Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dramatická TV série z produkce BBC. Jako malé děvče prožila Molly Gibsonová, dcera váženého lékaře, zvláštní setkání se vznešenou paní Kirkpatrickovou. Když se její ovdovělý otec rozhodne znovu oženit a jeho vyvolenou je právě tato dáma, tuší Molly, že to nebude mít jednoduché. Nové události ale brzy zcela zaměstnají její mysl – na návštěvě u známých, kam ji otec poslal, aby ji uchránil od zájmu mladých mužů, je velmi přitahována jejich synem Osbornem… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

kareen 

všechny recenze uživatele

Tady není ani celkem co rozebírat, zkrátka, pokud jste si oblíbili jakékoliv dílo Jane Austenové, potažmo Elizabeth Gaskell, budete se u této čtyřdílné minisérie cítit jako ryba ve vodě. Kouzelné prostředí viktoriánské Anglie, roztomilá hlavní hrdinka a poklidná milostná zápletka, která vám samým vzrušením sice srdce nezastaví, nicméně nad ní strávíte více než příjemné chvíle. Prostě ta pravá pastva pro každou romantickou duši. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Tahle adaptace románu Elizabeth Gaskell se mi líbila mnohem víc než všemi vychvalovaný Cranford od stejné autorky, už jenom proto, že v ní zemře podstatně méně lidí. Hlavní hrdinka Molly Gibsonová je ve své bezelstné upřímnosti a laskavosti natolik sympatická postava, že není možné si ji nezamilovat, a ačkoliv je příběh naprosto předvídatelný a navíc i trochu zkratkovitě vyprávěný, svým šťastným koncem určitě potěší nejedno srdce divákovo. P.S. Keeley Hawes je opravdu neuvěřitelně podobná Keiře Knightley, což mi přijde docela vtipné vzhledem k tomu, že jejím manželem je v civilu tento muž. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Vynikající čtyřdílný miniseriál, který stojí za více než jedno shlédnutí, výborné herecké výkony snad všech hlavních postav v čele s Justine Waddell jako Molly, která předvádí opravdu mistrný výkon. Věrohodně vykreslená atmosféra doby a dokreslující nadsázka a propracovanost charakterů vše jenom podtrhuje, ještě že BBC převádí knihy literárních klasiků 19. století (v tomto případě Elizabeth Gaskell, škoda její knihy zatím v češtině nevyšly (duben 2010) až na jediný román - Mary Bartonová, ten se ale velmi těžko shání a nově také na dvě kratěší díla v jedné knize - Alice a její muži a Hříšná Lizzie) na plátno s takovou noblesou. Smekám a kdykoliv se podívám znovu a ráda. 100% ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Další Period drama, která potěší ženské srdce - jeho jedinou náplní je sňatková politika, vztahy a pletichaření:)Ne, teď zcela vážně... Celý seriál mi přijde místy dost dlouhý, ne, že bych se nebavila dobře, ale jaksi mu schází spád...trošku zklamání...nicméně se mi líbilo herecké obsazení, zejména výborný Michael Gambon, ale také Justine Waddell v roli Molly. Ze všech period dramat natočených podle Elizabeth Gaskell bych ráda vyzdvihla "North and South", to mi přišlo zatím jako nejlepší... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

6/6 Wives and Daughters, An Every-Day Story je poslední román Elizabeth Gaskell, který nejprve vycházel na pokračování v Cornhill Magazine (1864-1866). Gaskellová mi byla příjemným "novým" objevem na poli literární scény první poloviny 19. století, protože z té doby je omílaná pořád dokola jen Jane Austen a sestry Brontëovy. Gaskellová je o generaci mladší, sama je mmj. autorkou prvního životopisu Charlotte Brontë (aby to bylo přehlednější). BBC realizovalo jako mini série hned tři romány Gaskellové, postupně se určitě chystám na všechny. Wives and Daughters jsou, pravda, trochu rozvláčnější, ale kvalita adaptace je zřejmá, dobovka je to víc než ucházející a herecky je to místy lahůdka. Francesca Annis (Pentlička z osmdesátkové verze Partners in Crime) je přímo epicky klevetivá, Penelope Wilton (parťačka Maggie Smith z Downton Abbey) je ukázkově dojemná a Rosamund Pike tu začínala jako čerstvá dvacítka. Každý, kdo si rád občas lebedí na anglickém venkově ve 30. letech 19. století, bude spokojen. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama