Plakáty
Film z prostredia psychiatrickej kliniky sa zaoberá problémom psychických anomálií u mládeže a sledujeme v ňom príbeh dvoch pacientov. David trpí chorobným strachom z dotyku inej osoby a schizofreničky Lisy. Všetko, čo režisér nechcel ukázať v konkrétnych situáciach, čo nechcel vypovedať v dialógoch, zračí sa z tváre, giest a pohľadu oboch hlavných predstaviteľov. Herci Keir Dullea a Janet Margolin získali na festivale v San Franciscu ceny za najlepšie herecké výkony. (curunir)
Houdini
Oscar 2 nominace: Režie, Scénář - A. . . . . Zlatý Lev - výběr(21.4.2004)
danecek24
20. Zlatý Glóbus za rok 1962 - cena (1) - *Objev roku (herec) - Keir Dullea + nominace (1) - Objev roku (herečka) - Janet Margolin(13.1.2009)
MissJ
Slibný námět, bohužel v diletantském a tím pádem nepřesvědčivém podání. Vzhledem k roku vzniku bych byla v hodnocení shovívavější, to by ale nesměl přijít naprosto mimózní závěr. Tolik oceňované herecké výkony jsou podprůměrné (kupodivu mě nepřesvědčil ani Keir Dullea, sympatický jako vždy, ten mohl se svým kukučem hrát teenagera snad i v padesáti). Abych nebyla jen negativní, snové sekvence chválím...a tím bych výčet kladů filmu ukončila. 40%(24.4.2012)