Reklama

Reklama

Chlapci ze sousedství

  • Česko Děti ulice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný sociálně-realistický film, který ukazuje černošské ghetto v celé jeho komplexnosti. V sítí vztahů, do které jsou postavy zapleteny, najdeme širokou škálu lidí - od nezaměstnané poflakující se mládeže po tvrdé gangstery, od zbědovalých fetujících matek s několika dětmi po nadějné studentky, které to dotáhly na univerzitu, nadějné atlety i tělesně postižené, člověka bojující za pozdvižený své komunity i sebenenávistného policajta, který má odpor k "vlastním lidem". Z filmu je citit silná motivace zlidštit černošskou chudinu, ukázat složitost jejich problémů, individuální touhy jejich členů a divákovi dodat pocit katarze (sounáležitost s "vlastními lidmi", odhození rasových předsudků atd.). ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Postava Laurence Fishburna je lepší Malcolm X, než opravdovej Malcolm kdy byl. On je takměř ztělesněním černýho Ježíše. On reprezentuje tu největší chybu snímku – je nikoliv člověk, ale vykreslenej ideál, jehož fiktivnost na vás ze snímku přímo křičí. Boyz n the Hood není vůbec špatný pouliční drama, ale chybí mu byť jen špetka komplexnosti, je to přímočarej vzkaz všem klukům chycenejm v pasti pouličního násilí, aby se přestali zabíjet. A ne, že by mi to nějak extrémně vadilo, ostatně nejde o špatnou myšlenku, ale vyučování sluší dokumentům, nikoli filmovejm dramatům, zvlášť když se film vyjadřuje převážně syrovym realismem. Film má silný, silný momenty, ale stejně jako nechutný fotky následků kouření na krabičkách cigaret zbytečný, neefektivní a maximálně kazí dojem. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to když jsem byl malý a už od začátku jsem věděl že pujde o báječný film který se mi bude líbit. Je to prostě drama tentokrát zachycující příběh z ghetta..tyto filmy já mám rád je to otom jaké je to žít v ghettu a jak je tam život nespravedlivý. Když uvidíte tento film uvídíte život kluka který si prožil své nevím jestli je to podle skutečnosti ale tu skutečnost samy nasajete. Herecké obsazení excelentní. Všechno to má na konci spád. Jedna chvíle za druhou napětí mezi vztahama v ulících a mezi válkou gangu. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Černošská čtvrť velkoměsta není ideálním prostředím pro vyrůstání dětí. Děti jsou jako opice, napodobují vše kolem sebe. Když vidí pouze chudobu, drogy a zbraně, nemůže z nich vyrůst nic lepšího. Nemají pozitivní vzor. Je to depresivní, protože ve své ulici se nikdo necítí jistý a do cizí části nikdo nemůže. Všude samé gangy, ukázka síly a nenávist způsobená beznadějí svojí ubohé existence. A vždy to odnesou jen ti nevinní. Malé drama jedné ulice. Cuba Gooding Jr. hrál velice sympaticky a přesvědčivě. ()

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

zručně natočený snímek, kterému do 5 chybí málo... mladí herci hráli přirozeně a to včetně Ice Cuba, kterého mam radši za mikrofonem...a pak tu byl Laurence Fishburne:-) o té přirozenosti by se u něj dalo diskutovat, jelikož to vypadalo jako kdyby byl 4násobným držitel titulu otec roku, ikdyž občas se choval jako diktátor... každopádně jeden z nejcharismatičtějších výkonů co pamatuji... škoda jen, že John Singleton nanatočil více kvalitních filmů jako Boyz n da Hood, snad se jednou dočkám:D btw:John Singleton patří mezi nejuznávanější režiséry hudebních klipů, předevšim ze světa hiphopu... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Zlodej, ktorý sa vo filme pokúsil okradnúť Doughboya (Ice Cube), mal na tričku nápis "We Want Eazy". Tento nápis je odkaz na Erica Wrighta - speváka a člena formácie N.W.A., ktorej bol Ice Cube členom. V čase, kedy sa film odohráva, Ice Cube práve túto formáciu po nezhodách opustil. (Real Tom Hardy)
  • John Singleton se nominací na Oskara za nejlepšího režiséra stal v té době nejmladším režisérem, který si nominaci vysloužil. (Ignus.cz)
  • Miesto, kde Doughboy (Ice Cube) a jeho partia chodievali v noci na jeho Impale, bolo Crenshaw Boulevard. V minulosti a dokonca aj v súčasnosti patrí medzi hlavné územia gangu Bloods. Keďže Doughboy patril do gangu Crips, bolo by v skutočnosti takmer nemožné objaviť sa na tomto mieste ako člen Crips a dokonca vo farbách tohto gangu a prežiť. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama