• gouryella

Sentimentalni film, proudy slz - proste klasicky vytvor tricatych let, kdy vzniklo spousta skvelych komedii, ale po filmech tohoto druhu se nikomu styskat nemuze.(24.7.2002)

• Karlos80

Sentimentálně laděný patetický příběh z lepší společnosti ale jinak unylý, toporný, klišovitý, a především kýčovitý jen pro věrné obdivovatele režiséra Slavínského..Sotva podprůměr a sotva koukatelné, podruhé už radši ne:-)(10.5.2006)

Je pravda, že od tohoto typu filmů mnoho čekat nemůžeme, ale za to hned víme, na čem jsme, darebák vypadá jak darebák, milovník jako milovník, atd. Např. Karel Hradilák ztvárňuje postavu profesionálního svůdce, v jehož podání je dokonalý úlisný slizák. Jak to, že ty baby v tom filmu to hned nepoznají?:-))(13.9.2003)

• Marthos

Režisér Vladimír Slavínský kompenzoval čas od času svou veseloherní tvorbu i oblíbeným románovým čtivem - brakem. Sázel opět na stejné principy a metody. Ovšem snímek První políbení je důkazem naprosté tvůrčí bezradnosti a vrcholného diletantismu. Dějová zápletka je stejně nemožná jako samotné postavy. Důvod rozchodu manželů Nedbalových pak odpovídá myšlení sedmiletého dítěte. Osobně přiznávám, že jsem schopen přijímat téměř cokoli z tuzemské produkce třicátých let, ale zde scházel sebemenší podnět. U tohoto titulu mám dojem, že vznikl spíše proto, aby v barrandovských ateliérech nezahálel technický personál. Z »hereckých výkonů« jsem zcela konsternován, zejména sejde-li se na plátně sorta divadelních deklamátorů typu Hany Bělské, Jiřího Dohnala a Marie Ptákové. Bezradný je bohužel i výkon charismatického Jiřího Plachého, který byl v té době umístěn v nevyhovující škatulce milovnických rolí. Tento jinak nepřijatelný pseudosentimentální film je cenný pouze hereckou účastí Antonie Nedošinské a Theodora Pištěka v mimořádně vážné poloze klasické manželské dvojice. Jeden z nejslabších snímků předmnichovské dekády.(3.10.2008)

• Brejlil

Nechtěně vtipné momenty se střídají s děsivě předvedenou sentimentalitou a toporným herectvím "vyšších vrstev". Profesionální svůdce v podání Karla Hradiláka je opravdu slizoň.(5.5.2008)