Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný detektiv Sherlock Holmes by se rád stal hudebníkem. Do cesty se mu však stále pletou kriminální případy, které musí řešit... (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (38)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Musím se omluvit - asi bych neměl hodnotit, viděl jsem jen asi dvě třetiny filmu. Přesto si myslím, že jsem schopen nějaké kritické reflexe. Lukavský a Voska jsou naprosto fantastičtí v rolích Sherlocka a Watsona, a ani další obsazení nezůstávají pozadu (dokonalí Brodský, Macháček, Rosůlková, Herz aj.). Problém spočívá v tom, že se ten film děsně táhne - některé gagy a slovní hříčky jsou famózní, ale mezi nimi je často dlouhatánská pauza. Většina zábavy tak nakonec stejně spočívá ve sledování herecky dokonale sehrané ústřední dvojky. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Velmi milý film s malými ale přesně a s chutí zahranými rolemi celé řady vynikajících herců a s dvěma většími, a rovněž vynikajícím způsobem zahranými, rolemi pro Radovana Lukavského a Václava Vosku. Velkou předností je i jemný humor, který velmi sedí k anglickému prostředí, v němž se příběhy odehrávají. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Ilja Hurník se měl držet svého řemesla a to hudby, tu umí dobře, ale jako autor povídky podle které Skalský film natočil, vyhořel. Nudné, zdlouhavé, bez nějakého záživného příběhu, kde selhala i dramaturgická stránka. Český Sherlock v podání nudného Lukavského a ještě nudnějšího Vosky jako Wattsona prostě vůbec nefungují. A děj, ve kterém si Sherlock chce odpočinout od vyšetřování případů a chce se věnovat hudbě, ale neustále se mu do toho pletou různé případy, tak vyšumívá do ztracena. Nezachrání to ani konfident Landovský, který Holmesovy neustále staví do cesty různé překážky. Skvěle funguje jen neurotický italský dirigent v podání Juraje Herze a nádherná Marie Drahokoupilová jako violoncellistka orchestru. Tato herečka byla jedna z nekrásnějších žen, které se v československé filmové tvorbě objevovaly. Obsazení dalších herců je sice košaté, ale v záplavě nudy nevýrazné. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Duchaplné hříčky Ilji Hurníka došly svého naplnění v lehce úsměvné poněkud nudné televizní inscenaci. 1) 52letý Radovan Lukavský (Sherlock Holmes) a 53letý Václav Voska (doktor Watson) vytvořili životaschopné ironické portréty obou postav a především díky nim se na film dá se zalíbením (chvílemi) koukat. Plejáda špičkových herců své doby pak zajišťuje tomuto snímku nesmrtelnost...z nostalgie. 3) Výstižný koment: Němi ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Prvních zhruba 40 minut to působí jako velmi zdařily předchůdce filmů Adéla ještě nevečeřela a Tajemství hradu v Karpatech. Adélu to připomíná mimo jiné postavou slavného detektiva (v Adéle je to legendární Nick Carter, tady ještě legendárnější Sherlock Holmes) a Tajemství hradu v Karpatech prostředím opery. Humor sice není tak důrazný a je ho třeba trošku hledat a jít mu trošku naproti, ale jsou tu i opravdu podařené scény (Voskova analýza "cizojazyčné nahrávky) a hlášky ("Nádherný kosým - ne to je můj župan" nebo " Vaše postřehy, byť diletantské, jsou pro mne velmi povzbuzující"). Setkání Holmese s paní Abrahamovou, čili Vlastou Fialovou, silně připomíná první setkání Cartera s hraběnkou Thunovou, čili Květou Fialovou, v Adéle. Povedená je i následná diskuze o vnímání hudby. Bohužel právě zde končí ta kvalitní část filmu a začíná slabší část, ve které přibývají hluchá místa a humor se hledá mnohem hůře. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Lokomotíva pochádza z Dobrovického cukrovaru. V zábere je úmyselne iba jedna strana lokomotívy, pretože čelo a dosadená vodná vaňa boli namaskované v anglickom štýle. (Raccoon.city)
  • Filmovalo se v Praze na Novém Městě, Vinohradech, Vyšehradu,Bubenči, Dejvicích, letohrádku Kinských a ve Stromovce. Filmovalo se také na zámku Hrádek u Nechanic. (M.B)
  • Ilja Hurník je podepsán pod filmem nejen jako hudebník, ale navíc také jako autor námětu a spoluautor scénáře. (sator)

Reklama

Reklama