Reklama

Reklama

Záchrana katedrály Notre Dame

(TV film)
  • Česko Notre-Dame: Věčná katedrála (více)
Trailer
Francie / USA / Čína / Austrálie, 2020, 94 min (Alternativní 55 min, Televizní verze: 44 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

V pondělí 15. dubna 2019, těsně před velikonočními svátky, byly miliony sledujících po celém světě svědky zuřícího požáru a hrozícího zřícení chrámu. Rok poté uvádí National Geographic hodinový speciál Záchrana katedrály Notre Dame, který rekapituluje dosavadní úsilí o opětovnou výstavbu symbolu Paříže. Díky exkluzivnímu přístupu do interiéru poničeného dómu jen několik dní po tragédii mohly kamery National Geographic zdokumentovat již více než deset měsíců probíhající rekonstrukci budovy včetně značně riskantních stavitelských činností. (National Geographic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Udalosť zasiahla, ale tento dokument nie. Je to skôr stavebný film, o tom ako sa dnes dá opraviť čokoľvek, no vyžaduje si to veľa úsilia. Technicky dobre, emočne slabé. ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Mám dokumenty rád a tento sliboval že bude mít co nabídnout. Povedlo se tak napůl. Vysvětlování a výklad toho jak byla postavena a že už jednou shořela vypadalo jako z nějakého seriálu "stavby světa" nebo tak něco. O samotné katastrofě se tu řekne jen to co už všichni ví a o historické ztrátě se snad ani nedá mluvit když ji pořád stavěly a opravovaly a ani po tolika letech nebyla dokončena. Teď si postaví novou, podle měřítek a nařízení Vatikánu a lidi budou spokojení. Navíc mi ani nesedělo to jakým způsobem je dokument natočený. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

...najprv si ju nechajú skoro celú zhorieť a teraz mám obdivovať, že ju opravujú ...a budem -ak to opravia - obdivovať nie strechu Notre -Damu originál, ale  nový výrobok -tak si nechajte zhorieť Monu Lizu a potom si ju dajte zasa nanovo namaľovať  ... nejaké hovädo v  kostole fajčilo.....neviem vinník je známy ? kto to spôsobil - kto za  toho kreténa  zodpovedal ...tresty ?  náprava do budúcna ......to by mňa zaujímalo.......o oprave by som mlčal-je to hanba čo sa stalo - praví francúzi by sa hanbili....ale kde sú......k filmu ...ako hrdinsky a obetavo sa opravuje-tá dramatizácia....jéééj to poznáme.... ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama