Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úřad důlní společnosti je přepaden gangem Abela Bantona a jeho synů. Na dopadení nejstaršího Coye byla už za předchozí vraždu vypsána odměna 5 000 dolarů, a tak se strážmistr Wyntors vydává po stopách rabiátů do džungle. V noci se k nim nepozorovaně dostane až do tábora a Coye v želízkách odvede. Bantonovci ho ovšem pronásledují a strážce pořádku za svou odvahu nakonec zaplatí životem. Vše vysoko z koruny stromu pozoruje Tarzan, jehož přesné šípy zaženou starého Abela a jeho syny na útěk. Tarzan se rozhodne předat Coye spravedlnosti, aby penězi za jeho dopadení alespoň trochu pomohl rodině zabitého policisty. Ve vesnici mu však ze strachu z Bantonovy odplaty nechce nikdo pomoci, a tak se Tarzan musí vydat za úřady až do vzdáleného Kairobi, se vzpouzejícím se zajatcem a s pronásledovateli v patách. (dopitak)

(více)

Recenze (6)

majo25 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane tento Tarzan nemá veľa spoločného so svojimi predchodcami - robí zo seba policajta, vraždí, dokonca vyhráža sa podrezaním - na druhej strane, rodinný žáner dostáva zbohom a film naberá gule, kde miestami to hraničí až s trilerovými prvkami. Scott v ďalšej zo svojich tarzanovských rolí akoby schudol, hlavne teda v svalovej hmote, nepôsobí vôbec mohutne, čo sa akoby premietlo aj do fyzickej zdatnosti Tarzana, ktorý má veľký problém premôcť iného chlapa. Dlhý súboj v závere to len dokazuje. Napriek nesporným kladom oproti predchádzajúcim filmom, spracovanie ostalo takmer rovnako podpriemerné a scenáristických chýb je tiež dosť. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tarzani jsou si vždy více či méně podobní. Tenhle britský a zároveň poslední Scottův zaujme rázným nástupem hned v úvodu, pak už je ale přes všechny útrapy a nástrahy dlouhé cesty víceméně jasné, jak to dopadne, a čeká se jen, kdo u toho zařve. Kromě lva, levharta a krokodýla, samozřemě. Obě ženy ve filmu vystupující by ve své době stály za hřích. Tarzanovy pěstní souboje v závěru ale nebaví, jeden by se po pádu na skálu přerazil, ale ti dva tam se sebou mlátí jak do peří. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Říkám si, jestli není docela škoda, že je tohle poslední snímek s Gordonem Scottem jako Tarzanem, protože tady se ukázalo, že má série stoupající tendenci a tahle cesta džunglí mě docela bavila. Vztahově vyhrocené, dějově celkem zajímavé a hlavně napínavé, i když se dá tušit, jak to celé skončí. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Posledný "starý" Tarzan, ktorý opäť prináša len opakované záležitosti v rámci tejto pradávnej série, avšak je o niečo dobrodružnejší a akčnejší. Gordon Scott sa s touto rolou rozlúčil obstojne a aj keď to bol len priemer v rámci žánru, pre milovníka dobrodružných filmov je to príjemná old school guilty pleasure. 55 % ()

Wade W. 

všechny recenze uživatele

Tarzan poňatý ako western. I tak to môže fungovať. Gordon Scott hrá v podstate afrického Vinnetoua a aby bolo jasné že ide o Tarzana, spraví pár skokov na lianách v záverečnej scéne. Ja som ale čakal od takej dobrodružnej predlohy trochu viac ako zápletku v štýle 3:10 to Yuma. Jedinou zaujímavosťou môže byť to, že Jock Mahoney ktorý tu hrá hlavného zákerného záporáka, prevzal úlohu Tarzana po Gordonovi Scottovi v nasledujúcích filmoch. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama