Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Historický seriál z 15. storočia so znakmi dobrodružného žánru zobrazuje prvé sedliacke vzbury proti feudálom, ktorí šliapali po ich základných právach. Vzburu feudáli využijú na svoje mocenské zámery... (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Pulper 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem seriál viděl, když ho vysílala ještě československá televize. Podruhé včera. Bráno z pohledu protřelého filmového maniaka už mě bojové scény tolik neohromily. Něco bylo přehnané, něco nedotažené, včetně pár dějových souvislostí. I tak ale jde v rámci žánru o nadprůměr a několikrát zmiňovaná výprava byla opravdu na vysoké úrovni. Co mě dostalo a jako dítě jsem to nedokázal ocenit, bylo podrobné vykreslení intrik a komplotů panstva. Samozřejmě byl jasný ideologický podtext. Šlechta a vysocí představitelé církve jsou tu věsměs vylíčeni jako banda bezskrupulózních všeho schopných požitkářů, ale co si budeme povídat, skutečnost se moc nelišila. Třešničkou na dortu je záplava obnažených krásek :-) ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno po 30 letech (poprvé to bylo při televizní premiéře, ani nevím, zda to pak bylo někdy opakováno). Z dětství mi utkvěla v paměti monumentální výpravnost, považoval jsem ten seriál za něco, čemu se říká velkofilm. Po dospělém zhlédnutí zjišťuji, že velkofilmové parametry to nemá, ale tu syrovou atmosféra, neslušivé účesy a zachycení špinavosti středověku by tomuto seriálu mohly velkofilmy závidět. Skvělé dílo, které se nikdy nedočkalo docenění, jaké by si zasloužilo. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov na ktoré si spomínam z detských čias. Sympatický hlavný hrdina bol v čase tv premiéry populárnejší ako Winnetou s Bud Sencerom a T.Hillom dokopy. Film obsahuje všetko čo má dobrý film mať a veľké plus je aj to ,že seriál má 6 dielov . Myslím ,že je to tak akurát. Neznášam rozvláčnosť niektorých seriálov ,ktoré nemajú konca kraja.Rád by som si to pozrel znova, dúfam, že sa dočkám.90% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se mohl znovu podívat na Vojnu volov,abych se ujistil,že jsem to s hodnocením nepřestřelil,ale kupodivu mě seriál bavil i po třiceti letech.Nevím,jestli je to spoluprací se Slováky,nebo je to tím,že tehdy Němci netočili tak nablblé věci jako dneska,ale na hodnocení jsem nemusel změnit vůbec nic,seriálový středověk funguje výborně,nikdo nesmyslně nepřehrává,takže mi vadila pouze přehnaná délka některých očních soubojů,ale to je prkotina ve srovnání s tím,jak mě seriál dohnal ke vzpomínkám.Jednoznačně chválím. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dětské vzpomínky tentokrát nelhaly a i po letech jsem si Válku volů užil. Pravda, akční choreografie bojových scén byla jedním slovem příšerná, třeba s představeními dnešních rytířských skupin na všemožných českých hradech se vůbec nedá srovnávat, ale vše vynahrazuje napínavý příběh, krasné exteriéry a sympatické postavy. Navíc kvituji, že středověk je tu skutečně středověkem a lidé mají zkažené zuby,chodí ve špinavých hadrech a dočkáme se i vybírání vší! Co do reálií tedy není co vytknout. Bonusem je pak trochu smutná paralela středověké politiky s tou dnešní. Nikdy se nepoučíme. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Seriál bol natáčaný na hrade Burghausen v Nemecku, v Čechách na hradoch Zvíkov, Křivoklát a Buchlov a na Slovensku v Jánskej doline, na Važeckých lúkach, v Lakšárskej Novej Vsi a v obci Iľanovo. (corona)

Reklama

Reklama