Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděla poprvé (což bylo už relativně dávno), docela se mi pro svůj námět a atmosféru (myslím ve scénách s anděly) líbil - jenže jak už jsem napsala - to bylo dávno. Za pár let jsem totiž zhlédla klenot jménem Nebe nad Berlínem, a veškerý můj, byť jen nepatrný obdiv Města andělů, byl ten tam! Amíci z toho udělali prachsprostý romantický doják téměř bez jediné špetky filosofie originálu, o atmosféře ani nemluvě! I když - dalo by se říct, že je to vlastně spíš klad tohoto filmu - jsou to takové Wings of Desire převedené do skousnutelného formátu pro naprosto nenáročného diváka. Ovšem tak docela to také není pravda - v MA je totiž většina věcí natočena dost jinak (je to přeci jen Hollywood...a nemůžu si pomoct, ale ta nádherná majestátní Berlínská knihovna by si o tu zde zobrazenou ani neotřela boty!) - ale hlavně konec je naprosto jiný. [Kdo neviděl oba filmy, dál nečte!] Zatímco v NNB vše skončí happyendem, v MA umírá hlavní ženská postava - což se mi tu naopak vyloženě líbí. Je to takové "nehollywoodské" - i když na druhou stranu je to vlastně možná docela vypočítavý záměr tvůrců - přitáhnout osoby ženského pohlaví, donutit je vybrečet se z podoby a pánům tak dát šanci je utěšovat - no, taky možnost. Cage mi tu kupodivu tolik nevadí a anděla, který je ze všeho - pro nás obyčejného a obvyklého - věčně na větvi, ztvárnil (dle mého názoru) docela věrohodně (srovnávat s originálem bych si samozřejmě nikdy nedovolila!). . . . . Stručně, jasně, výstižně: nenáročný romantický slaďák s dobrým námětem, který je zde však jaksi bezpředmětný, neboť jde o remake - skvostnému originálu nesahá ani po kotníky! ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Jsem tvrdě proti obsazování Nicolase Cage do čehokoli. Jediný romantický film, kdy byl k čemu bylo Pod vlivem úplňku, kde mě jako mladý pekař dokonce celkem okouzlil. Od té doby ho považuji za vhodného pouze pro parodie. Ale i když odhlédnu od Cage (což jde jen těžko), překvapilo mě jaká nuda to je, myslela jsem že jde o film dojemný, ale vůbec mi to nepřišlo. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Kýč nejtvrdšího ražení, ale moc hezky natočený. Díky schopnému Silberglingovu vedení má Město andělů velmi silnou, v podstatě snovou atmosféru. Minimalismus Nicolase Cage se pro roli zmateného anděla hodí a stejně tak mi do role ženy, která dokáže získat i srdce i toho, jenž "není schopen cítit", sedne okouzlující Meg Ryan. Výsledek je vykonstruovaný a tvrdě upřednostňuje formu nad obsahem, ale jde o tak stylisticky podmanivé dílo (vynikající práce kamery + citlivá hudba), že jde o kýč krásný, který sice nemá nic společného s realitou (a s předlohou), ale to mi naprosto nebrání v tom, abych jím nebyl okouzlen a na jeho konci nebyl dojatý. 4 a 1/2*... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Americká blbina, ale aj tak je to jeden z tých lepších filmov Nicolasa Cagea a Meg Ryanovej. Má to super atmosféru a celkovo mi to príde sympatickejšie ako originál už len tým že to nemá potrebu to filozofovať o suchom z nosa. Na druhú stranu je to postavené na celkom cheesy romantickej zápletke, ktorá nasilu žmýka emócie a snaží sa všemožne rozplakať citlivejšie povahy. Soundtrack v pohode a celkovo si to vždy rád pozriem ak to beží v telke bez toho aby ma obalil pocit hanby. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"She would give anything on Earth...He would give Eternity, for a Love that lasts forever" O Městě Andělů mi kdysi vyprávěl táta. Prozradil mi, jak to končí a já neměl nikdy odvahu se na to skutečně podívat. Musím říct, že zamilovanější film snad neexistuje. Maggie (Meg Ryan) je doktorka a při operaci jí zemře na stole člověk. Seth (Nicholas Cage) je anděl, kterého při operaci zahlédne. Párkrát se odhodlá za ní jít a postupně se jí snaží říct kdo doopravdy je. Ovšem anděl necítí dotek, vůni ani pohlazení. Seth se do Maggie opravdu zamiluje a... Pokud chcete znát tyhle protivné tři tečky, tak se podívejte na City of Angels. Film má nádhernou hudbu, která skrz vás prostupuje, a vy se noříte do dojemného příběhu o neuvěřitelné lásce. Narovinu asi napíšu, že to je asi nejzamilovanější film, co jsem kdy viděl. Nicholas a Meg mají užasnou chemii a vy tomu příběhu věříte. Velice procítěný film, na který jistě budu ještě velice dlouho vzpomínat. "You choose fall to earth, and when you wake up. You will be.... - Human." (90 procent) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Cage povedal, že s touto úlohou musel prejsť od svojich bežných metód neustálych pohybov k snahe byť „efektívny“, pričom často nehybne. Poznamenal, že si musel osvojiť zmýšľanie dieťaťa a konať pod dojmom bežných zážitkov, ako je pocit dažďa alebo slnečného svetla. (Arsenal83)
  • Když se Maggie (Meg Ryan) dívá do zrcadla, není v něm vidět vedle ní stojící Seth (Nicolas Cage). Záběr byl natočen nadvakrát - jednou s Ryan a Cagem, jednou bez herců - a poté spojen dohromady. (HellFire)

Reklama

Reklama