Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právník Wayne Fletcher (Lon Chaney, Jr.) spí se svou sekretářkou Donnou Kincaid (Brenda Joyce) a slibuje jí, že se rozvede. Když je jeho žena Vivian (Victoria Horne) zadušena polštářem, je celkem přirozeně první na ráně jako podezřelý a je zatčen. Důkazů není dost, je propuštěn, ale když se zúčastní duchařské seance, slyší hlas své zemřelé manželky, který ho obviní z vraždy. Wayne chlastá a postupně ztrácí jistotu, co se vlastně stalo a co si pamatuje. Jeho sekretářka Donna je z bohaté rodiny, kde jde o velké dědictví a když jsou její příbuzní Belle (Clara Blandick) a Samuel (George Cleveland) usmrceni stejným způsobem, je věc ještě zamotanější. Je možné, aby byl nevinný a celé to na něj a Donnu někdo ušil? Jak policista McCracken (Wilton Graff) rozmotá nitky vedoucí k vrahovi? (Peabody)

(více)

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Poslední ze snímků Inner Sanctum. V hlavní roli se opět představuje Lon Chaney. Přestože se nejedná o více než standartní detektivku s lehce duchařskými motivy, patří Smrtící polštář k těm lepším dílků z této šestidílné série. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Inner Sanctum Mystery 6. Po dílu Weird Woman nejlepší díl série. První půlka je sice neskutečně ukecaná nudná kriminálka o vyšetřování smrti ženy udušené polštářem (jak překvapivé, vzhledem k názvu), ale od spiritistické seance příběh nabírá grády a je napínavější a napínavější až do překvapivého rozuzlení. Bohužel ona seance přijde až kolem 40. minuty, což je vzhledem ke stopáži krapet pozdě, ale množící se mrtvoly a tajemná atmosféra vše vynahrazují alespoň v té poslední třetině. ()

Reklama

Kangax 

všechny recenze uživatele

Ide síce len o šiesty, samostaný diel série Inner Sanctum a je to viacej mysteriózna detektívka z prvkami hororu, než noir (taký tag má na IMDb), ale gotické počiny z tohto žánru rozhodne pripomína. Vďaka kratšej minutáži sa tvorcom darí udržať napätie po takmer celý film a ten obsahuje hneď viacero na svoju dobu odvážnych, ale aj milých momentov (mŕtvola vynesená z krypty do tajnej izby v dome, rýchlo pribúdajúci počet mŕtvol v záverečnej časti filmu, či zábavná návšteva hmlistého cintorínu a špritistické seanse). Do samého konca nie je jasné, kto je vrahom a viacero zvratov v samom závere dokonca trošku pripomína neskorší žáner giallo. Nadčasové, pozoruhodné dielko. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

A aj keď sa jedná o šiesty diel Inner Sanctum , o nič som neprišiel, lebo dejovo je to samostatná jednotka. Na začiatku je tu vražda a od nej sa vyvíja solídny detektívny príbeh, kde je niekoľko podozrivých a uhádnuť vraha je celkom oriešok. Hororové prvky sú tu hlavne signalizované v ponurej atmosfére sídla, cintorína a krypty. Vraždy boli jednotvárne a nepáčilo sa mi ani to, že už našli len nehybné mŕtvoly a tak o efekt zabitia a s tým súvisiace vypäté sceny sa tu nekonali. Je tu krátka stopáž, čo je rozhodne na úžitok, lebo ako náhle spoznáme podozrivých, mŕtvych pribúda a tak asi od polovice je tu celkom svižný dej, kde na jednej strane pátra detektív a na strane druhej pátrajú aj potencionálni vrahovia. Ja som spokojný, na rok natočenia sa nehrá na nič, na čo nemá. Slabé 4*. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama