Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nádherné přírodní scenérie jižního Texasu jsou součástí i kulisou příběhu nájemného lovce, bývalého armádního kapitána, který se v třídílné minisérii vydává po stopách krutého a nelítostného zabijáka. (Zetwenka)

Recenze (6)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Venkovský Divoký Západ po obou stranách hranice Texasu a Mexika, krátce po místních indiánských válkách. Zvláštní, hodně svébytná poetika, i kupodivu funkční směsice brutality a sentimentálního až kýčovitého patosu, připomínající místy nějakou velkolepou divadelní tragédii. Vzájemný vztahový propletenec spousty výrazných postav, z nichž některé se mi nesmazatelně vryly do paměti, ačkoliv jsem tuhle minisérii viděl až dodnes pouze jednou, a to už kdysi dávno na ČT. Charismatický a zlověstný hajzl güero Garza, posedlý zabíjením gringů, psychopatický hnusák Mox Mox, vyžívající se v upalování lidí, pragmatický kikapský stopař Famous Shoes a spousta dalších zajímavých podivínů, desperátů i mužů zákona. Nechybí ani ženský prvek, především bývalá kurva, dnes manželka, matka a učitelka Lorena, nebo osobitá stárnoucí kráska María. Ale nečekejte žádný syrový realismus, svět našich hrdinů má mnohem blíž k divadelnímu pódiu, nežli k realitě, románová předloha se nezapře. A nemělo by vás třeba taky překvapit, že všichni Mexičani tu samozřejmě hovoří plynně anglicky, a to včetně negramotů a venkovských dětí. P.S.: Zdejší plakát je k nějakému jinému filmu. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá westernová miniserie. Všudypřítomná špína , prach , bezohlednost a brutalita - realita území bez zákona, viděná bez růžových brýlí. Výborná Sissy Spacek. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Nepodařená westernová miniserie. Uniká děj, kameraman a režisér taky nejsou moc sehraní. Snad může zaujmout James Garner v hlavní roli lovce odměn Woodrow Calla. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Celkom dobry western, aj ked par much to malo: jednak hodne brutalny, sceny ako ze tipek vezme na ruky male kozliatko a potom ho flakne o zem, nemusim mat; alebo nestaci prizastrelit serifa, treba ho este obesit a pockat, ako sa trasie na spagate, s detailom na jeho krvacajucu hrud a vyplazeny jazyk - tak toto vsetko sice dokresluje atmosku tvrdackeho westernu, ale clovek sa citi za tym ako potreny srackou. Inak fajn; proste hrozne nesympaticky mlady killer odstreli asi tisic ludi, najma zo spasu - az po nom ide najomny vrah, sice stary, ale inak killer. Aby to nebolo primalo brutalne, tak sa tade poflakuje este jeden, co podpaluje zaziva deti/zeny/zvierata, a dalsi, co ma hobby nadavat ludom a potom ch postrielat. No a este par kladnych hrdinov a pribeh je hotovy. Neskutocne dialogy, velice tvrdacke samozrejme - a obcas jemne pritiahnute za vlasy, typu "vsade sa tu valaju mrtvoly, mam toho uz pokrk" a "vsade su tu zabijaci, chcem uz zit normalny zivotr" a tak podobne. Mohli si odpustit niektore prasaciny, napr. znasilnene 16-rocne tehotne dievca - mlado-manzelka, ktora sa po znasilneni otravi jedom na potkany. Alebo jak syn dopicha nozom mamu, nez ho odbachnu, a ona krvacajuc chce umyvat jeho mrtvolu, furt opakujuc "ved je to moje dieta!" - no proste si to autori zjavne vychutnali az do dna! Na 3* v pohode postacujuce; clovek tych pat hodin prekuka, ani nevie jak, ale za tym to chce daco ako Perinbabu alebo Andel Pane :-). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

"Beat the drum slowly and play the fife lowly and play the dead march as you carry me along; take me to the valley and lay the sod o'er me, for I'm a young cowboy and I know I've done wrong. Get six jolly cowboys to carry my coffin, get six pretty maidens to bear up my pall. Put bunches of roses all over my coffin, roses to deaden the sods as they fall." ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama