Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

Barush 

všechny recenze uživatele

Nejoblíbenější seriál mého dětství, kvůli němuž se odjíždělo z chalupy dřív. Vždycky jsem se těšila, jak zase gumídci převezou tupouny v čele s Vaším Ignorantstvem. A hopsinková šťáva? Vždycky mě zajímalo, jak chutná... I po nějakých 15ti letech mě tihle méďové, co skáčou jako míčky gumové, vykouzlí úsměv na rtech. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Přestože zpočátku mě Gumídci ze čtveřice hlavních disneyovek z ČT moc nezaujali, postupem času jsem jim čím dál víc přicházel na chuť a dnes považuji Gumídky za jednoznačně nejlepší disneyovský seriál. Od ostatních se liší zejména na Disneye netradičním, zato však mně velmi sympatickým prostředím středověké Evropy a docela poklidným bezgroteskním dějem. K tomu skvělý český dabing, navíc jsem byl dlouhé roky zamilován do Báry (což umocnil i sexy hlas její dabérky Jitky Morávkové), takže už jen díky ní si seriál zaslouží o jednu hvězdičku navíc.:) A rozhodně nemohu souhlasit s tvrzením některých zdejších uživatelů, že díly bez Ignora a Stoupy jsou horší. 90%. ()

Reklama

Bones! 

všechny recenze uživatele

No, tak tady je těch pět hvězdiček asi především tak trochu z nostalgie, ale nemohu zapomenout na to, jak jsem jako malý"omdléval"blažeností, když jsem slyšel titulní písničku(S trochou dávkou nadsázky, samozřejmě)..:-).Na to se prostě nezapomíná a tím pádem rozhodování mezi zcela zaslouženými 4* a trochu nadstandartními 5* je velice snadné... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ak sa spomenú gumkáči, hneď ma napadne, že ide o perfektný soundtrack a skákajúce medvedíky. Jedna z tých najlepších, ktorú Disney vytvoril. Toto + Káčerovo + Rýchla rota Chipa & Dalea + Ninja korytnačky sú pre mňa skrátka top. Je smola, že na veľmi dlhú dobu, ktorá čiastočne ešte trvá, prestal Disney produkovať veci tejto kvality a dnešné vzniknuté počiny ich latku len podliezajú, až sa plazia po zemi. Odporúčam ju určite vidieť deťom, určite viac ako by mali čučať na dospelácke nevhodné programy. Je to rozprávka tak častého boja dobra a zla, rozprávka mnohých skvelých záležitostí. Ale stále by sa na nej dalo čo vylepšovať, lebo existujú aj lepšie. ()

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

Tohle byl jeden z mých nejoblíbenějších Disney animovaných seriálů pro děti, a snad taky jediný animovaný seriál ve kterém jsem si zamilovala všechny hlavní zvířecí v tomto případě medvědí hrdinové. Medvídky zasazený do Středověké Anglie do vymyšleného Gůmdolí Brepta, Babča, Brůča, Bumla, Boža, Arta, Bída, Barů a jejich lidské přátelé královské páže Kryštofa a Princeznu Kláru z hradu Strdín chráněný řekou Medůnie si nešlo nezamilovat, a tu legendární znělku nazpívanou podle mně našim jedním z nejlepších Československých zpěváků Karlem Černochem taky. Rázní a smělí a s hrdými čely, chtějí se dělit o zážitky své. Hlubokým lesem se jejich zpěv nese nebojme se, že jsou nemluvové. Méďové, skáčou jako míčky gumové, v příbězích, jež mají úroveň, Gumídci méďové Kouzla a divy jdou staletí s nimi, i tajemství šťávy, jež nedají si vzít. Jsou hrdí a vědí, že silou medvědí, se kdykoliv budou za správnou věc bít. Méďové, skáčou jako míčky gumové, v příbězích, jež mají úroveň, Gumídci méďové, Gumídci méďové. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Bylo natočeno celkem 95 epizod, které daly dohromady 65 dílů. 30 dílů je totiž složeno ze dvou epizod. V České republice bylo do konce roku 2010 odvysíláno 81 epizod v 52 dílech, v únoru 2011 pak TV Barrandov v pořadu Animáček odvysílala i zbylých 13 dílů, zahrnujících 14 epizod. (max21)
  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Úvodní znělku zpívá Robert Long. (HappySmile)

Reklama

Reklama