Reklama

Reklama

Recenze (7)

pm 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že tato adaptace u nás šla počátkem 80. let pod názvem „Starosta casterbridgeský“, ale to není až tak podstatné, každopádně to bylo mé první setkání s britskou klasikou, které nasměrovalo můj pozdější čtenářský zájem o literární svět Thomase Hardyho i britskou klasiku z produkce BBC. Viděla jsem od té doby dost filmů podle jeho románů, ale žádný ve mě nezanechal takové dojmy jako příběh vzestupu, úspěchu a ubohého pádu Michaela Henchorda. Snad že mi tenkrát bylo asi deset, a nepočítám-li šok z "Čarodějova učně", byly osudové přešlapy tohoto muže všechno, jen ne podobné mým předchozím, dětsky uhlazeným diváckým zážitkům. A těm pocitům na dosah jsem byla nedávno, když jsem po letech znovu viděla Schlesingerovo drama "Daleko od hlučícího davu" (1967), ve kterém stěžejní mužskou roli sehrál stejný herec: skvělý Alan Bates. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Televizní zpracování románu Thomase Hardyho. Příběh vzestupu a pádu člověka pronásledovaného vlastní minulostí, zasazený do viktoriánské Anglie. V osmdesátých letech seriál uvedla Československá televize pod názvem Casterbridgeský starosta. ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si na tento seriál při TV premiéře v ČT. Od té doby jsem jej už neviděl a to je už skoro 40 let. Rád bych se na něj znovu podíval. Výborný seriál. ()

Piedone

všechny recenze uživatele

Televízna premiera 2. časti v ČST bola v piatok 13.1.1984 o 20:00 na 1. programe. Réžia slovenského znenia: Oľga Rúfusová. ()

Reklama

Reklama