Reklama

Reklama

Smrt v klášteře

(TV film)
  • Kanada The Case of the Whitechapel Vampire (více)

Obsahy(1)

Sherlock Holmes a dr. Watson v londýnské čtvrti Whitechapel vyšetřují podivnou vraždu v místním kostele. Některé stopy nasvědčují tomu, že za násilnou smrtí nenápadného mnicha nejspíše stojí nadpřirozené síly, které pro své temné záměry využily „služeb“ upíra. Členové řádu se přitom domnívají, že hrůzostrašné řádění v jejich kapli nejspíše způsobily tajemné sošky dovezené před časem z výpravy z Guyany. Nic ale není tak hrozné, aby to nemohlo být ještě horší. To se ostatně potvrdí, když o pár hodin později je nalezena další mrtvola, na jejímž krku jsou opět nalezeny stejné stopy. Zatímco šéf londýnské policie Lestrade je ochoten uvěřit pohodlné verzi, v níž důležitou roli mohou mít i nadpřirozené síly, Sherlock Holmes a dr. Watson jsou od počátku přesvědčeni, že vraha je nutné hledat mezi lidmi… (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

Macik 

všechny recenze uživatele

Představitel Holmesa - ideální.. Představitel Dr. Watsona - ideální.. Námět rozhodně zajímavý, leč tvrdě nezvládnutý z pohledu pana režiséra.. Příběh je na mě pojat moc komorně a stereotypní záběry z vně kostela začínají po chvíli nudit.. Což je ovšem hlavní vina kamery...Vždyť za celou hodinu a půl ani nevíme jak ten kostel vypadá.. Jen různé záběry z různých místností a v exteriérech jsme opravdu pomálu.. A přechody mezi jednotlivými scénami?? No já nevím jak se tomu odborně říká, ale tohle ztmavování přechodu mezi jednotlivými sekvencemi je dost na úkor atmosféry.. Páč vy se díváte na jednotlivou scénu, atmosféra kraduje, tep se zrychluje vy nevíte co přijde dál a najednou 3 vteřiny černá obrazovka.. totálně vás to otráví a jedete nanovo.. :) Doufám, že Matta Frewera a Kennetha Welshe dá ještě dohromady nějakej schopnej režisér a ukáže nám, že v současnosti nejsou lepší představitelé pro tuhle roli.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Jak já mohu uspět tam, kde modlitby selhaly..?“ Sarkasmus Frewerův Sherlock v příjemné light-hororové atmosféře neztrácí, ale co jeho tradiční skepticismus? Tak nějak tušíme, že ani o něj nepřijde, ale jestli mu život zachránila Panna Marie, nebo inženýři razící tunel, to se musí rozhodnout sám.. Spoiler: Když režie českého znění zajistí, že divák zná pachatele dřív než Holmes, je něco špatně.. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Začalo to na misii v Jižní Americe - protože se v místních vesnicích šířila choroba, kterou patrně roznášeli netopýři, přistoupili mniši k razantnímu kroku, tento druh úplně vyhubit. Ale poté, co byl nalezen první mrtvý s dvěma rankami na krku, vypadalo to, že netopýři, resp. upíři přišli k odvetě. Když záhadná úmrtí neskončila ani zpět v Anglii, je povolán do boje samotný Sherlock Holmes, aby tuto záhadu osvětlil ... Vím, že kritizovat film, který je určen pouze pro televizní obrazovku se gentlemanovi nesluší, ale tady si nemohu pomoct. Mám rád detektivky, kde je dán prostor divákovi, aby sám zkusil odhalit vraha - ale ne tak, že detektiv při svém pátrání najde spoustu důkazů, které jsou pak předloženy při závěrečném "vysvětlování". Navíc mi přišlo, že zrovna tento film míchal jabka s hruškama (prvním podezřelým jsou upíři, a druhým podezřelým jsou démoni, které vyvolal představený klášera - a ještě do toho se plete zemětřesení, to už je kapku moc). Naopak po herecké stránce mi Sherlock i jeho věrný Pátek (ehm Watson) docela seděli, možná i o chlup víc, než ve filmovém Sherlockovi. Nu což, viděli jsme, pravý vrah byl odhalen a víckrát si rozhodně tento film nepustím.. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film se Sherlockem Mattem Frewerem, a ačkoli je předloha velice pozměněna , má to celkem slušnou sherlokovskou atmosféru. Je to temné a je to už mírně horor. Na tuto adaptaci jsem se těšil nesmírně a vůbec, ale vůbec mě nezklamala. Frewer Sherlocka zvládá celkem obstojně, ale Watson Kenneth Wals mi furt příjde dost prkenný.Scénáristi si se všemi zápletkami obstojně poradili a jako detektivka to funguje, ne jako Skandál v Čechách... ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Mě do toho "my" nezahrnujte............ Natočeno podle stejnojmenné povídky Sira A. C. Doyla. Sherlock Holmes na stopě vraha upíra. Ponořme se s ním do hlubin kláštera jehož obyvatele postihla podivná kletba spojená se smrtí několika mnichů. CITÁT - Začínám už tušit Watsone, musím to ale ještě ověřit........ Samozřejmě, že to Holmes vyřeší, to je snad jasné každému, ale i tak je vždy zajímavé sledovat myšlenkové pochody Holmese po uzavření případu a usvědčení vraha. Upír z Witchappelu může v klidu odpočívat. CITÁT - Ať ten, kdo nezhřešil, hodí kamenem......... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film je natočen podle stejnojmenné povídky Sira A. C. Doyla. (Terva)

Reklama

Reklama