Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2300. Dvanáctiletý Jim (Itaco Nardulli) pobývá na Sicílii ve zpustlém hostinci svých rodičů, kam zavítá zvláštní cizinec Billy Bones (Ernest Borgnine) hledající úkryt před nepřáteli. Záhy umírá následkem užívání drogy astronautů zvané „drek“, ale stihne Jimovi předat mapu, kde je zakreslen poklad legendárního vesmírného piráta Flinta. Jim prchá před Bonesovými nepřáteli do Říma, kde potkává hraběte Ravana, jenž zorganizuje výpravu za pokladem na vzdálenou planetu. Členem posádky se stává i Dlouhý John Silver (Anthony Quinn). (J.Connor)

(více)

Recenze (25)

T2 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a v danom prevedený prekvapivý počin, ktorý mal čosi do seba v dobe keď bežal v TV ma moc zaujal, bolo na čo pozerať. /65%/ ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Čistě z nostalgie, panebože jak tohleto už dlouho nedávaly, viděl jsem to jako malej a už tehdy jsem to neuvěřitelně žral a těšil se na každý díl, tuším že byly buď 4 nebo 8..? Nevím jestli to dávaly v Magionu, ve Veze nebo zcela mimo tyto dva legendární dětské pořady. Co si ale dost dobře pamatuji do dneška, tak to bylo jméno vesmérné lodi Hispaniola (šedivá kruhová loď) a kapitána Johna Silvera hrál ho tehdy Anthony Quinn, špatné nebyly ani ty všechny speciální efekty. Víc už si ale momentálně nevybavím. Drahokam, který by potřeboval znovuobjevit a vydat na dvd.. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilá sci-fi variace na slavný pirátský román. V dětství jsem tenhle seriál měl velice rád, po shlédnutí pár dílů na jednom ze satelitních programů už to sice nebyl takový zážitek jako tenkrát, ale přesto se pořád jedná o slušný seriál o jehož reprízu v nějaké z českých televizi bych se docela přimlouval. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pred mnohými, mnohými rokmi to bolo pre mňa ako blesk z jasného neba a seriálu som veľmi fandil. Dnes sa to jeho kúzlo vytratilo a predpokladám, že z roka na rok sa bude vytrácať ešte viac, až skončí ako jeden z viacerých príkladov polokultového braku. Aj keď je to celkom obstojná televízna zábava. ()

iommi 

všechny recenze uživatele

Ako malý som bol z toho totálne "vyplesklý", dokonca si matne spomínam na niektoré pasáže. Celkom rád by som si to pozrel znovu, pravdepodobne sa to však už nikdy nikde v TV neobjaví. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Rozmýšľam, či by som to chcel ešte niekedy vidieť, keby bola tá možnosť, alebo si na to ponechám spomienku ako na jeden z najúžasnejších (pretože prvých) zážitkov, ktoré mi v detstve navždy vypálila do mozgu televízna obrazovka. V intenzite zážitku a miery formovania mojej psychiky sa tomuto seriálu vyrovnajú len bizarný čínsky akčne-mytologický OPIČÍ KRÁĽ a úchylný novozélandský detský horor POD HOROU. ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Pripájam sa k tým pár komentárom čo tu sú: ako malý chalanisko som to úplne žral... A veľmi dúfam, že to ešte niekedy uvidím... ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Videl som to veľmi veľmi dávno, niektoré pasáže si pamätám ako keby som ich videl včera, ale zvyšok len hmlisto. Na svoju dobu celkom slušný sci-fi. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Panebože, na toto si spomínam ! Ale celé roky som to nevedel nájsť (ktovie prečo). Celkom OK pokus o R. L. Stevensona vo vesmíre (utkvelo mi v pamäti aj pár prekvapujúco drsnejších akčných scén... no, scénok...). Také 80s sci-fi ako má byť, s hranato-oblou estetikou vozidiel (vznášadlá) a kompov, ktorá pôsobí pomerne zastarane už dnes, nieto ešte o 300 rokov v budúcnosti. ;-) Spomínam si aj na piráta s prostetickou nohou, v ktorej mal zamontovanú drobnú chladničku. :-))) No hej, pár dielov som určite videl. Kupodivu to bola čisto európska produkcia, za čo jej patria menšie plusové bodíky ()

prometheusXX 

všechny recenze uživatele

tak toto je dávno zabudnutá pecka .fakt fain serial,ako malý som sa na to strašne tešil.vynikajuci slovensky dabing. mohla by byt niekedy repríza. celkom obstojne efekty na serial. ()

mikhail 

všechny recenze uživatele

Skvelé skvelé, jednoducho skvelé! Ako decko som sedel pri TV ako prikovaný. Škoda, že v TV už dlhšie nebežala jeho repríza. ()

haffen

všechny recenze uživatele

Nejdem hodnotit. Za deckych cias by som mu dal plnych 5* bez rozmyslania, pretoze to bol serial, ktory ma uplne uchvatil. A vlastne koho nie? Dnes by som si ho opat velmi rad pozrel, len sa bojim, ze uz by stratil svoje caro, kvality a jeho hodnotenie by slo mozno dolu... A mozno by vyhrkla nostalgicka slza... Mozno je aj dobre, ze uz zostane len v spomienkach... mozno... mozno... ()

peterfriusjilek 

všechny recenze uživatele

V poslednej tretine osemdesiatych rokov sa natáčali technologicky oveľa lepšie vedeckofantastické filmy a seriály, ale tento prevyšuje svoje nedostatky hereckými výkonmi. A nostalgiou, veď som bol iba malý chlapec, keď to dávali v televízii. ()

teltri 

všechny recenze uživatele

Ach, to boli časy .. Ja som tomu veľmi nerozumel ale atmosféra vzialenej planéty bola uchvacujúca a tajomná :-) ()

maniak.sused 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, ako by som to hodnotil v prípade, že by som to videl nedávno, ale keď som bol malý, tento seriál som pozerával s veľkým zaujatím. Hlavne kvôli atmosfére a tajomnu. A postave Anthoho Quinna. ()

Reklama

Reklama