Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podvodníček je jedním ze dvou přeživších masakru v losangeleském přístavu. Pomocí rozsáhlých retrospektiv líčí vyšetřovateli spletitou změť událostí, které jej i s jeho kumpánem přivedly na pašeráckou loď... Po únosu kamionu v New Yorku je pět zločinců zatčeno a podrobeno výslechu. Protože nikdo z nich není vinen, plánují se policii pomstít. Operace probíhá hladce, ale pak se ukazuje, že za vším stojí mistr legendárního zločinu Keyser Söze. Je zřejmé, že každý z nich Sözeho v určitém ohledu poškodil. V rámci odvety pak následkem výbuchu na lodi zemře 27 mužů. Nyní však vyvstává zásadní otázka – kdo je vlastně Keyser Söze? (Cinemax)

(více)

Diskuze

sniper97

sniper97 (hodnocení, recenze)

Fakt to někdo nepochopil jo, vždyť je to úplně jasný a ve filmu i pro pomalejší jasně vysvětlený 😁. 

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

KevSpa

Jo, buďto se na to člověk může s radostí dívat znovu a znovu a objevovat nové věci a nebo se na to dívat znovu a znovu a být otráven tím, že se to vlastně nedá nějak jednoznačně vysvětlit. Pokud patříte do té první skupiny, tak gratuluju. Já jsem z těch smolnějších a patřím do té druhé. Třeba Sedm nebo Nelítostný souboj, to jsou krimi co dávají hlavu a patu a na rozdíl od Obvyklích podezřelích obsahují dostatek akce.

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

venca163

SPOILER

Jo, přepadení taxi atd. se opravdu stalo, akorát Verbal si vždy vymyslel jména co viděl před sebou na nástěnce. Kdyby se přepadení taxi a zlatníka s drogama nestalo, tak už by film opravdu nedával smysl. Ono nad tím člověk nesmí tolik přemýšlet, protože to podle mě ani nejde 100% vysvětlit. To by pak z toho jednomu hráblo. Sám jsem to viděl před lety 8x za sebou a stejnak jsem měl spoustu otázek.

Zikus

Zikus (hodnocení, recenze)

J.e.r.e.c

Je to tak, film se snaží za každou cenu působit geniálně promyšleně, přitom je ve skutečnosti nudnej, furt se tam jenom tlachá a tlachá, člověk si musí pořád něco domýšlet jestli je to tak nebo tak, na konci je trocha akce na lodi ale zase je to pohřbený tím, že to nedává hlavu a patu. Respektive to jde pochopit, ale furt je to strašně spekulativní a to já vůbec nemám v lásce.

Onen přeživší Maďar ho viděl na vlastní oči střílet lidi na lodi, proto ho dokázal popsat. Přežil náhodou, zřejmě ležel někde zraněnej nebo schovanej a Kaiser (Verbal), si ho nevšiml.

J.e.r.e.c

J.e.r.e.c (hodnocení, recenze)

Co mi nedává smysl:

!!!SPOILERY!!!

Už ten úvodní setup, jak dát partičku dohromady, je zbytečně složitý, myslím složitý z pohledu Kaysera, který to musel celé zinscenovat, podplatit x lidí/policajtů atd. Přitom by to klidně celé mohlo začít tou scénou, kdy se všichni sejdou jako Kayserovi "dlužníci" a "pan Kobayshi" je zasvětí do plánů akce. Kdyby se cukali, materiálu na jejich vydírání (nebo prostě hrozba, že je sejmou) měli i tak dost.

Hlavní problém mám právě s tou akcí na lodi. Pokud jsem to dobře pochopil, jejím skutečným cílem bylo sejmout jediného svědka, který mohla Kaysera identifikovat. To se sice podařilo, ale v důsledku akce se zrodil svědek nový, díky němuž nyní každý policajt ve Státech (nezapomeňte, byla tam i FBI) naprosto přesně ví, jak Kayser Söze vypadá. Takže mission fail jako prase! 

