Reklama

Reklama

Epizody(6)

Jeden pochází z průmyslnické rodiny ze Severu, druhý z rodiny jižanských plantážníků. Oba jsou absolventy West Pointu a jejich nezlomná loajalita jim pomohla přežít mexicko-americkou válku. Jejich vztah ale čeká horší zkouška. Problémy, které dělí Sever a Jih, mohou postavit i přítele proti příteli. Ceněný výkonný producent David L. Wolper uvádí výpravný šestidílný seriál o bouřlivých letech, která předcházela občanské válce, a jež byl natočen podle bestseleru Johna Jakese. Pětiměsíčního natáčení, které probíhalo v pěti státech, se účastnilo celkem 140 herců, tisíce statistů, 100 členů štábu, 8 700 kostýmů a 15 000 rekvizit a dekorací. Díky tomu fascinující historie – a strhující drama – ožívají! (Magic Box)

(více)

Recenze (55)

golfista 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Velkorozpočtově zpracovaný seriál o válce severu proti jihu demonstrované na osudech dvou rodin z obou částí států. Výborným hereckým výkonům dominuje pro mě překvapivě skvělá Kirstie Alley.“ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

O ano, spominam si ako keby to bolo vcera, ked som bola mala 10-rocna standa, ktora cakala cely tyzden na nedelu, aby si mohla vecer o osmej pozriet tento krasny serial. Nostalgia je potvora, a preto som si ho s odstupom 17 rokov pozrela znova a nestratil ani kusok na svojom care. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Po "Kořenech" další vynikající americký seriál, i když ke slůvku vynikající se váží už letité vzpomínky. Tomuhle se zároveň podařilo udržet skvělou úroveň i ve své druhé polovině. Že tohle téma nemusí fungovat samo o sobě se přesvědčil třeba seriál "Scarlett". ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekala jsem ledasco. U nás v rodině máme rádi mini sérii Scarlett, takže bych spíš předpokládala, že to bude vzhledem ke stáří horší, ale světe div se, seriál s Patrickem Swayzem v roli hrdého Jižana je boží a maratonovatelný. Kvalitní, napínavý, poučný. Herecky skvělé výkony kam oko jen dohlédne, nejlepší je pak s přehledem Kirstie Alley jako bojovnice za zrušení otrokářství a nejkrásnější lyrická hrdinka Lesley-Anne Down. Už se těším na další série. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velkolepě pojatý seriál o osudech dvou rodin z opačných stran klíčící americké občanské války. Skvěle propracovaný příběh začíná v r. 1842, kdy dva mladící - Orry Main a George Hazard - vstupují do vojenské akademie West Point. Zde vzniká přátelství na celý život, které je však později podrobováno těžkým zkouškám, pramenícím z odlišného společenského prostředí, z nichž oba hrdinové pocházejí - jeden z otrokářského Jihu a druhý z velké části abolicionistického Severu. V šesti epizodách je vyprávěn příběh plný přátelství, vášně, lásky, ale též nenávisti, intrik... Každá postava je v podstatě specifickým vyobrazením určitého lidského charakteru - od fanatické abolicionistky Virgilie Hazard až po sadistického rasistu Justina LaMotte. Především však je divákovi zprostředkováno klima, které v zemi panovalo v rozmezí osmnácti let před zvolením Abrahama Lincolna prezidentem USA, vystoupením Jížní Karolíny z Unie, útoku jižanských vojáků na pevnost Fort Sumter a faktického vypuknutí války Severu proti Jihu... Seriál je vyšperkován skvělými hereckými výkony a výborným scénářem, které dohromady způsobí, že dychtíte po začátku další epizody... Po zhlédnutí se naskýtá o důvod víc opovrhovat nekonečnými seriály, které se na nás neustále z TV valí v obrovském množství, ale v žalostné kvalitě - z nichž smrdí lacinost, neschopnost vyprávět silný příběh a snaha vychovat z diváka pouhého pasivního konzumenta. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Kvalita nepopiratelná, ovšem u každého dílu si musím opakovat, jak dříve byli lidí primitivní. Příšerná doba a ještě příšernější myšlení. Mít tak jeden bazukoijd a rostřílet jim prdele. My víme o kom mluvím... ()

Aky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám filmy z války Severu proti Jihu mimořádně rád, ale tohle mi nějak nesedlo. Snad že je ta osobní a milostná rovina příliš sladká, nebo jsou herci moc napomádovaní..., přesně nevím, ale ani po druhém shlédnutí jsem k tomu nenašel cestu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ženy milovali krívajúceho Patricka Swayzeho, nenávideli Davida Carradinea a závideli Lesley Anne Down krásu. My sme nenávideli Patricka Swayzeho, lebo ho ženy milovali, chceli sme byť drsňáci, ako David Carradine a obdivovali sme krásu Lesley Anne Down. Takéto vysokorozpočtové a dobre napísané historické seriály točia dnes už iba v HBO. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Výpravný, herecky velice zdařilý seriál z dob občanské války. Postav a minipříběhů je zde možná až příliš mnoho, ale přesto se jedná o velice zajímavý seriál. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria vynikajúco ukazuje americký svet pred občianskou vojnou. Na osudoch postáv sa dozvedáme, v čom boli základné rozpory medzi severom a juhom. Dôležité ale je, že sa nám tu nevnucuje obraz toho len dobrého severu a zlého juhu. Naopak, ukazujú sa tu a svetlé stránky a zápory na oboch stranách rovnako. Herecky u mňa víťazí David Carradine čo by odporný záporák, zo žien zase fanaticky nepekná Kirstie Alley. Príbeh vás vtiahne do deja, postáv je mnoho, nájdete si viacero obľúbených. Skutočne premakaný seriál, hoci zobrazuje pre mňa nie až tak populárnu tému občianskej vojny v USA ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Hviezdne obsadený veľkorysý seriál ma veľmi príjemne prekvapil. Pamätám si, ako som sa tešil na každú časť. Táto časť americkej histórie má v sebe veľký potenciál a tvorcovia ho využili bezo zbytku. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Tenkrát v tv jsem hltal každý díl a netrpělivě čekal na další. Jeden z nejlepších historických seriálů na téma války severu proti jihu o kterém jsem si myslel, že mi je ukradené a přesto mě to chytlo a nevynechal ani jeden díl. Víc než válka Severu proti Jihu a politika kolem ní mě ale zajímaly intriky hlavních představitelů, různé neskutečně dobře zahrané charaktery postav. Viděno znovu po letech už mě to tak nebere, hodně natahované, zamilované, připomíná mi to spíš nějakou telenovelu na pozadí války Severu proti Jihu, ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

43. Zlatý Glóbus za rok 1985 - nominace (2) - Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Lesley - Anne Down, Nejlepší herec ve vedlejší roli - David Carradine ()

Reklama

Reklama