Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Kdo vyrůstal na počátku devadesátých let, toho Želvy Ninja neminuly. Mým oblíbencem byl Raphael. (Mimochodem, proč mu všichni přidáváte ke jménu -o, které tam vůbec není?) No a Trhač, to byl borec. Svého času jsem měl doma i sběratelské album s "pohyblivými obrázky" a plátkové žvýkačky, jejichž pachuť cítím v ústech i po patnácti letech, byly samozřejmostí. (145.) ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Skvely serial o Zmutovanych zelvach ninja, ktere bojuji proti zlemu demonovi Krangovi a jeho nohsledum z dimenze X. Jako male decko sem to miloval - libila se mi graficka stranka serialu a taky hudba, jako starsi sem na tomto serialu primo ujizdel, libilo se mi bojove umeni, ktere jednotlivy hrdinove i padousi predvadeli a take se mi libil zelvi zivot - pizza, jizda na skateboardech atd. Jako Teenager sem na serial nezanevrel a sem tam se taky kouknul, a nelitoval sem - dilko neztratilo nic ze sveho kouzla, kterym me v mladi okouzlilo a i kdyz sem se snazil ho brat spise s nadhledem - nepovedlo se a zase sem byl ten maly kluk a napjate sledoval zelvi dobrodruzstvi. Na serialu spolupracoval i Stan Sakai, autor kraliciho Ronina Usagiho - ktery se v jednom dile zelvicek taky objevil. Taky sem mel rad Trhace, a priznam se, obcas sem mu i fandil ,ale ne dlouho, pak sem byl zase na strane Leonarda, Donatela, Michalangela, Raffaela a jejich moudreho ucitele, mistra Trisky. Najdeme tady vsechno - sympaticke hlavni hrdiny, nesympaticke padouchy, najdeme zde humor ale i napeti a akci. Pro me jeden z vubec nejlepsich animovanch serialu vsech dob!! ()

Reklama

Tomesh 

všechny recenze uživatele

V určitým věku mě sralo, že nejsem zelenej a nenarostl mi krunýř. Když naše třídní měla podobu debilního Rocksteadyho, tak proč já sakra nemohl vypadat jako Donatello. Uff, Zakku! Právě koukám, že jsme se víceméně oba strefili do černého, ale svůj koment zatím ponechám.. Pro tvůrce: Možná by teď pro naši generaci nebylo od věci natočit lehčí animovaný porno s April Ounýlovou a Krankem.. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbený bojový seriál vhodný pro kluky ve věku 8-12 let. Nezapomenutelná čtyřka "renesančních umělců" se vryla do paměti snad každému, kdo tento seriál sledoval. Nekonečná vřava bitvy a stále nové a nápadité zápletky jsou velmi poutavé. Mě zůstaly v paměti především typické neměnné trojice (jméno, barva želvy a její zbraň). Zkusím si tu osvěžit paměť :) Donatello - fialová - hůl, Rafaelo - červená - "trojbodce", Michaelangelo - oranžová - nunčaky? :-D, Leonardo - modrá - meč. ()

JK-Stinger 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie musím dát za plno, tenhle seriál ovlivnil moje dětství asi nejvíc ze všech animáků, už jen těch obrázků a věciček s želvím tématem, co jsem našel na půdě o tom vypovídá dost. I když už mi to dnes po pár shlédnutých dílech přijde hrozně směšná a stereotypní ptákovina, pořád to bude moje dětská srdcovka. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)
  • Zákerný mozog Krang je inšpirovaný postavami mimozemskej rasy Utrom z pôvodných komiksov o ninja korytnačkách. (donnie22)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama