Reklama

Reklama

Znamení trojúhelníku

  • Československo Ve znamení trojuhelníku (více)

Obsahy(1)

Lady Emerday již nezvládá udržovat celé své rodinné sídlo sama a tak část zámku pronajme řádu jeptišek. Během turistické sezony to však na zámku vypadá jako v úle, všude se hemží množství turistů. Dcera zámecké paní proto opouští zámek a odjíždí pracovat do Londýna. Jediný, kdo se zdá být s danou situací smířen, je značně výstředně se oblékající syn lady Emerday. Poblíž zámku Emerday došlo k několika zločinům a Scotland Yard se je snaží vyřešit. Na místo odjíždí policista, který pravidelně každý den zasílá svým nadřízeným zprávu. Jednoho dne však protokol nedorazí a policista je nezvěstný. Pátrat po něm vyráží synovec přítelkyně lady Emerday, vrchní inspektor Cooper-Smith. (Snorlax)

(více)

Recenze (16)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Lacinejsi a neprilis zdarily pokus o goth naladu... Je to sice britske, ale prislo mi to nejake prilis televizni, nebo ridke, nebo nevim, jak to rict...zadny goth-horror ci nejaky druh exploitationu necekejte. Jde o konverzacni zalezitost, detektivku. Mym zajmem ale byla ucast Sophie Gardy, ktera byla ve sve dobe cellkem hezka holka (zname mj. z Vinnetoua). A ty to sliso, takze dve hezdy nakonec udelim. 2+ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to příjemně zábavné a nápadité - ještě jsem nikde neviděl, že by jeptišky provedly loupež v bance, ještě jsem neviděl dělo na trezory (mimochodem, jak asi zmizelo z té banky?), a určitě jsem neviděl smrt padoucha vylitím roztaveného zlata. Mírná nadsázka je vážně jen tak mírná, aby se tahle bláznivina dala vážně vyprávět (což se naprosto překvapivě daří), prostředí zámku s klášterem je taky docela slušně využito, a dokonce dojde na jednu nahatou scénu, kdy se Francouzka půjde za poněkud dramatických okolností koupat do vany v hotelu. Jako, není to žádné veledílo, ale z doposud zhlédlých wallacovek mne asi nejvíc pobavilo (Hostinec na Temži se mi líbil víc, ale mluvím o pobavení). ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další Wallace a další pro mě poměrně nudnější film. Atmosféra a některé akce jsou solidní ale film je děsně rozvleklý a tentokrát nemá nijak co nabádnout, být to kratší jsem daleko více spokojenější. Tady ten inspektor byl totální dement a celkově ty postavy jsou dost divně napsané. A ten pokus o humor byl naprosto tragickej.Není to nejhorší Wallace ale ani zdaleka nejlepší. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

"Viděl jsem to jako malé děcko, vykakal jsem strachy všecko." Jó, když se hodnotí tímto stylem, to se nelze divit, že film má tak vysoké hodnocení. Tuto už barevně natočenou adaptaci podle E. Wallace můžu jednoznačně zařadit mezi nejslabší kousky z celé té dlouhé řady filmů. Nejzajímavější mi zde připadá samotný nápad, a sice jeptišky na dráze zločinu, to ale k spokojenosti nemůže stačit. Napětí, (vtipný) humor, spád, to všechno tento film postrádá. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Prostředí anglického venkovského sídla mě nikdy nemůže zklamat. Stewartu Grangerovi dámy neustále opakují, že nevypadá jako policista, přitom to má napsaný na čele a krom toho vypadá jako Derrick. Eddi Arent se snaží tvářit vážně, ale když ho při bankovní loupeži navlíknou do žlutýho hliníkovýho skafandru a bere na sebe podobu přerostlého Mimoně, tak zdařile konkuruje své nejslavnější roli lorda Castlepoola. Dobrá kriminálka, která ani po padesáti letech neztrácí dech a plyne z ní poučení, že i jeptišky můžou bejt pěkný svině. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Strawberry Hill House poblíž londýnského letiště Heathrow. (argenson)

Reklama

Reklama