shyamalan má podle mě stejně daleko lepší filmy. Samozřejmě opět skvělá režie, výborně propracovanej scénář a skvělá hudba + Bruce Willis v hlavní roli, kterej se už dokonale osvědčil v šestým smyslu. Nicméně Shyamalanovi se polovinu film nějak moc nedařilo vytvářet mysteriózní atmosféru, i když se o to hodně snažil. Ale konec byl od Shyamalana zase geniální záležitost a jak už sme od Shyamalana zvyklí, i s šokujícním koncem. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce nedoceněných snímků poslední dekády, který předběhl dobu. Nezapomínejme totiž, že v době vzniku byly komiksové filmy stále ještě vysmívaným a finančně i kvalitami prokletým horkým zbožím, ke kterému se žádné studio nechtělo znát. Pokud jste to viděli jednou a docela se vám to líbilo, zkuste dát Vyvolenému ještě jednu šanci. Je mnohem sofistikovanější, než se na první dobrou může zdát. Třeba vás tedy překvapí svou hloubkou; a i pokud ne, tak se minimálně poučíte, proč se vyhýbat fyzickým kontaktům. A Davidu Dannovi bych doporučil nejezdit k nám do republiky. Tady by hned na Hlaváku musel přijít o rozum. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis opět ukazuje, že je jeden z nejtalentovanějších herců pod sluncem. A já opět lituji, že jsem preventivně nestrčila do videa VHS... Silná hudba, málo barev, temný a originální příběh. A na závěr opět zvrat. To je celý Shyamalan. A proto ho mám tolik ráda. Nikde jinde než u něj člověk nedokáže odhadnou konec filmu. Zaloužených 5 hvězd za obsazení, režii, hudbu, kameru a atmosferu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No nebylo to spatny, ale ze by me to zas nejak dostalo to ne. Namet je rozhodne zajimavej, ale urcite sel zpracovat lip. Navic celej film je az na konec docela lehce predvidatelnej a nekolik scen pusobi nechtene smesne (posilovani, "Kdyz me strelis pojedu do New Yorku" atd.). Bal sem se, ze to zakonci tou vodou, ale to se nastesti nestalo a konec byl opet, jak je u Shyamalanovo filmu zvykem, docela prekvapivej, ale neni to zadna pointa, kera celej film prevrati vzhuru nohama, ale spis par zajimavejch informaci. Akorat skoda, ze kdyz se film po hodine a pul, kdy se nic moc nedeje, zacne rozjizdet, tak ho Shyamalan ukonci. To co se u jinejch filmu stane behem 15 minut tady Shyamalan natah na dvouhodinovej film. Daleko lepsi by bylo zkratit uvod a venovat se vic Willisovo schopnostem. A taky moh v uvodu ukazat to vykolejeni. Herci hrajou slusne, akorat mi prislo, ze Willis ma furt stejnej vyraz. Samuel Jackson byl jako vzdy skvelej a vypadal jako spravnej magor. Akorat Shyamalan ve sve pidi rolicce tu opet pusobil docela nucene, jako by za kazdou cenu chtel bejt ve filmu. Hudba se celkem povedla a dobre dotvari atmosferu, od ktere bych ale cekal, ze bude trochu hutnejsi. I kdyz jsem se vubec nenudil, tak mi to cele prislo docela rozvlekle, protoze se Shyamalanovi nepovedlo vygradovat napeti, ale stale to je nadprumer. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Napoprvé zklamání a nuda... Nicméně nějak se stalo, že jsem se časem podívala podruhé. A po skončení jsem si za předchozí zabedněnost div nedala facku přes celou hubu. Výborný film, trochu pomalejší, než by člověk čekal vzhledem k tématu, závěrečné vyústění pro změnu moc PRÁSK! a The End, ale to nic nemění na fantasticky ponuré atmosféře, skvělých hereckých výkonech a myšlenkách, které příběh dokázal nadhodit. Prostě Shyamalan, než mu prdlo v kouli. 81% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (45)

  • Jméno Elijah je odkazem na "Bibli". Elijah (česky Eliáš) se podle ní měl vrátit na Zemi a vydláždit cestu pro spasitele. (HellFire)
  • Některé záběry odpovídají okénkům ze slavných komiksů. (Elisebah)

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Vyvolený se konečně dočká pokračování

Vyvolený se konečně dočká pokračování

27.04.2017

17 let! Tak dlouho fandové M. Nighta Shyamalana vyhlížejí dvojku Vyvoleného, která se konečně stává realitou. Ve filmu nazvaném Glass se objeví Bruce Willis i Samuel L. Jackson a premiéra nás čeká 18… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Reklama

Reklama