Reklama

Reklama

Trittico

  • Itálie Sesso del diavolo, II (více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Konečně, jeden z posledních chybějících článků z taliánské žluté ze 70s, je konečně venku, kdy si spousta lidí (včetně mě) myslela, že tento film je nenávratně ztracen. Ultra-raritní Brazziho flick (který ale z těch jeho 10ti filmů které natočil není raritní že?) natočený v Turecku (Istanbul), film kombinuje něco z gialla (pěkný vizál, pop-snová atmosféra, spletitý příběh-krize mužského pohlaví, erotické pokušení, tajuplno) a sexploitation filmu (nahota, lesbická láska), obsazen je talentovaným herci (zaujal mě zajímavý charakter turecké čarodějnice), kterým tady jasně dominuje mladá a neuvěřitelně sexy Sylva Koscina v lesbické lásce s další dívkou Maitenou Galli (možná právě tady v této raritě, herečka vypadala nejlíp co jsem ji kdy viděl). II, Sesso del diavolo je docela úhledná letní pohodovka se vším co k tomuto období, žánru a Itálii potažmo Turecku prostě patří, je to přesně tak jak popisuje pepua, kdy nemám co dodat. Není to krvavý film, bohužel ani tolik napínavý, je to spíše něco ve stylu Lenziho "žlutých detektivek" z konce 60 let. Parádní Cipriani je pak onou pomyslnou třešničkou na vrcholu dokonalého dortu, jinak fanouškovi rockových 60s, a jeho pozornosti, nemohla ujít pěkná předehra ke známé rockové písni "In-a-Gadda-Da-Vida" od kapely Iron Butterfly, která se tady často opakuje. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Ze zaprášených sklepení se vynořilo další zapomenuté dílko z Itálie. Tahle mysteriózní detektivka s nádechem gialla má skoro vše, co patří k těm typickým italským zmatenostem ze 70. let: zamotaný příběh, letní slunnou pohodu střídá noční tajuplno, láska a žárlivost, nahota krásných žen, lesbická láska, manžel unavený životem... k tomu parádní hudba Stelvia Ciprianiho... prostě pohoda, jak to máme rádi... ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Rockový fanúšik šesťdesiatich a sedemdesiatich rokov si tu nedokáže nevšimnúť obrovský RIP-OFF titulnej gitarovej skladby ktorá sa vo filme opakuje niekoľko krát. Ide totiž o presný gitarový riff, v minulosti pomerne slávnej, psychedelickej rockovej skupiny menom Iron Butterfly a ide o skladbu IN A GADDA DA VIDA. Nie len že ide o totožnú prácu ale aj špinavý fuzz tón je absolútne totožný.Pre mňa ako gitaristu to bol pomerne šok. V podstate celí tento film bol pre mňa jeden veľký šok. Keďže "vrah" nezabil ani jednu obeť (takže sa tu pojem vrah vylučuje). Pokúša sa to všemocnými spôsobmi ale nie a nie sa mu to podariť. Malo to v sebe aj isté okultné prvky, s jednou čarodejnicou, no sex s diablom, ako sa píše v anglickom názve, s tu neudeje. Underground s trocha nahotinkami a trocha akciou nejako neohúri ale dá sa nato pozrieť ()

Reklama

Reklama