Někdo by mohl namítnout, že ten popálený Maďar prostě přežil náhodou, se kterou nemohl ani mocný Kayser počítat. Ale v tom je právě ta největší nelogičnost - jak mohl ten chlápek proboha vědět, kdo Kayser Söze je a jak vypadá? Když to vůbec nikdo nevěděl? Spacey by mu to musel říct a nechat ho úmyslně naživu, ale proč by to kurva dělal? Když toho chlapa navíc málem zabil výbuch lodi... ne, ať se snažím, jak chci, tohle fakt nedává sebemenší smysl.

Respektive, smysl je jediný - co nejvíc zapůsobit na diváka. Aby ten fax s ksichtem mohl vyjet přesně ve chvíli, kdy vychází z policejní budovy...

na příspěvěk reagoval Zikus

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

shuster

Jo jo, ten velký úspěch na CSFD je jistě nějaká anomálie. Proto je to na IMDB 25. nejlépe hodnocený film všech dob. A Spacey dostal toho Oscara za svůj výkon taky omylem.

na příspěvěk reagoval shuster

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

Toto je typicky priklad nudneho filmu s prekvapivym zaverom (pre pomalsich jedincov), ktory ma velky uspech tu na CSFD, pritom je to riadne hruby podpriemer, v kazdom ohlade. Aj Spacey uz zahral aj lepsie.

na příspěvěk reagoval KevSpa

kkarx

kkarx (hodnocení, recenze)

Chocolatin

Přesně, já bych šel i trochu níže a řekl, že to bylo průměrné krimi s epizodickou strukturou. Nepochopil jsem proč pořádně nepřiškrtili toho právníka Sozyho. Každý se zlomí.

Chocolatin

Chocolatin (hodnocení, recenze)

Honzeechec

Co když doopravdy všemocný nebyl? Třeba to byl jen obyčejný zločinec, který se z toho opravdu jen "vylhal" (s pomocí jeho "právníka"). Či možná chtěl zveličit tu "ďábelskost" jeho osoby? Nesnáším, když si něco nedokážu vysvětlit (zejména pokud jde o film). 

Chocolatin

Chocolatin (hodnocení, recenze)

LordMack

Naprosto souhlasím. Zkouknuto včera, také jsem vysoké hodnocení nepochopila. Zápletka byla vcelku snadno odhadnutelná, já jsem na si tipovala 2 osoby, které by to mohly být - v podstatě to obě byly. Kevin Spacey byl v té roli roztomilý, mně se prostě líbí, jak tyto postavy hraje. Asi to bude i tím, že tento žánr nepatří mezi mé oblíbené, kdo ví. Řekla bych, že to bylo nadprůměrné krimi s "plot twistem", ale to je vše. Za "převratné" či "nezapomenutelné" bych tento film neoznačila. 

na příspěvěk reagoval kkarx

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Okara

Okara (hodnocení, recenze)

KevSpa

Tak on by člověk taky třeba v diskuzi čekal nějaký zajímavosti, vlastní postřehy a ne hned rozebírání pointy no :) Jinak hlupáci neovládají svět, naopak, právě ti až moc chytří, co toho patřičně zneužívaj :))

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Okara

V tomhle se právě neshodneme. Já myslím, že hlupáci nemají právo vůbec na nic, i když ovládají svět. :D

na příspěvěk reagoval Okara

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

Okara

Tak jistě, ale to už je pak na inteligenci dotyčného, zda vleze do diskuze k filmu, který neviděl, že... :D

na příspěvěk reagoval Okara

Okara

Okara (hodnocení, recenze)

KevSpa

Jojo, vím, akorát zvláště u tohoto filmu by byla velká škoda, když by si někdo dopředu přečetl pointu :)

na příspěvěk reagoval KevSpa

Okara

Okara (hodnocení, recenze)

Pro ty co neviděli ještě pozor, celá diskuze je plná  SPOILERŮ!!!

na příspěvěk reagoval KevSpa

Zelenáč

Zelenáč (hodnocení, recenze)

V průběhu celého filmu jsem měl v podezření snad každého, že je one "Ďábel", ale právě Kinta jsem celou dobu opomíjel, docela síla no :D

LordMack

LordMack (hodnocení, recenze)

U tohohle filmu se projeví ten odstup. Od samého začátku mi bylo jasné, o co tam jde, a trochu jsem nechápal to vysoké hodnocení tady. Bylo to hrozně průhledný (Během prvních pěti minut defacto v jednom záběru u vody odhalí vše). Ale to je tím, že jsem to viděl v roce 2012, znám herce, režiséra. Shlédnout to v roce 1995, slintám nad tím.

na příspěvěk reagoval Chocolatin

venca163

venca163 (hodnocení, recenze)

martin1990: Ptám se na to samé. Pokud je pravdivá varianta, že Soze byl Spacey, tak jediná věc, co dává smysl, je, že zorganizoval útok na loď, protože chtěl zabít jediného svědka, který ho mohl usvědčit. Když ale vymýšlel příběh až v kanclu, co z toho (co se týká partičky pěti "usual suspects") se teda stalo? Přepadení "policejního taxi"? Výlet do L.A? A jak se to událo a jaký to mělo smysl? Já to teda chápu tak, že se Spacey nechal schválně zatknout (nějak to zorganizoval) se 4 dalšíma do basy, aby je zmanipuloval do útoku na loď...což mi nekoresponduje se scénou, kdy je k útoku na loď vlastně "donutí" právník, který pracuje přímo pro Sozeho...

na příspěvěk reagoval Zikus

martin1990

martin1990 (hodnocení, recenze)

Môže mi niekto vysvetlit nejak v skratke pointu? čiže tym Sozem bol Spacey,podla toho,ako sa ukazalo na konci filmu,ale prečo robil to čo robil?

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

tak Oscara by si rozhodně více zasloužil Antonio Banderas v Najemných vrazích za vedlejší roli...

Kejdlo

Kejdlo (hodnocení, recenze)

Sedm a Obvyklí podezdřelí že mají stejnou "konečnou zápletku"? Fakt? Já doteď myslel že jen herce.

Smajdallff

Smajdallff (hodnocení, recenze)

Film nijak nevyniká a nijak nermoutí oko diváka. Ovšem , jeho zápletka je průhlednější než mikrotenový sáček. Samotné jméno už asi předpovídá míru nových prvků ve filmu. Každou scénu jsem viděl už asi 3krát v jiných filmech. Kdybych vzal a setříhal pár mnohem lepších děl a splácal je dohromady, dostanu toto.

Přiznávám, že jsem se na tento film díval asi 15 let po jeho uvedení a předním jsem viděl mnohé podobné, proto možná takovéto hodnocení. Nedoporučuji se dívat tedy na filmy jako Sedm nebo Identita (konečná zápletka totožná) před tímto filmem. Hodnocení: 2hvězdy

prasezlesa

prasezlesa (hodnocení, recenze)

Ach, jak já nenávidím filmy, ve kterých člověk od začátku vůbec neví, o co vlastně jde a dozví se to až na konci .. V půlce mě to přestalo bavit a vypnul jsem to. Myslím, že chyba to nebyla.

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Achjo, nevědět už od prvního momentu jak film dopadne, vychutnal bych si ho více...

Související novinky

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

Režisér Bryan Singer se chystá vrátit úder

07.06.2023

Režisér Bryan Singer byl dlouhý čas jedním z nejnadějnějších mladých tvůrců v Hollywoodu a jeho kariéra se zdála být neotřesitelná. Rodák z New Yorku se proslavil už začátkem devadesátých let svým… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

SoundtraCon na Festivalu fantazie

SoundtraCon na Festivalu fantazie

02.05.2011

V termínu od 1. do 4. července 2010 proběhne v Chotěboři v rámci Festivalu fantazie v pořadí již čtvrtý ročník SoundtraConu. Minulé ročníky navštívili skladatelé Trevor Jones, Petr Hapka a producent… (více)

Reklama

Reklama