Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivá Carrigan zuří, když zjistí, že její otec odkázal veškerý majetek na dobročinné účely a jí nechal pouze starý dům. Když v záchvatu vzteku hodí závěť do krbu, objeví se tajné písmo s informací o pokladu, který je v domě ukryt. Kromě pokladu se však v opuštěném, strašidelném domě ukrývá také malý duch Casper, který marně hledá kamaráda. V televizi zahlédne psychiatra Jamese Harveyho a jeho malou dcerku Kate, která se Casperovi na první pohled zalíbí. Nenápadně navede Carrigan, aby si doktora, odborníka na terapii duchů, najala. James její nabídku přijme. Casper se pomalu sbližuje s Kate, vezme ji na noční let nad mořem a pak jí na starém majáku vypráví o sobě a o tom, že jako malý kluk neposlechl tatínka, nastydl a umřel. Z novin dívka zjistí, že jeho otec byl vynálezce, který vymyslel přístroj na oživování mrtvých, látky potřebné k oživení je však jen na jedno použití. Během halloweenského večírku, který se koná ve strašidelném domě, se každý dočká zasloužené odměny. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Pro scénu, kde Casper vytáhne Kat z okna a vezme ji na maják, měla Christina Ricci kousek řemínku přivázaný k zápěstí, aby to vypadalo, že jí táhne duch. (rafix)
  • Dan Aykroyd si ve filmu zahrál cameo roli lovce duchů, přičemž oblékl stejný oblek a zbraň jako ve filmu Krotitelé duchů (1984). Herec nebyl uveden v titulích. (korbitch22)
  • Původně měl na režiserské křeslo usednout Alex Proyas, avšak později z dohody sešlo. (Dlee)
  • Clint Eastwood ani Mel Gibson nebyli uvedeni v titulcích. (reich)
  • V plánu bylo natočit hrané pokračování, ke kterému byl napsán i scénář, ale tvůrci předpokládali, že tento film vydělá víc peněz, a také hlavní hvězdy Christina Ricci a Bill Pullman měli smlouvy na další projekty a nemohli by se vrátit dříve než za rok, takže z pokračování sešlo. Producenti se nakonec rozhodli myšlenky na další hraný film o Casperovi úplně zamítnout a raději se rozhodli vytvořit kreslený seriál, který pokračoval tam, kde tento film skončil. (HappySmile)
  • Film měl obsahovat hudební číslo s názvem "Lucky Enough to Be a Ghost (Jsem šťastný, že jsem duch)", kde tři duchové zpívají o spoustě svých duševních problémů během schůzky s dr. Harveym. Bohužel animace této scény by stála několik milionů dolarů, a tak od ní producenti upustili. (HappySmile)
  • Při scéně se snídaní vejde do kuchyně Casperův strýček točící se jako helikoptéra za tónů Wagnerovy "Jízdy valkýr" v pozadí a Stretch později řekne: "Mám rád po ránu vůni masa!" Celá tato scéna je přímým odkazem na Apokalypsu (1979). (HappySmile)
  • Příjmení postav Christiny Ricci a Billa Pullmana je v tomto filmu Harvey. Nakladatelství, které už spoustu let vydává Caspera, se jmenuje právě Harvey Comics. (HappySmile)
  • První animovaný film, kde je postava, podle níž se film jmenuje, počítačově animovaná. (HappySmile)
  • Rekvizity, které byly použity při natáčení, jsou vystaveny v Universal Studios v Orlandu na Floridě. (HappySmile)
  • Byla natočena scéna, kde si Zelda Rubinstein zopakovala svou roli z Poltergeista (1982) (vyběhne z komína a zakřičí: "Běžte ke světlu!"), ale nakonec byla z filmu vystřižena. (HappySmile)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama