Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První hraný film, který natočila Philippa Collie-Cousinsová, se odehrává v zapadlé velšské vesnici. Glen (Paddy Considine) a Joe (Richard Coyle) obviní místního tuláka jménem Tin Man (Om Puri) ze zločinu poté, co sami nešťastnou náhodou zabili Joeovu přítelkyni Jenny. Po čtrnácti letech je muž propuštěn z vězení a ve stejnou dobu do města přijíždí dívka Nicky (Emmy Rossumová), která jakoby mrtvé Jenny z oka vypadla. Když ji Joe spatří, jeho dlouholetý pocit viny se změní v paranoiu. Glen se snaží kamaráda všemi prostředky uklidnit, jenže seržant Bracchi (Ioan Gruffudd) si je jistý, že dávný případ se ve skutečnosti odehrál jinak a chce konečně odhalit pravdu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

andriy 

všechny recenze uživatele

Hodně divný film. Uniká mi, proč se třeba Jonathan R. Meyers nechal přemluvit k účasti na tomto projektu. Asi jediné pozitivum pro mě je obsazení Ioana Gruffudda, kterému jsem jako puberťák fandil v Hornblowerovi. Ale ne pozitivum ve smyslu jeho hereckého výkonu. Černá komedie? Nezasmál jsem se ani jednou. Horší hodnocení než 2* nedávám proto, že jsem to vydržel dokoukat do konce, který byl mimochodem také divný. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zápletkou ač nikterak originální, při lepším zpracování pak potenciálně s troškou tolerance možná zajímavá - ale v reálném výsledku celého toho filmařského snažení nakonec nejapně blbučká krimi, v níž - krom žánrového guláše - i postavy jednají jako nějaké hloupé ovce, které ve své >zásadní< roli jsou v příběhu asi to nejlepší, co madam P.C. stihla urežírovat... :-/ . . . Celé to pak čpí lacině přepjatou televizáčtinou, v čemž jsou si zkrátka neumětelové celého světa zjevně rovni. Takže v pohodě dvě hvězdičky, ale ta jedna spíše jen za ta kukadla Emmy Rossum. Naštěstí se tato zajímavá herečka dočkala i lepších rolí, než v téhle ukoptěné prostoduchosti. - - - P.S. Bez komentáře pak by bylo zase nejlépe nechat uvedení filmu na tom našem >jiném prostoru< , že... Tradičně s >atmosféruuměleckydotvářejícím< debilním čudláckým dabingem a ořezem formátu obrazu z původního 2,35:1 na 4:3 - tedy skoro polovina dění v záběru pryč (!) - kdy zase prostě nevidíte všechno, co zjevně kamera z nějakého důvodu zabírala a v obraze mělo být... Díky nejmenovaným ovcím z šašské >veřejnostádní< ... :-( - - - - - (Poprvé viděno 3.3.2009 na ČT2, komentář zde - teď už dobrý - jako třetí - 3.3.2009) ()

Reklama

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Černá komedie ani omylem, opravdu nebylo čemu se smát. Je to jakýsi krimi triler, ale teda nic převratného to není. Jednání postav je nesmyslné, navíc nepřekypují hereckým uměním. Začátek je celkem fajn a mohl by se natáhnout aspoň o 10 minut. Po příjezdu dvojnice už to ztrácí sílu, vše je vykonstruované a nesmyslné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Glen a Joe nešťastnou náhodou zabijí svou spolužačku Jenny. Protože je nikdo neviděl, tak tělo zakopají a vše hodí na místního tuláka. Ten je odsouzen za vraždu na doživotí. Po čtrnácti letech je však propuštěn a vrací se zpátky do města. V tu dobu do městečka přijíždí i dívka Nicky, která jakoby z oka vypadla mrtvé Jenny. Ve městě její přítomnost vyvolá doslova pozdvižení a nyní na povrch vyplouvají otázky zda skutečně zemřela, nebo se vrací ze záhrobí aby odhalila své pravé vrahy. Děj možná vypadá zajímavě, jenže tohle nemá s hororem nic společného. Jde spíše o obyčejný krimi thriller, který místy nevýslovně nudí. Samozřejmě je zde k vidění i několik velice zajímavých scén a dokonce občas vystříkne i krev, ale na víc jak průměrné hodnocení to není. Snad nejvíc potěší účast Jonathana Rhyse Meyerse, který se tomuto filmu propůjčil, aby navýšil jeho credit. 5/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle byl tak blbej film, že mě až zaujal. Je to takovej slepenec všech možnejch i nemožnejch žánrů, kterej dopad, jako když pejsek a kočička vařili dort. Chvílema to vypadá jako detektivní příběh, ale do toho jsou zamotaný nějaký kouzla, čáry a převtělování nebo co. Tady čtu, že je to komedie, ale já jsem tam nepostřehnul ani náznak nějakýho humoru. Některý herci navíc vypadali, že si právě odskočili z nějakýho amatérskýho divadla. Myslim, že režisérka Philippa Collie-Cousinsová si tento svuj debutovej film rozhodně za rámeček nedá a pokud už nic jinýho nenatočí, tak já se určitě zlobit nebudu. Suma sumárum - 1 hvězdička... Ani nevim za co. Snad proto, že existujou, bohužel, i horší filmy. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama