Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přístupy k důležitým životním hodnotám se mohou různit: zatímco vrcholový sportovec, jenž se prosadil v cyklistice, se snaží svůj talent výhodně zpeněžit, jeho bratr se nemůže kvůli postižené ruce věnovat milované sochařině a hledá náhradní sebeuplatnění. Oba navíc spojuje - a současně rozděluje - milostný vztah k téže ženě. I tento snímek patří mezi nepříliš věrohodné pokusy o psychologický portrét současnosti, mondénně předváděný na ne zcela obvyklých profesích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

Bart 

všechny recenze uživatele

Pokus o psychologickou studii dvou bratrů nedopadl až tak špatně, jak dopadnout v rukou režiséra Skalského mohl. Obzvlášť herecký výkon Vladimíra Kratiny a místy působivá hudba Vítězslava Hádla pozvedla celkovou úroveň filmu a daly tak trochu zapomenout na nepřesvědčivého Ondřeje Pavelku a nemastnou - neslanou Zoru Jandovou. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takový drama o dvou bratrech, který jsou každej úplně jinej. Jeden je profesionální cyklobuzna a druhej je sochař a společný maj pouze to, že na střídačku píchaj Zoru Jandovou. Mimochodem ta zde v jednom kuse ukazuje kozy. Tak pořád je to lepší, než aby ukazovala, jak cvičí taj-či. Jinak nejvíc se mi na filmu líbil Ford Capri, se kterym jezdil Pavelka, a nejvíc ze všech mě pobavil Oldřich Navrátil, kterej si strašně pochvaloval, že má ochrnutou ruku a bere na to invalidní důchod. Ale celkově vzato neni to úplně špatnej film. 55% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zdařilý příběh dvou bratří a jejich proměny. Postavy Lenky co by děvčete "nevím co chci, ale pokaždé to dostanu" přesvědčivě zahraná. Naštěstí nikoho podobného ve svém okolí neznám. :o) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi vyvedené drama o bratrech kolem nichž krouží Zora Jandová. Ta byla v době natáčení kočka a evidentně neměla nejmenší problém se pře kamerou svlékat .-). Pavelka je cyklistickým závodníkem. Jde mu to a vyhrává jednu soutěž za druhou. Potká se s Jandovou, kterou přitahují zajímavé originály mužů. Pavelka ji jednou vezme na venkov za bratrem, který je sochař. Jandovou zamyšlený nemluvný Kratina okamžitě zaujme. Jejímu zájmu navíc dodá fakt, že Pavelka kvůli penězům seknul s ježděním a šel dělat číšníka do hospody, kde si díky tuzerům a různým šmelinám přijde na víc peněz o něž mu jde především. Při jedné cestě s bratrem mají autonehodu a Kratina má rozdrcen ramenní kloub. Následuje operace a ochrnutí pravé ruky. Následuje operace, rehabilitace, zlepšení se nedostavuje. Kratina tuší i přes sliby lékařů, že se ruka možná dá za dlouhý čas dohromady, že jako sochař skončil. Je znechucen bratrem, který ho navštíví v nemocnici a chce aby lhal do výpovědi příslušníkovi VB s tím, že od pojišťovny vytřískají díky vasoké pojistce pořádnou sumičku a že ta ruka je vlastně terno ! Kratina je sám, bojuje v sobě s tím co dál, zda má život smysl obklopen podobně postiženými lidmi... Nakonec jak umělec najde uplatnění v něčem jiném i se svým handycapem.... Tohle bylo velmi dobré psychologické drama a ,,Drtikol'' podal svoji postavu opravdu velice uvěřitelně. Tři prášky na spaní. * * * ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Zora Jandová se zde snaží uplatnit coby femme fatale a sexbomba v jedné osobě, ale při objemu jejího hrudníku to má, holka, hodně těžké :-). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět je působivý především při scénách v sanatoriu - setkávání (i snové) ochrnutého sochaře s jednonohou klavíristkou. Naopak návrat pinglujícího číšníka do vrcholové cyklistiky byl nevěrohodnější. Potěšilo mě, že tvůrci nechali otevřený závěr. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stepan Skalsky a jeho psychologicky profil akehosi vrcholoveho sportovca ...... Kratinu neznasam, Frantisek Rehak /Prodavac Humoru/ sa tu tiez zjavil. Zvysok hercov len do poctu . 50 % ()

Elden75 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý film o dvou rozdílných bratrech, navíc prostředí vrcholové cyklistiky, tehdy dost populární, také asi nebylo do té doby ještě zfilmováno. Pavelka si střihnul frajírka, Kratina zase nevzdávajícího se chlapa. Hodně se mi líbili v dalších rolích Karel Heřmánek (ukecaný masér), Jan Teplý (hrabivý hospodský) a Olda Navrátil jako vyčůraný mrzák. Některé jejich hlášky jsou nadčasové. A překvapivě se ukázala v Evině rouše Zora Jandová a je na co koukat. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Povedena psychologicka sonda do zivota dvou bratru, ktera si zaklada na rozdilnych charakterech. Samorost a sochar, ktery se musi vyrovnat s urazem, ktery mu zabrani pokracovat v jeho profesi vyborne ztvarnil Vladimir Kratina. Pak nevyrazny Pavelka v roli cyklistickeho zavodnika. Mezi tuto dvojici vstupuje nerozhodna nymfa Zora Jandova, ktera se rada svleka:-). Vyborne jsou sceny z rahabilitacniho ustavu a hudba Vitezslava Hadla. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

„Mějte se krásně bráchové…“ Přemýšlím, jak "krásně" si asi mohli tento film užít jeho diváci v době své premiéry v polovině 80. let. V době, kdy v televizi asi celkově třeba moc nebylo erotických scén, které zde díky vnadné Zoře Jandové určitě jsou. Právě její role holky, která to „myslí dobře, ale pak všechno zvoře“, mi ale ve filmu místy přišla, jako by ji tu režisér dal hlavně kvůli tomu svlíkání… Jandová zde rozhodně nevystupuje jako „fame fatale“, kvůli níž by oba bráchové doslova šíleli. To spíš ona se jednou nabízí jednomu a potom zas tomu druhému a ne a ne si vybrat. Vztah oněch obou bráchů je ale celkově takový nijaký, a nic na tom nezmění ani to, že jeden zaviní částečné ochrnutí toho druhého. Jediné co tak tento film ukazuje je, jak oba dva odlišně přistupují k životním překážkám, které jim život nachystal. Že mnohem sympatičtěji z toho celkově vyjde Vladimír Kratina je asi nabíledni, ale nejsem si úplně jistý, zda to nějak souvisí s větším charismatem dotyčného nebo čistě s charakterem jeho role. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Není to špatné. Je faktem, že dramatické situace bez dialogu, gradované jen vyrazem, případně flaškou kořalky jsou natočeny působivě. Ovšem s omáčkou kolem už je to horší. Kvůli Kratinovi se na to ovšem má smysl podívat. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Lojdova jak hrala takovy vasnivy typy, to cumim... :-) Jinak standardni drama, neurazi, neuchvati. Celkem bez vyraznejsiho momentu. Tepani beznych nesvaru. Potesil Kraus (opet) v epizodni rolicce takovyho grazlika. P.S.: Pavelka jezdi Capri MkII... 3- ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Film o charaktere mladých ľudí, ktorí chcú mať všetko a hneď. Natočený za socializmu a aj videný očami tej doby. 55%. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Zorka Jandová se toho nebála a ukázala čím ji pánbůh obdařil:Ovšem divím se že jí některý z bráchů Kratina-Pavelka neškrábl po čuni.Holka tahala oba za nos a neuměla si vybrat.:-) ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Docela slušný film nastavující zrcadlo své době, s několika velmi dobrými okamžiky, a s jednou naprosto neuvěřitelnou scénou, když se Kratina vytahuje do loďky jen jednou rukou.  Mnohem uvěřitelnější by bylo, kdyby se utopil a film by tak měl tragický závěr. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Dnes se takové filmy u netočí, hlavně těm lidem co hráli tyhle role tu jejich bolest nebo nehodu věříte a není to o nějaké filmařské líbivosti, prostě je to obyčejný člověk a chalupa a nějak se to rozvine a i tak cyklistika, jde to nebo to nejde. Hezký příběh dvou bratrů ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Podivně vykonstruovaný a nevěrohodně působící snímek, kterému evidentně nevěří ani samotní herci, takže podle toho vypadají i jejich výkony.  Poměrně zbytečný film, který si na něco hraje, aniž by sám věděl, na co. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Sport a psychologie. Nic pro mne. Vydržel jsem půl hodiny. Hrdinové mne prostě nezaujali a tak mi bylo jedno, jak to s nimi dopadlo. 20110916+++++ Nebylo to nejhorší. Ne že by to nějak utkvělo v paměti, ale dobří herci si ocenění zaslouží. Stejně jako celý štáb. Takže dávám alespoň těch dvacet z původní nuly. ()

Reklama

Reklama