Reklama

Reklama

Divoké včely

  • angličtina Wild Bees (festivalový název) (více)
TV spot

Obsahy(1)

Osmnáctiletý Kája bydlí ve vesnici kdesi na severní Moravě s otcem-filozofem a s energickou babičkou. Pracuje se ženskými v lese a tajně zbožňuje svou vrstevnici, prodavačku v místním krámku Božku. Ta však chodí s frajírkem Laďou. Když do vesnice přijede z Prahy Kájův starší bratr Péťa, který se živí jako cesťák, začnou se vztahy mezi jednotlivými postavami proměňovat. Zatímco Božka, pociťující snad nejvíce vesnickou nudu a beznaděj, nakonec zůstává, Kája, který přišel o panictví, odjíždí s bratrem... (Magic Box)

(více)

Recenze (274)

Mike.mk1 

všechny recenze uživatele

Pár nudných chvilek mě nutí dát jenom tři, i když jsem měl nutkání přitlačit, především kvůli několika skvělým hercům (třeba Pavel Liška a jeho M. Jackson nemá chybu). ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Takový oddechový filmeček, kde nemusíte silou vůle přemýšlet. Děj s malým d Vás vtáhne do správné díry, kde lišky dávají dobrou noc. Liška zahrál fanouška Michaela Jacksona opravdu okázale a vyřádil se. Dušek a Vilhemová pojali své role taky s nadšením a Matonoha jako pražák na čerstvém vzduchu v naší díře opravdu ulitával. ()

Person 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi poutavé a zapamatovatelné. Přesto musím konstatovat, že se nabízený potenciál nepodařilo zcela ideálně rozvinout. Film rozhodně oceňuji, ale v rámci férovosti musím dát 3*... ()

levente 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem ještě hvězdičku přidal. Film Bohdana Slámy má něco much, ale v přímém souboji jsou jasnými vítězkami Divoké včely... ()

Don Carlos 

všechny recenze uživatele

Člověka až trochu zamrazi, když si uvědomí, že se nejedná o pouhou fikci, ale že se takové věci opravdu dějí. A nemusí to být jen někde na moravské vísce. Skvělý herecký výkon Táni Vilhelmové. ()

Miki68 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí tohoto filmu jsem si několikrát přečetl jméno režiséra, abych nezapomněl jít na jeho další film, protože se mi moc líbilo, jak Divoké včely vypadaly... A čas mi dal za pravdu. Každý jeho nový film byl nakonec ještě lepší. Ale na Divoké včely nezapomenu, protože byly prvním "velkým" snímkem pana Slámy a ukázal v nich, co může režisér dokázat, když do filmu vloží svou citlivou duši, velké srdce a výtečný pozorovací talent. ()

Yomega 

všechny recenze uživatele

Totální kravina, bez náznaku děje. Jsem sice městský člověk, ale proti venkovu nic nemám. Přesto mě všechny postavy ve filmu příšerným způsobem lezly na nervy. Dlouhé statické záběry, dementní „soundtrack“ (jestli se těch pár pazvuků dá takhle vůbec nazvat) a neskutečně nevýrazní „herci“ v čele se Zdeňkem Raušerem. Jedinou výjimku tvoří Liška s Duškem. To už je lepší koukat do zdi, než na takovou blbost. ()

Lipi21 

všechny recenze uživatele

72% REŽIE / Bohdan Sláma: **** (zdařilý snímek, originální téma, zajímavě spracované, určitě doporučuji) KAMERA / Diviš Marek: *** SCÉNÁŘ / Bohdan Sláma: *** HERCI: ***** (vynikající Kronerová, Hybnerová, Raušer, Liška i další) HUDBA / Miroslav Šimánek: ** ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Život kdesi v zadku, ženy pracujúce v lese, medzi nimi Kája, asexuálny jednotlivec, to je tak bohovsky zahraté, resp. prežité. Vraj Raušer nie je herec, chcem sa s týmto maníkom stretnúť, mám rád pomaly rozmýšľajúcich ľudí a ich hlášky, ktoré dokážu zo seba dostať. V dedine ďalej nájdeme Láďu čoby miestneho Michaela Jacksona, nech mu je zem ľahká :) Nezabudnuteľná scéna je tá, v ktorej na miestnej zábave volá moderátor Láďu na javisko, no ten po hádke s Božkou nakoniec nejde. "Láďo. Láďo, kde seš?" Veľmi príjemný filmík, ktorý má aj hluché miestečka. Každopádne sľubný debut Bohdana Slámu. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Mlátí tě? ...nemlátí... Tak co blbneš?" To vystihuje bezvýchodnost situace. Tato Slámova první sociální (tragi)komedie není o životě, ale o přežívání, které je narušeno cizí návštěvou, ale stejně směřuje opět do stejných kolejí. Milá "nehereckost" některých postav je vskutku ala Formanovy kultovní filmy a vůbec většina protagonistů podává velice nadstandardní výkony. A tím nemyslím jen Pavla Lišku, kterému byla role přímo vyšita, ale takoví Miloš Černoušek i Zuzana Kronerová jsou naprosto skvělí. Tento snímek je na CSFD rozhodně nedoceněn! ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

"Ty vole, to je vzduch!" Slámova buranská komedie z Moravského vidlákova. Hnusné prostředí připomínající osadu někde na Ukrajině. Děj je prakticky o ničem. Film o nicnedělání a chlastu. Herci nemají ani důvod něco pořádného předvést. 4/10 ()

Trixi 

všechny recenze uživatele

No jó, tak mě klidně kamenujte, ale na tohle už se znova dívat nehodlám. Jednou mi to úplně stačilo. Scénář.....prostoduchý, režie.....nepřesvědčivě dokumentární, herecké výkony......neherecké................... čeští lvy jsou pro mně tedy naprosto nepochopitelní. ()

Dan 

všechny recenze uživatele

Hmmm, asi mám slabost a pochopení pro život na moravské vesnici - a hlavně pro úžasné vesnické zábavy :-) ()

Kvasekus 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších českých komedií...Já sem z malé vesnice a některé scény byly řekl bych úplně dokonalé a z mého hlediska naprosto pravdivé a taky zatracené vtipné! Nějaký filmy nemusí mít bůhví jakou hloubku, ale když jsou skvěly zrežírovaný a zahraný, tak je to bomba...tahle komedie za sebou nechává daleko lépe hodnocené české komedie! ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Velmi milý pokus o navázání na Hoří, má panenko! Divokým včelám však chybí ona hutná atmosféra, kompaktnost, gradace a především dotyk génia, pro zmíněný klenot typické atributy. Takhle zbyla "jen" autenticky působící série obrazů z venkova českého, s dějem vlekoucím se odnikud nikam, díky čemuž se Včely nestanou nestárnoucí klasikou, avšak coby film na zpříjemnění večera rozhodně obstojí. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na většinové průměrné hodnocení, jde o mého nejoblíbenějšího Slámu. A pokud mám náladu na film zachycující vesnický svéráz, vždy sáhnu po Divokých včelách (a nezlobte se na mě, ale Okresní přebor je proti nim nastavovaná kaše). ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Paráda! Až nyní jsem si uvědomil kolik později známých herců se zde objevilo. Jako debut hodně přesvědčivé a autentické. Myslím, že takových vesnic a postav poznal každý za svého života dost. Největší zápich z celého filmu jsou pro mě filozofické debaty otce v podání Cyrila Drozdy. Vždycky mě spolehlivě dostane... ()

Reklama

Reklama