Reklama

Reklama

Sněhurka a sedm trpaslíků

  • Československo Sněhurka a sedm trpaslíků (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sněhurka a sedm trpaslíků je prvním celovečerním animovaným příběhem, který byl kdy natočen. Sněhurka, za kterou získalo studio Walt Disney i svého prvního Oscara, započala tradici legendární Disneyovské rodinné zábavy, která se vyznačuje osobitým kouzlem, dobrou stavbou příběhu a bezvýhradně špičkovou animací. Příběh, ve kterém se mísí pohádkové kouzlo, dechberoucí napětí a neobyčejná odvaha, začíná jak jinak u kouzelného zrcadla. Kdo je na světě nejkrásnější? Zlá královna se dozvídá, že její půvab daleko převyšuje nevlastní dcera, Sněhurka. Proto se jí chce zbavit. Na útěku před nenávistí narazí Sněhurka na chaloupku, ve které žije sedm roztomilých trpaslíků Šmudla, Prófa, Štístko, Kejchal, Stydlín, Dřímal a nabručený Rejpal. Vzájemné setkání změní osudy každého z nich. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (447)

golfista 

všechny recenze uživatele

Klasická pohádka v té nejklasičtější podobě. Tohle by měli dávat pravidelně v televizi. Nevím jak vy, ale já mám staré Disneyovky raději, než ty nové. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Když minutáž nějakého celovečeráku odpovídá jeho stáří, a přesto jde stále o živou, milou a okouzlující podívanou, pak je to malý zázrak. Ve své době z toho musely být děti (a nejen ty) úplně hotové. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Disneyho klasika. Nerada bych se mýlila, ale mám ten dojem, že tohle byl vůbec první barevný film v dějinách. Trpaslíci jsou skvěli (hlavně Brumla) a film za dobu své existence neztratil nic ze svého kouzla. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ze všech zpracování Sněhurky je tohle zřejmě to nejnaivněji pohádkové a dětem nejsrozumitelnější. Disney prostě věděl jak udělat radost...jenže po přečtení Sněhurky od Neila Gaimana, troufám si říct že největšího literárního mága naší doby, se už na roztomilou kreslenou holčičku, která se vzala odnikud a měla pleť bílou jako sníh a rty rudé jako krev, nedokážu dívat tak jako dřív... A ta roztomilá zvířátka mě taky pěkně štvou:) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že jsem Sněhurku kdysi viděl, ale protože jsem si nebyl ani za mák jistý, dal jsem si opáčko. :o) Překvapilo mě, jak je ten film svěží. Hravý tak akorát, temný, až mě to překvapilo, pro písničky je zde dokonce i oslí můstek (Sněhurce jde se zpěvem všechno lépe), chvílemi je místo i pro ironii a Sněhurčino lehké zesměšnění trpaslíků. A český dabing (ze sedmdesátých let, kdy byl ještě opravdu legendární), afektovaný i tlumený v těch správných chvílích. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby Disney věděl, jaký blitky vznikají pod jeho hlavičkou dneska, obracel by se v hrobě. Tohle je krásná klasická pohádka, u níž jsem strávil velmi pěkný večer. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,488,000Tržby USA $184,925,486Tržby Celosvetovo $190,000,000za predaj od 2009Tržby za predaj Blu-ray v USA $55,267,944 //počet predaných kusov 2,074,993za predaj od 2009 Tržby za predaj DVD v USA $57,146,328 //počet predaných kusov 2,700,438Úžasné čo dokázali pod záštitou Walta Disneya v danom roku stvoriť, je to hravé, zábavné, roztomilé, dojemné,... ohľadom animácie to je brilantná práca prešpikovaná do detailov. /100%/ ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Zrcadlo, zrcadlo, který animovaný film je nejkrásnější? Podle mnohých by to stále mohla být průkopnická Sněhurka, která navzdory svému pokročilému věku dodnes funguje jako testament nespoutané hravosti z dávno minulých dob kinematografie. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Leigh Harline: 1. Overture [2:11] ,2. Magic Mirror [1:25] ,3. I'm Wishing/One Song [3:06] ,4. Queen Theme [0:44] ,5. Far Into The Forest [2:26] ,6. Animal Friends/With A Smile And A Song [4:24] ,7. Just Like A Doll's House [2:45] ,8. Whistle While You Work [3:23] ,9. Heigh-Ho [2:46] ,10. Let's See What's Upstairs [1:16] ,11. There's Trouble A-Brewin' [4:21] ,12. It's A Girl [4:27] ,13. Hooray! She Stays [2:49] ,14. Bluddle-Uddle-Um-Dum [4:26] ,15. I've Been Tricked [4:05] ,16. The Dwarfs' Yodel Song [4:35] ,17. Some Day My Prince Will Come [1:54] ,18. Pleasant Dreams [2:29] ,19. A Special Sort Of Death [2:02] ,20. Why Grumpy, You Do Care [2:07] ,21. Makin' Pies [3:03] ,22. Have A Bite [1:28] ,23. Chorale For Snow White [1:06] ,24. Love's First Kiss (Finale) [4:21] ,25. Music In Your Soup [2:35] ,26. You're Never Too Old To Be Young [3:19], ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

A tak nám začíná éra zoofilního znásilňování evropského pohádkového kánonu a jeho přetavení z ultramorálních hororů do zcela nezávadné megainfantilní podoby vhodné leda pro upozaděné děti s extrémně sníženou inteligencí. Lekce číslo jedna, prťousové: pokud si máte nějaké privilegium odpracovat a můžete to pomocí hypnózy nebo odhalených koz hodit na kohokoli jiného, neváhejte a jděte do toho, i kdybyste se kvůli tomu měli uchýlit k systematickému zneužívání zvířectva. Bod Rejpalovi, vždyť kdo by se chtěl nechat komandýrovat podobnou afektovanou krávou se skandálně mizernýma způsobama. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých největších filmových restů konečně splněn. Dobrá zpráva je, že ani v osmadvaceti nejsem na Disneyho Sněhurku starý. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Klasika, která musela tehdy působit jako malý zázrak, skutečně smekám před tím, jak přirozené jsou pohyby všech postav, s tím museli mít tehdy spoustu práce. Bohužel příběh obsahuje všechno to, na co disneyovky o půl století později doplatily - morální ponaučení, legrační zvířátka a iritující písničky. Nicméně všem mladším osmi let nelze než doporučit. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Disneyho Sněhurka vůbec nestárne. Chtěl bych vidět reakce publika v roce 1937, protože ty animace jsou úžasné i po tolika letech. Obsahově je to primárně pro nejmenší. Dnešní animáky se posunuly úplně jinam, ale jestli je to u pohádek potřeba, raději hodnotit nebudu. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Ač první, ze mně víc než tři slunce nevymámí. Želva sloužící coby valcha je super, zbytek ucházející průměr. Popelku i Růženku mám z Disneyovek radši. ()

Související novinky

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Co nabídne služba Disney+?

Co nabídne služba Disney+?

09.11.2019

Už za pár dní (přesněji 12. listopadu) se ve Spojených státech, Kanadě a Nizozemí spustí nová streamovací služba Disney+. O týden později se pak dočká ještě startu v Austrálii a na Novém Zélandu.… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama