Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Je fakt málo filmů, který mě rozbrečej a tenhle mezi ně rozhodně patří. Bohužel ho nemůžu srovnat s Nebe nad Berlínem, ale myslim si, že je to jeden z těch lepších romantických filmů Meg Ryan. A Nicholas Cage je tu také vynikající... 3/2005 : Nyní jsem konečně zhlédla "předobraz" Města andělů, Nebe nad Berlínem. Ten termín předobraz je výstižný, protože americký remake si z německého originálu vypůjčil pouze základní dějovou linku a některé drobnosti (andělé milující knihovny), ale jinak jsou to dva naprosto rozdílné filmy. A oba jsou svým vlastním způsobem krásné. Tam, kde Wim Wenders mluví prostřednictvím poetických obrazů, nechává Brad Silberling prostor čiré romantice. A vůbec to nevadí, každý divák si může vybrat, co je mu bližší a s čím se chce ztotožnit. Proto jsem oba filmy ocenila 4*. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Z béčkového námětu, se podařilo vyprodukovat mnohem více, než se na začátku zdálo. Navenek se film tváří jen jako obyčejně romantické drama, ale uvnitř je to mnohem více než povrchní a slabý film. Ve mně zajisté stopy zanechal. Do dvou hlavních rolí jsou obsazeny vskutku hězdy. Ikdyž by se našlo spousta dalších vhodnějších párů pro tyto role, tak Meg Ryan a Nicolas Cage mají v sobě cosi nepopsatelného, krásného. Musím se přiznat, že jsem byl opravdu okouzlen hereckým podáním. Příběh je často podávám divákovi na zlatém podnosu až jsem se roztékal blažeností. Sled obrazů bez jediného mluveného slova nepotřebuje nic dodávat. Jasné a pochopitelné vyjádření myšlenky tím nejfilmovějším způsobem. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to hezký příběh, o tom žádná, ale přece jen mě ten závěr tak nějak zklamal. Jako kdyby to už jinak nešlo a muselo to skončit zrovna takhle a na úplný závěr pak ještě metaforické finále. Není to špatné, ale možná by to chtělo nenutit diváka tolik do slz, případně do dalších emocí. Nicolase Cage však můžu a tahle role jeho mnohdy poměrně afektovanému herectví docela sedla. Meg Ryan mě nijak neoslnila, ale tehdy filmu dokonale sedla. Místy docela kalkul, ale myšlenka s anděly vůbec není špatná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ztišují lidské utrpení, ulehčují umírajícím přechod na druhou stranu a jeden z nich se rozhodl, že jednu lékařku přesvědčí o své existenci. Právě přišla při operaci srdce o pacienta a náš osamělý anděl Seth se do ní nadobro zabouchl. Existuje totiž varianta, že se stane smrtelníkem a ochutná tak nejrůznější chutě, pozná vůně a jednou snad i její dotyky. Jak asi tenhle střet rozumu a citu dopadne? Postava velmi dobře hrající Meg Ryan není žádnou naivkou, škoda, že se Meg tak trochu „loučila“ s první hereckou ligou, Nicolas Cage je coby nesmělý anděl minimalistický a velmi solidní, odpočinul si od akčních kousků, kterých natočil v polovině devadesátých let dost (ne že bychom za ně nebyli rádi), a je znovu škoda, kam se jeho kariéra dostala, kdy poslední dekádu jen sbírá drobky v podprůměrných projektech. Režie je svědomitá, celkově je formální stránka skvělá. Závěr na mě ovšem úplně nedolehl, místy je to zbytečně moc učesané, proto volím něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No konečně nějaký romantický film, který končí na tento žánr nezvykle. Sice jsem čekala, že se něco stane, protože zbývalo ještě 15 minut do konce, ale už byl jakoby happyend...ale stejně. Dala bych i 5*, protože snímek mě opravdu rozbrečel, dojal a překvapil svým nezvyklým koncem no samozřejmě měl i nezvyklý námět, ale Nicolas Cage je sice dobrý herec, avšak pro akční filmy typu Lovci pokladů, ne romantické snímky, kde se tváří jak idiot, který vyvaluje furt oči. Takže v závěru 4* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Videoklip Goo Goo Dolls: Iris (1998) bol natočený na filmových miestach: dlhý tunel, v ktorom kapela hrá, je rovnaký, kde Seth (Nicolas Cage) stretáva Číňanku. Pieseň je súčasťou filmového soundtracku. (Arsenal83)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 55 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama