Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk Walta Disneye. Z nostalgie zhlédnuty teď ve 30 letech všechny řady... klidně si klepejte na čelo, ale je to prostě láska. Tehdy i teď. Je to nápadité. Má to šmrnc a grády. Přitom si to udržuje svoji pohádkovost. Vidíme razantní rozdíl mezi gumídky s Klárou, Kryštofem a králem jako zástupci dobra a zlem v podání kníže Ignora se Stoupou a dalšími tupouny. Labyrint podzemních chodbiček v Gumdolí skrývá nejen gumvědnou knihu plnou kouzel a rad, ale spoustu dalšího. Projdeme různé krajiny, poznámé rozličné vynálezy, uvidíme jak Babča vaří hopsinkovou štávu, prohlédneme několik hradů a vyřešíme spoustu nesnází a trablí. Úvodní znělka mi vždy vykouzlí přitroublý úsměv na tváři. Gumídkům se těžko odolává. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi pohadkovy animovany serial, Stoupa (Toadie) s Ignorem (Igthorn) byli neodolatelni :-). V kazdem pripade to byl vylozene pohadkovy serial, coz se o vetsine dnesnich serialu pro deti rici neda. Muze mi nekdo vysvetlit, proc v ceske televizi nektere dily vubec nebezely ? Hlavne dily s Ursalii a zaverecny dvojdil Kral Ignor. 95% ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Z pôvodných 4hviezd dvýham na 5, pretože Gumimaci mi v nejakom slova zmysle ovplyvnili život :D (po zhliadnutí som pil vodu so sirupom (gumidžús) z najmenšej flašky Unicumu, a skákal som po byťe, kým mi zásoby nedošli... = pôsobivosť rozprávky: 100%) ps: mal som dokonca aj nejaký medál s ich obrázkom, mám pocit že symbolizoval ten drevený z rozprávky :) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější animovaný seriál mého raného dětství. Disneyovská klasika s krásnou českou znělkou a libovým dabingem. Ignor a Stoupa jsou samozřejmě největší frajeři. Pořídila jsem si DVD a bylo mi skoro do pláče, když jsem se s gumovými medvídky zase po letech uviděla. Epizody mají ale klesající tendenci a po zhlédnutí celého seriálu musím hvězdičku ubrat. S dětmi se ale na "Gumídky" vždycky ráda podívám :). ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na oddech jsem si nasledoval další seriál svého dětství. Nu co dodat, Gumídci byli po Kačerech, Rychlé rotě a Želvách ninja až druhá liga i tehdy a po letech je to zkrátka jen seriál pro děti bez přidané hodnoty. Gumídci jako seriál i postavy je až nezdravě idylický, jednotlivé postavy reprezentují základní lidské povahy (teenagerka, kluk, žrout, potrhlý mudrc, umělec, hospodyňka, odpovědný dospělý), stejná idylka panuje i na hradě těch hodných (moudrý král, skromná princezna, statečné páže) a tak akorát na Lotrníku je nějaká zábava s geniálním záporákem Ignorem a ještě geniálnějším poskokem a hromosvodem Stoupou. Většina dílů je o tom samém - Ignor vymyslí plán, Stoupa a Tupouni ho zkazí a vše dovrší hopsající Gumídci s hopsinkovou šťávou. Chybí tu více záporáků (jediný kdo se dá počítat jsou Skřeti a čarodějka Lady Čajz). Nicméně z dětského hlediska je to samozřejmě super - kouzelná země plná různých bytostí, dobro vítězící nad zlem, spousta dobrodružství, kouzel a akce. Pěkná animace a samozřejmě musím pochválit úžasné dabing a přebásnění anglickéch názvů. A kultovní písničku Karla Černocha. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)
  • Úvodní znělku zpívá Robert Long. (HappySmile)

Reklama

Reklama