Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přístupy k důležitým životním hodnotám se mohou různit: zatímco vrcholový sportovec, jenž se prosadil v cyklistice, se snaží svůj talent výhodně zpeněžit, jeho bratr se nemůže kvůli postižené ruce věnovat milované sochařině a hledá náhradní sebeuplatnění. Oba navíc spojuje - a současně rozděluje - milostný vztah k téže ženě. I tento snímek patří mezi nepříliš věrohodné pokusy o psychologický portrét současnosti, mondénně předváděný na ne zcela obvyklých profesích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takový drama o dvou bratrech, který jsou každej úplně jinej. Jeden je profesionální cyklobuzna a druhej je sochař a společný maj pouze to, že na střídačku píchaj Zoru Jandovou. Mimochodem ta zde v jednom kuse ukazuje kozy. Tak pořád je to lepší, než aby ukazovala, jak cvičí taj-či. Jinak nejvíc se mi na filmu líbil Ford Capri, se kterym jezdil Pavelka, a nejvíc ze všech mě pobavil Oldřich Navrátil, kterej si strašně pochvaloval, že má ochrnutou ruku a bere na to invalidní důchod. Ale celkově vzato neni to úplně špatnej film. 55% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi vyvedené drama o bratrech kolem nichž krouží Zora Jandová. Ta byla v době natáčení kočka a evidentně neměla nejmenší problém se pře kamerou svlékat .-). Pavelka je cyklistickým závodníkem. Jde mu to a vyhrává jednu soutěž za druhou. Potká se s Jandovou, kterou přitahují zajímavé originály mužů. Pavelka ji jednou vezme na venkov za bratrem, který je sochař. Jandovou zamyšlený nemluvný Kratina okamžitě zaujme. Jejímu zájmu navíc dodá fakt, že Pavelka kvůli penězům seknul s ježděním a šel dělat číšníka do hospody, kde si díky tuzerům a různým šmelinám přijde na víc peněz o něž mu jde především. Při jedné cestě s bratrem mají autonehodu a Kratina má rozdrcen ramenní kloub. Následuje operace a ochrnutí pravé ruky. Následuje operace, rehabilitace, zlepšení se nedostavuje. Kratina tuší i přes sliby lékařů, že se ruka možná dá za dlouhý čas dohromady, že jako sochař skončil. Je znechucen bratrem, který ho navštíví v nemocnici a chce aby lhal do výpovědi příslušníkovi VB s tím, že od pojišťovny vytřískají díky vasoké pojistce pořádnou sumičku a že ta ruka je vlastně terno ! Kratina je sám, bojuje v sobě s tím co dál, zda má život smysl obklopen podobně postiženými lidmi... Nakonec jak umělec najde uplatnění v něčem jiném i se svým handycapem.... Tohle bylo velmi dobré psychologické drama a ,,Drtikol'' podal svoji postavu opravdu velice uvěřitelně. Tři prášky na spaní. * * * ()

Reklama

Cibulka_C 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se zamilovala do Vladimíra Kratiny, který mě v tomto snímku vážně překvapil. I když nemá zrovna postavu nějakýho zvlášť tvrďáka, vždycky se z něho nějakým zázrakem zvlášť tvrďák stane a všechno pak působí mnohem zajímavěji. ❤️‍🔥😈 Příkladem je i tento skvělý snímek Všechno nebo nic, film o dvou naprosto rozdílných bratrech, kteří se nechtějí vzdávat a záleží každýmu jen na jedné věci úplně nejvíc. Velmi nadčasový příběh o vrcholové cyklistice, která ve své době musela být velmi populární, když se ji někdo rozhodl zfilmovat. 🚴🏻 Příběh je sám osobě i dost depresivní, prostě co si budeme, je to psychologický film, od něho se to celkem očekává, takže se v mých očích velmi povedl. 💪🏻 Všichni herci byli přirození, až teda na Zoru Jandovou, která hrála tak strašně divně, že mě po chvíli začala pěkně iritovat. Ondřej Pavelka jakožto cyklista byl docela přesvědčivý, ale jeho nohy, alias párátka to trošku kazily. 😭 Oldřich Navrátil měl naprosto skvělou roli. Drtikol si mě získal už ze začátku, takže veškerý hvězdičky patří spíš jemu, protože když na konci lezl zpátky na loďku používajíc jen jednu ruku, muselo jeho břicho celkem dost trpět, když byl ten rantl lodi ze dřeva a on se ho pokoušel přelézt přímo uprostřed rybníka. 🙀 Takže doporučuju! ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Mějte se krásně bráchové…“ Přemýšlím, jak "krásně" si asi mohli tento film užít jeho diváci v době své premiéry v polovině 80. let. V době, kdy v televizi asi celkově třeba moc nebylo erotických scén, které zde díky vnadné Zoře Jandové určitě jsou. Právě její role holky, která to „myslí dobře, ale pak všechno zvoře“, mi ale ve filmu místy přišla, jako by ji tu režisér dal hlavně kvůli tomu svlíkání… Jandová zde rozhodně nevystupuje jako „fame fatale“, kvůli níž by oba bráchové doslova šíleli. To spíš ona se jednou nabízí jednomu a potom zas tomu druhému a ne a ne si vybrat. Vztah oněch obou bráchů je ale celkově takový nijaký, a nic na tom nezmění ani to, že jeden zaviní částečné ochrnutí toho druhého. Jediné co tak tento film ukazuje je, jak oba dva odlišně přistupují k životním překážkám, které jim život nachystal. Že mnohem sympatičtěji z toho celkově vyjde Vladimír Kratina je asi nabíledni, ale nejsem si úplně jistý, zda to nějak souvisí s větším charismatem dotyčného nebo čistě s charakterem jeho role. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Sport a psychologie. Nic pro mne. Vydržel jsem půl hodiny. Hrdinové mne prostě nezaujali a tak mi bylo jedno, jak to s nimi dopadlo. 20110916+++++ Nebylo to nejhorší. Ne že by to nějak utkvělo v paměti, ale dobří herci si ocenění zaslouží. Stejně jako celý štáb. Takže dávám alespoň těch dvacet z původní nuly. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie prebiehalo v rehabilitačnom ústave v Kladruboch. (dyfur)
  • Autobusy převážející cyklisty jsou typy Karosa ŠL 11 a ŠD 11. (Olík)
  • Zora Jandová přiznala, že se při natáčení odhalené scény s Onřejem Pavelkou strašlivě styděla. Stud překonala až díky tomu, že si vsugerovala, že má větší prsa, a poté, co si musel sundat slipy i Pavelka, protože mu byly vidět v záběru. [Zdroj: Peříčko] (hippyman)

Reklama

Reklama