Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Němi 

všechny recenze uživatele

Dětská láska, kterou jsem si nyní opětovným shlédnutím trošku pokazil (Přesto, že mám do jisté míry dětskou naivitu seriálů rád - třeba Willy Fog na cestě kolem světa). Pocit nostalgie ale většinu nešvarů seriálu zahlazuje a tak si nelze než neužívat Trhače, Kranga, Třísky a všech želváků, které jsem si ale pamatoval trošičku jinak a tak mě dnes už víc těší celovečerák z roku 2007, který se nese přeci jen v trošku temnějším duchu. Kdo seriál nezná z mládí, asi mu už dnes nic neřekne, pro mě to ale jsou užasná dětská dobrodružství u TV, spousty komiksů, samolepek a plastových figurek, které většinou ještě mám někde schované... Ale už si s nima nehraju, fakt...! :) ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase po X letech viděl pár dílů a vzpomněl si na tu moji závislost na tomto seriálu. Nejraději jsem měl Rafaela s těma vidličkama a červenou maskou a takovým zvláštním způsobem se mi líbil i Trhač s tím svým svým plechovým outfitem..:-)) No a taky mě fascinoval mluvící mozek Krang... Když se na to dívám dnešníma očima, tak musím uznat, že zase taková bomba to není. Tehdy to působilo jako zjevení proto, že nic podobného u nás předtím neběželo. Dnešní televize je plná animovaných akčních seriálů. Vlastně je to takový hezký nápad, jak přilákat puberťáka k televizi - co jej může přitahovat víc než mix bojových umění, sci-fi, kreslená forma a fůra humoru? Nejde ani tak o animaci, spíš mi dnes vadí ty neskutečně primitivní akce, dialogy a kupa nelogičností. Nemám rád, když se něco nadhodnocuje z nostalgie, tenhle seriál prostě na víc než 3* nemá (i když bych si asi jako 13letý pěkně vynadal...) ()

Reklama

Thovt 

všechny recenze uživatele

kolem roku 1992 jsem, stejně jako většina vrstevníků, želvy miloval. o to větší zklamání bylo, když jsem se na ně podíval po dvaceti letech. jako bych viděl scénáristům do hlav: "koukaj na to děti, tak se s tím nemusíme tak mazat". výsledkem je tím pádem neuvěřitelná splácanina, u který člověk (narozdíl od Kačerů, Včelky Máji apod.) necejtí nostalgii, ale trapnost. moje pětiletý já hodnotí za 5*, současný já pak za 0* ()

fleker 

všechny recenze uživatele

...ve čtvrtym ročniku středni školy, sem byl při jednom zkoušeni z češtiny uplně dutej ("jednom" myslim obrazně) a nevymáčk sem ze sebe jedinou kloudnou větu....a když pánčelka viděla jak se v tom kálim.....tak pač mi chtěla pomoc.....dostal sem vodní záchranou votazku: : A takovej Michelangelo..Rafael...ani to ti nic neřika? fleker:....ále no japakby ne.....a Donatelo...a Leonardo.. Uč: aaaano, správně...... fleker: ...všechno to sou želvy nindži.....  ......a zatímco absolventka pedagogické fakulty kulila voči....začaly se ze třídy vozejvat Tříska....krang a ejpril......uplně zezadu pak eště Gumídci a paní Čvachtová ale to už bylo trošku mimo.....každopádně zachráněn atmosférou a nostalgií...šel sem si sednout bez znamky ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animovaný seriál, co v devadesátých letech chodil na Čtčku. Bylo tu všechno, co si může malý kluk přát: cool hrdinové, dáma v nesnázích, japonský mentor, ninjové a neschopní záporaci, s mysteriózním Krankem v čele. Vůdcem týmu a největší osobností byl samozřejmě Leonardo. No a ten awesome opening mi stále rezonuje v hlavě. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Seriál vznikl podle undergroundového komiksu pro dospělé, který násilím ani nadávkami nešetřil. (liebgott)
  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama