Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Historický seriál z 15. storočia so znakmi dobrodružného žánru zobrazuje prvé sedliacke vzbury proti feudálom, ktorí šliapali po ich základných právach. Vzburu feudáli využijú na svoje mocenské zámery... (oficiální text distributora)

Recenze (26)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov na ktoré si spomínam z detských čias. Sympatický hlavný hrdina bol v čase tv premiéry populárnejší ako Winnetou s Bud Sencerom a T.Hillom dokopy. Film obsahuje všetko čo má dobrý film mať a veľké plus je aj to ,že seriál má 6 dielov . Myslím ,že je to tak akurát. Neznášam rozvláčnosť niektorých seriálov ,ktoré nemajú konca kraja.Rád by som si to pozrel znova, dúfam, že sa dočkám.90% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se mohl znovu podívat na Vojnu volov,abych se ujistil,že jsem to s hodnocením nepřestřelil,ale kupodivu mě seriál bavil i po třiceti letech.Nevím,jestli je to spoluprací se Slováky,nebo je to tím,že tehdy Němci netočili tak nablblé věci jako dneska,ale na hodnocení jsem nemusel změnit vůbec nic,seriálový středověk funguje výborně,nikdo nesmyslně nepřehrává,takže mi vadila pouze přehnaná délka některých očních soubojů,ale to je prkotina ve srovnání s tím,jak mě seriál dohnal ke vzpomínkám.Jednoznačně chválím. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Posledna Dietlovina sa volala Der Ochsenkrieg. No, ale boli slabe a dementne Dietloviny /Muz na Radnici, Okres na severu ...../, ale boli aj nadpriemerne Dietloviny /Nemocnice na Kraji Mesta ....../. Tato Dietlovina patrila k takemu normalizacnemu priemeru. Vysiny povodnych Chaluparov to nedosahuje ani omylom. 51 % ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Čerstvo diplomovaný právnik sa z Prahy vracia do rodného kraja, aby ako liberálnymi názormi opantaný idealista narazil na drsnú realitu neskorého stredoveku. Naťahovačky o pohlavie hovädzieho dobytka prerastú do šarvátok, tie do regulérnej vojny, z ktorej feudáli profitujú a na ktorú sedlač doplatí, bez ohľadu na to ktorá strana víťazí. Pätnáste storočie je zobrazené náležite odpudivo, či už sa jedná o útrapy prostého ľudu, brutalitu vojny, zhýralosť šľachty či bohom sa zaštiťujúcu dobovú politiku. Výprava je veľkolepá (na televízny seriál), príbeh nenudí, väčšinou predabované herecké výkony obstojné, asi najviac ma dostal Alexander Strobele, čoby urputný vybíjaný záporák Marimpfel, ktorý mi z neznámych príčin evokuje nasrdeného Stinga.    P.S: Z doby premiéry, kedy som v deviatich rokoch ešte kvality seriálu nevedel doceniť, som si pamätal hlavne nahé scény. A naozaj, v každej časti sa minimálne nejaká tá bradavka mihne. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno po 30 letech (poprvé to bylo při televizní premiéře, ani nevím, zda to pak bylo někdy opakováno). Z dětství mi utkvěla v paměti monumentální výpravnost, považoval jsem ten seriál za něco, čemu se říká velkofilm. Po dospělém zhlédnutí zjišťuji, že velkofilmové parametry to nemá, ale tu syrovou atmosféra, neslušivé účesy a zachycení špinavosti středověku by tomuto seriálu mohly velkofilmy závidět. Skvělé dílo, které se nikdy nedočkalo docenění, jaké by si zasloužilo. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Seriál bol natáčaný na hrade Burghausen v Nemecku, v Čechách na hradoch Zvíkov, Křivoklát a Buchlov a na Slovensku v Jánskej doline, na Važeckých lúkach, v Lakšárskej Novej Vsi a v obci Iľanovo. (corona)

Reklama

Reklama