Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lauren je nadějná spisovatelka, která trpí agorafobií. Rozhodne se proto odjet z přecpaného města na venkov, kde objeví starý dům, který jako by z oka vypadl tomu, který vylíčila ve své úspěšné knize. Rozlehlé sídlo si pronajme a pracuje zde na svém novém díle. Jenomže dům postupem času odkrývá svá tajemství a Lauren zjišťuje, že podobnost domu s jejími představami není náhodná. (Šakalík)

(více)

Recenze (10)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Hororová hojdačka, pri ktorej sledovaní ste so svojim záujmom raz hore, raz dole. V mnohých scénach naozaj veľmi kvalitné remeslo, ktoré dokáže nadchnúť tajuplnou atmosférou a očakávaniami. Na opačnej strane sa pravdepodobne môžete dostať do podobného stavu, ako mladá hrdinka tohoto filmu, a to stavu snívania. Vychádza z toho mierne nadpriemerné žánrové pobavenie, ktoré ale očarí viac laika, ako diváka hororom zbehlého. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Poriadna časová anomália z doby, keď prepuklo v hororovom svete šialenstvo menom slasher. Armand Weston sa aj napriek tomu rozhodol natočiť psychologický horor s elementami duchárskeho hororu a strašidelného domu. No a to je asi tak všetko čo sa dá na tomto filme označiť za pozitívne. Hlavná hrdinka, spisovateľka Lauren, je agorofobička. Viete, strach z otvorených priestorov, z množstva ľudí poprípade len z toho, že by to k tomu mohlo dôjsť. Lauren má však strach len vtedy, keď sa to do scenára hodí, preto sa miestami nebojí sa vyliezť na strechu, pohybovať vonku či isť na návštevu k úplne cudzím ľuďom. Aj keď samotný vzhľad domčeka je dostatočne ponurý, jeho úloha je degradovaná takmer na minimálnu úroveň. namiesto toho sa režisér ukája v nekonečne dlhých nudných scénach, ktoré sa slimačím tempom prehupnú do vyvrcholenia, ktoré v podstate žiadnym vyvrcholením ani nie je. A tak sa divák dozvie po 100 minútach to, čo už vie dobrú hodinu. A tak jedinou vecou, pre ktorú sa to snáď oplatí pozrieť je účasť hereckej legendy menom John Carradine. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale jo mě se to líbilo. Mám slabost pro 80 horory který se odehrávají ve strašidelných domech. Sice tohle nedosahuje kvalit Legendy pekelnýho domu nebo Amityville, ale má to svojí atmosféru a i když je film lehce zmatečný a roztahaný tak jsem se u něj nenudil. Vražd je málo ale jsou poměrně slušné. Jen škoda toho že film neměl více nočních scén protože ty byly natočeny velmi slušně. A ještě sem tam dost velké roztahanosti jak jsem už zmínil. Zbytek je spíše taková naháněčka a snažení se spisovatelky zjistit co se v domě stalo. A to se moc lidem nelíbí. Ono to celkem vypadá že režisér neví co natočit duchařinu nebo buranský horor. Překvapení. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě moc neoslovil, přestože mám horory o strašidelných domech velmi v oblibě. Jeho hlavním problémem je těžkopádná režie, která působí dost lacině, a dost slabomyslný příběh, který ve své podstatě nemá hlavu ani patu. Ani co se týče faktoru strachu, není vlastně o co stát, byť některé scény vyvolají škodolibý úsměv na tváři (pád ze střechy, srpem do hlavy). Jenomže i v těchto scénách se projevuje topornost režie, protože to všechno působí prostě strašně uměle a nevěrohodně. Ale tak za podívání to asi stojí, byť nijak povznášející zážitek to teda určitě není. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Něco mezi haunted house duchařinou a buranskou vyvražďovačkou. Tak či onak, film je o dobrých dvacet minut delší, než by měl být, protože místy se citelně vleče. Vyloženě nuda se však nedostaví, vždy se totiž v pravou chvíli dostaví scéna, která vás vytrhne z mírné letargie. Třeba ta na střeše domu nebo obě nahánečky, co skončí něčí smrtí. Jinak příběh je spíše klasický, troška napětí a dva lehčí gore záběry. Navíc jeden z mnoha neprávem umístěných snímků do seznamu Video Nasties. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama