Reklama

Reklama

Hornblower - Vévodkyně

(TV film)
  • Česko Hornblower 3 - Vévodkyně a ďábel (více)

Obsahy(1)

Podporučík Horatio Hornblower so svojimi ľuďmi sa zmocní francúzskej lode "Le Reve" a odpláva s ňou do Gibraltáru. Stáva sa z neho majetný človek, pretože z koristi sa mu ušlo tisíc libier, čo bola dosť veľká suma. Navyše sa stal veliteľom ukoristenej lode. Admiralita ho poverí, aby doručil britským lodiam pri Gibraltáre tajnú depešu,ktorú má v prípade ohrozenia zničiť. Zároveň s depešou nastúpi na loď aj šarmantná žena, ktorú mu predstavia ako vojvodkyňu. V hustej hmle sa dostane do španielskeho zajatia, z ktorého ho prepustia za šľachetnosť pri záchrane španielskych námorníkov zo stroskotanej lode. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Začátek skvělý, vévodkyně mi nejdříve vůbec neseděla, ale pak jsem si k ní cestu našla. Nicméně od doby co se Hornblowerova posádka dostane do zajetí a následně do vězení, tak je to šílená nuda. Nic pořádného se tam neděje a opět mě to začalo bavit, když se rozhodli zachránit nepřátelské vojáky z moře. Na pevnině film prostě nefunguje a nebaví. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Třetí Hornblower nás zavede zejména do Španělského vězení, kluci jsou v zajetí a ještě k tomu se musí dívat a závidět Horatiovi, že má zvláštní privilegia dělat čas od času společnost pofiderní vévodkyni. Po prvním zhlédnutí jsem byl stejně nadšen jako z předchozích dílů, avšak za nějaký čas po druhé projekci mi to ve srovnání přišlo už o malinko slabší... Po zaokrouhlení však stále zůstává 8/10 ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Přišli jsme je porazit, ne s nima bojovat............ Hned od začátku je vidět snaha o lepší akci a více humoru, ale zase musím přiznat, že to moc dlouho nevydrží. CITÁT - Hovězí a suchary mi stačí............ Příběh o tom, že míti na palubě ženu by mohlo znamenat smůlu. CITÁT - Už se můžete otočit pane H............... Po svižném začátku se děj přesouvá do věznice, kde se vlastně odehrává celý děj. Naštěstí je to svižné a zábavné a poučné. CITÁT - Gilotina nerozlišuje pohlaví......... CHYBA VE FILMU: Horatio Hornblower (Ioan Gruffudd) je na několik týdnů uvržen do díry na samotku. Když je však vyndán má stále stejně hladce oholenou tvář. Lepší než dvojka, stejný jak jednička. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Šlechetný Horatio nasazuje život za záchranu nepřítele, což nezůstane bez odměny. Relativně slabý díl zajímavý především znovuobjevením ztraceného přítele. Španělské kobky jsou patřičně temné, tvůrci ovšem nedodávají, že v té době se Angličané k zajatcům chovali mnohem hůře než Španělé nebo Francouzi. Jejich pontonové lodě byl pojem budící hrůzu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj tretí diel tejto vynikajúcej historicko-dobrodružnej ságy si po všetkých stránkach stále drží svoju vysokú úroveň. Len škoda, že v tomto diely sme sa presunuli viac na súš ako na more, prostredie väznice bolo spočiatku zaujímavé, ale neskôr príbeh upadol do mierneho stereotypu, čo málinko ubralo na pútavosti. 85/100 ()

Zajímavosti (5)

  • Španělské vězení je ve skutečnosti Fort of Peniche na centrálním pobřeží Portugalska. (Untentrauer)
  • V úvodnej scéne, keď sa veslice blížia k brehu, je možné počuť zvuky vrtuľníka. (misterz)
  • Indefatigable byla původně postavena pro jiný film, který se ovšem nikdy nezačal natáčet. (Chufu)

Reklama

Reklama