Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy moc nemusím, tenhle film nebyl ale jen o romantice, měl zvláštní poutavý nádech, takže člověka dost bavil. Dost dobré, zvláštní scény duchů se zde objevovali. Nicolas Cage hrál dobře. I zbytek hereckého obsazení v pořádku. Hudba průměr. Konec filmu byl také dobrý. Sice je film na mě moc romantický, některé chvíle jsem moc nemusel, ale celkově je to obstojná podívaná, která se dá vydržet. Takže dobrý průměr ve výsledku. Mé hodnocení je 57% = *** ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

...Ach jo. Tenhle anděl je falešný jak panák na maškarním bálu s křídly z papíru. Ano, je to romantické, americké, krásné, nudné až otravné... Řemeslně rutinní hollywůďácká slaďárna pro lacinou konzumaci k popcornu s pepsinou. Vlastně je to zas až psina... Dokonalá >novácká< kulturní vložka. Na oné tévé s otřesným typickým českým dabingem a zvukem vůbec. Tak jen se z toho neudělejte trumberové. Běžte raděj na "Nebe nad Berlínem", máte-li nějakou nutkavou potřebu andělů... ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Mesto anjelov nemá antiutopický podtext, ako jeho tematicky podobný originál zo Západného Nemecka. Nestrhne formálne, útočí na túžby a potreby ľudskej blízkosti. Nepojednáva o zmysluplnejších úvahách, skôr nahliada k zástave času, precitnutia okamihu. Úloha "mesiáša" pripadla Cageovi, ktorý do tváre ako nepodarený anjel skutočne vyzerá, herecky je to o pár kategórii slabšie. Stačí sa mu pozrieť do očí a vidíte tú jeho maximálnu úzkosť predania pomocných posolstiev sťa romantickej idylky a súcitu. Ani obrazová hypnóza multimiliónových štúdií ešte nezabezpečuje pečlivo strážené atmosferické zázemie typické pre poctivo budovanú drámu. Takisto aj nebovolajúce zvuky a celkový dojem sa kĺže jednoduchšou story, v takom tom rámci slušného priemeru. Nádej-tragika, aby bol divák v strehu. Mám skôr dojem, že takéto násilné zvraty v konečnom dôsledku viac ubližujú a ako vyvolávajú katarziu. Ak však potrebujete vypnúť a svoje myšlienky kamsi nasmerovať (ako Meg), tak je to celkom fajn. Pre mňa aspoň za pesničku Iris. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že na samotném prapočátku tohoto filmu zazněly jen pouhé dvě věty: 1) Natočíme remake Nebe nad Berlínem, 2) Hlavní roli bude hrát Nicholas Cage. Opravdu, hned, co Nicholas vstoupil do světa filmu muselo být každému jasné, že jednou pro ten jeho výraz smutného baseta, kterému se zakutálel míček, vznikne celý film. Mám Cage i Ryan hrozně rád (jen Meg tady ten květák moc nesluší) a stále ještě v živé paměti pohrdlivý odsudek, když jsem k Městu andělů usedal poprvé. Čekal jsem uslintanou kýčovitou romanťárnu. Ne, že by to romanťárna nebyla (a v závěru možná na ten kýč dojde), ale jedna z těch mála, které mě chytly. Město andělů je hrozně hezky a dojímavě natočený film. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to zase ta typická ukázka filmu mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Město andělů disponuje vším, co má správné romantické drama obsahovat. Režisér snímku Brad Silberling odvádí svou práci dost dobře a jeho citlivá a svědomitá režie je ve filmu znát na každém kroku. Vůbec celková formální stránka je skvělá. Jen je to občas lehce kýčovité a příliš učesané. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Cage povedal, že s touto úlohou musel prejsť od svojich bežných metód neustálych pohybov k snahe byť „efektívny“, pričom často nehybne. Poznamenal, že si musel osvojiť zmýšľanie dieťaťa a konať pod dojmom bežných zážitkov, ako je pocit dažďa alebo slnečného svetla. (Arsenal83)
  • Když se Seth (Nicolas Cage) připravuje ke skoku, hraje v pozadí hudba - modlitby "Otčenáš" a "Zdrávas Mária", recitované v polštině. (HellFire)

Reklama

Reklama