Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První hraný film, který natočila Philippa Collie-Cousinsová, se odehrává v zapadlé velšské vesnici. Glen (Paddy Considine) a Joe (Richard Coyle) obviní místního tuláka jménem Tin Man (Om Puri) ze zločinu poté, co sami nešťastnou náhodou zabili Joeovu přítelkyni Jenny. Po čtrnácti letech je muž propuštěn z vězení a ve stejnou dobu do města přijíždí dívka Nicky (Emmy Rossumová), která jakoby mrtvé Jenny z oka vypadla. Když ji Joe spatří, jeho dlouholetý pocit viny se změní v paranoiu. Glen se snaží kamaráda všemi prostředky uklidnit, jenže seržant Bracchi (Ioan Gruffudd) si je jistý, že dávný případ se ve skutečnosti odehrál jinak a chce konečně odhalit pravdu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

No vida, jak se tak dívám kolem, hodnocení vesměs nic moc - mně přišla dobrá jak zápletka, tak její rozmotávání. Myslíte si, že máte minulost pěkně pohřbenou a už nikdy se k ní nebudete muset vracet - a najednou si vás dočista bez varování najde přízrak, který vám ji připomene. Atmosféra příběhu byla taky slušná, sice by se našlo pár nelogických momentů - kdyby se hledalo, ale člověk zahnaný do kouta se občas může chovat iracionálně ... Takže - v pohodě, teď už dobrý - sice slabší, ale přece jen 4*. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Černá komedie ani omylem, opravdu nebylo čemu se smát. Je to jakýsi krimi triler, ale teda nic převratného to není. Jednání postav je nesmyslné, navíc nepřekypují hereckým uměním. Začátek je celkem fajn a mohl by se natáhnout aspoň o 10 minut. Po příjezdu dvojnice už to ztrácí sílu, vše je vykonstruované a nesmyslné. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Zápletka jak z thrilleru (opravuji: z blbýho thrilleru) a k tomu lehká a hravá hudba Daria Marianelliho. O tom, že to možná měla být komedie, svědčí i takové drobnosti jako směšná rolička Jonathana Rhyse Meyerse. Ale ve výdledku nevím. Na thriller je to zoufale bez napětí. Na komedii je to téměř bez humoru. Aspoň, že na Emmy Rossum se tu pěkně kouká. :-/ ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle byl tak blbej film, že mě až zaujal. Je to takovej slepenec všech možnejch i nemožnejch žánrů, kterej dopad, jako když pejsek a kočička vařili dort. Chvílema to vypadá jako detektivní příběh, ale do toho jsou zamotaný nějaký kouzla, čáry a převtělování nebo co. Tady čtu, že je to komedie, ale já jsem tam nepostřehnul ani náznak nějakýho humoru. Některý herci navíc vypadali, že si právě odskočili z nějakýho amatérskýho divadla. Myslim, že režisérka Philippa Collie-Cousinsová si tento svuj debutovej film rozhodně za rámeček nedá a pokud už nic jinýho nenatočí, tak já se určitě zlobit nebudu. Suma sumárum - 1 hvězdička... Ani nevim za co. Snad proto, že existujou, bohužel, i horší filmy. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Malá ospalá díra kdesi v Británii skrývá děsivé tajemství. Dva mladíci, teď už dospělí muži, spáchali před čtrnácti lety vraždu. Oba muže začne hryzat svědomí. Upřímně řečeno, čisté svědomí nemá nikdo. Minulost vás vždycky dožene, ať chcete nebo nechcete, té neutečete a ani se před ní neschováte. Některé zločiny neuniknou potrestání, ať je pohřbíte jak hluboko chcete. Stejně vyplavou na povrch. Je to jenom otázkou času. Chvílemi velká nuda. Zápletka nebyla zase tak špatná. Z příběhu vznikl trošku nevýrazný guláš, i když potenciál měl. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama