Reklama

Reklama

Epizody(6)

Jeden pochází z průmyslnické rodiny ze Severu, druhý z rodiny jižanských plantážníků. Oba jsou absolventy West Pointu a jejich nezlomná loajalita jim pomohla přežít mexicko-americkou válku. Jejich vztah ale čeká horší zkouška. Problémy, které dělí Sever a Jih, mohou postavit i přítele proti příteli. Ceněný výkonný producent David L. Wolper uvádí výpravný šestidílný seriál o bouřlivých letech, která předcházela občanské válce, a jež byl natočen podle bestseleru Johna Jakese. Pětiměsíčního natáčení, které probíhalo v pěti státech, se účastnilo celkem 140 herců, tisíce statistů, 100 členů štábu, 8 700 kostýmů a 15 000 rekvizit a dekorací. Díky tomu fascinující historie – a strhující drama – ožívají! (Magic Box)

(více)

Recenze (54)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je až hanba, že se k tomuto skvostvu dostávám až v roce 2023, když se viditelně jedná o jednu z nejlepších věcí, které byli v rámci námětu války Severu a Jihu vytvořeny. Americká odpověď na Ságu rodu Forystu? Klidně může být...Už na první pohled je viditelné, že Sever a Jih je obrovským počinem, s megalomanskou výpravou, opulentním obsazením a do posledního detailu propracovanými charaktery. První řada slouží převážně k tomu, aby představila veškeré problémy, které vedli k zahájení samotné války. Tohle vše se pak odehrává na pozadí klasické filmové romance a ryzího přátelství. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí se mi to moc líbilo, zajímavý děj, pěkná hudba, dobří herci. Dokonce i knížky jsem si koupila! Jsem ráda, že to momentálně opakují, i když v blbý čas, takže to vidím jen čas od času. Přestože některé postavy jsou dost šablonovité (kladní jsou až k nesnesitelnosti a hysteričtí až k smíchu), ráda se znovu dívám, octnu-li se u TV. 7/10 ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ženy milovali krívajúceho Patricka Swayzeho, nenávideli Davida Carradinea a závideli Lesley Anne Down krásu. My sme nenávideli Patricka Swayzeho, lebo ho ženy milovali, chceli sme byť drsňáci, ako David Carradine a obdivovali sme krásu Lesley Anne Down. Takéto vysokorozpočtové a dobre napísané historické seriály točia dnes už iba v HBO. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Valecne dily a historicky zajimave se stridaji s temi velmi nudnymi,kde se resi milostne zapletky a vsechno se to strasne natahuje.Jinak z historickeho hlediska je to opravdu velmi obsahly serial.Naprosta vetsina zenskych hrdinek je herecky jalova-zachranuje to kupodivu Kirstie Alley(taky asi nejlepe napsana postava),na druhe strane je to o neco lepsi a vycniva D.Carradine ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, to se ještě točily seriály, které měli začátek a konec a nedopisovaly se za pochodu, jak je tomu u dnešních sraček a lá Lost. Původně jsem chtěl dát čtyři hvězdičky, ale když se tak zamyslím, kolik takových povedených historických seriálů dneska je? A výborný casting! Každá postava výrazově přesně zapadala: Klaďasové byli všichni sympatičtí , záporáci naopak. Plný počet. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • V úvodní bitvě, která se odehrála na řece Bull Run, se do záběru na bojiště dostal i kamerový jeřáb. (pávek)
  • Podľa monografie Kirstie Alley (Vigrilia) sa herečka a Patrick Swayze (Orry) počas natáčania seriálu do seba zamilovali. Ale obaja už mali svojich zákonných partnerov, ktorých nechceli podvádzať. (misterz)
  • Natáčanie trvalo viac ako dva roky. Scenár obsahoval 940 scén a mal 540 strán. (misterz)

Reklama

Reklama