Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie musím dát za plno, tenhle seriál ovlivnil moje dětství asi nejvíc ze všech animáků, už jen těch obrázků a věciček s želvím tématem, co jsem našel na půdě o tom vypovídá dost. I když už mi to dnes po pár shlédnutých dílech přijde hrozně směšná a stereotypní ptákovina, pořád to bude moje dětská srdcovka. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Čtyři zmutované želvy jsou dnes vlastně klasika.Je to taková kombinace komiksu a japonské anime.Jednoduché a napínavé příběhy plné tajemného dobrodružství,u kterých děti neodlepí oči od obrazovek(ani já nebyl vyjímkou),April je k sežrání a padouši správně padoušský.Celé to brouzdá napříč téměř všemi žánry a pro děti to je vlastně kultovní záležitost.Jako dítě jsem hltal každý příběh(i když Želvy nepatřili k mým nejoblíbenějším hrdinům),no jako dospělého už mě to nějak přešlo.Pro dětské publikum má tenhle seriál stále svou výpověď,už tím,že se od ostatních trochu liší.Animace je na úrovni doby vzniku a příběh je uzpůsoben dětskému publiku a příjemně ubíhá.U mě nostalgických 75% jako vzpomínku z dětství.Jsou ale kreslené seriály,které ve mě nechaly stopu silnější až do dneška(Smolíkovy,Rychlá rota atd.). ()

Reklama

fleker 

všechny recenze uživatele

...ve čtvrtym ročniku středni školy, sem byl při jednom zkoušeni z češtiny uplně dutej ("jednom" myslim obrazně) a nevymáčk sem ze sebe jedinou kloudnou větu....a když pánčelka viděla jak se v tom kálim.....tak pač mi chtěla pomoc.....dostal sem vodní záchranou votazku: : A takovej Michelangelo..Rafael...ani to ti nic neřika? fleker:....ále no japakby ne.....a Donatelo...a Leonardo.. Uč: aaaano, správně...... fleker: ...všechno to sou želvy nindži.....  ......a zatímco absolventka pedagogické fakulty kulila voči....začaly se ze třídy vozejvat Tříska....krang a ejpril......uplně zezadu pak eště Gumídci a paní Čvachtová ale to už bylo trošku mimo.....každopádně zachráněn atmosférou a nostalgií...šel sem si sednout bez znamky ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nostalgie zde jistě hraje roli. Ale na rozdíl od Strážců vesmíru se dnes nestydím říct, že jsem to sledoval. (Ne, nemyslím to tak, že Strážci vesmíru sledovali Želvy Ninja a nechtějí to přiznat.) Těmhle želvám, tak jak si to pamatuju, totiž nechybělo napětí, humor, snad trochu i logika .......................................... Mimochodem já byl Raffaello a brácha Leonardo. :) ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Skvely serial o Zmutovanych zelvach ninja, ktere bojuji proti zlemu demonovi Krangovi a jeho nohsledum z dimenze X. Jako male decko sem to miloval - libila se mi graficka stranka serialu a taky hudba, jako starsi sem na tomto serialu primo ujizdel, libilo se mi bojove umeni, ktere jednotlivy hrdinove i padousi predvadeli a take se mi libil zelvi zivot - pizza, jizda na skateboardech atd. Jako Teenager sem na serial nezanevrel a sem tam se taky kouknul, a nelitoval sem - dilko neztratilo nic ze sveho kouzla, kterym me v mladi okouzlilo a i kdyz sem se snazil ho brat spise s nadhledem - nepovedlo se a zase sem byl ten maly kluk a napjate sledoval zelvi dobrodruzstvi. Na serialu spolupracoval i Stan Sakai, autor kraliciho Ronina Usagiho - ktery se v jednom dile zelvicek taky objevil. Taky sem mel rad Trhace, a priznam se, obcas sem mu i fandil ,ale ne dlouho, pak sem byl zase na strane Leonarda, Donatela, Michalangela, Raffaela a jejich moudreho ucitele, mistra Trisky. Najdeme tady vsechno - sympaticke hlavni hrdiny, nesympaticke padouchy, najdeme zde humor ale i napeti a akci. Pro me jeden z vubec nejlepsich animovanch serialu vsech dob!! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)
  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama