Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý doktor Hájek dlouho marně hledal zaměstnání. Štěstí se na něj ale přece jen trochu usmálo - vyhrál soutěž o nejlepší reklamní slogan, kterou vypsal továrník Bárta. Cenou je pobyt v luxusním horském hotelu. V téže době odjíždí do stejného zimního střediska i Bárta, z rozmaru se ovšem rozhodne použít falešné jméno a vydávat se za chudáka. Není tedy divu, že se personál hotelu při ubytovávání těch dvou hostů splete. Nemajetnému mladíkovi se dostává všemožných poct a úsluh, továrník se choulí v kamrlíku bez topení. Navíc se ještě na scéně objeví Bártova roztomilá dcera, a tak na sebe všemožné komplikace nedají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„A proč vy jste se nezúčastnila soutěže? Byla byste jistě dostala cenu, byli by vás poslali na 14 dní do Krkonoš, tam byste si vymkla nohu a zůstala tam ještě déle…“ Ale tolik štěstí mít jeden nemůže. Anebo ano? Jaroušek, „zpustlík, padouch, bídák a obchodník s děvčaty“ má najednou tolik štěstí, že neví, co s ním. A já bych byl také šťastný…kdyby měl Borský alespoň nějaké charisma, vtip či jiskru, ale toho jsem se v tomto filmu nedočkal. Snímek se až zoufale pomalu rozjíždí a ke konci ho Slavínský pro změnu zas zbytečně natahuje. Naštěstí „výplň“ nějaký ten humor přece jen nabízí, a to díky dvojce Haas-Plachta, kteří navzdory slaboučké látce přece jen tu a tam pobaví nějakým povedeným výstupem či hláškou. Takže podobně jako v případě např. Bílé vrány, Okénka, Přítelkyně pana ministra či Právě začínáme to bude zas jen průměr (i když lepší) pro komedii Vladimíra Slavínského. „Taky máte docela hezký pokoj. To ujde.“ - „Líbí se vám?“ - „Ovšem. Já ovšem nemám ve svém pokoji koberec, ale…ale za to zase nemám ani lustr.“ ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Ne Nový, ale Haas byl roztomilý člověk. Ferbasová a Baldová byly ve svých rolích také skvělé. Čtyřlístek výborných komiků uzavírá Pištěk. Příběh je prostinký, ale právě zmiňované herecké obsazení jej posunuje o několik tříd výše. Jen škoda, že místo Borského nebyl obsazen také někdo z herecké extraligy, bohužel Hrušínský byl ještě kluk, Štěpánek a Korbelář starší než Haas (i když Borský byl mladší jen o chloupek), ale Pivec mohl být dokonalým Hájkem. Ale to už bych chtěla příliš. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie, nie a ešte raz nie. Chápem, že české predvojnové filmy nie sú vo väčšine prípadov žiadnym zázrakom, ale na určitý štandard kvality má divák i po toľkých rokoch nárok. A tá v Slavínskeho podpriemernom filme evidentne chýba. Nezachraňuje ju ani hŕstka vtedy populárnych hercov, z ktorých je väčšinou komentátorov vyzdvihovaný Hugo Haas, ku ktorého herectvu mám veľmi rezervovaný postoj. Nikomu z českých divákov nezazlievam, že sa na tejto komédii dobre pobavil, pretože aj ona patrí k českému kultúrnemu dedičstvu, ktoré je treba "opečovávat". Ale súčasne nechápem, prečo by som sa k tomu mal proti svojej vôli pridávať aj ja. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Přestože jsme doma dost koukali na filmy pro pamětníky, Tři muži mi nějak unikli a tak jsem byla jednoho nedělního odpoledne nadmíru příjemně překvapená, jak milý je to film! Hugo Haas hrál vždycky hrozně nenuceně a civilně, to se mi líbí dnes třeba na Bolku Polívkovi, že se klidně zakoktá, přeřekne, nevím jak to popsat, prostě mluví jako normální lidi. No a Plachta! S ním mám jeden problém, vždycky mě hrozně dojímá, nevím čím to je, vždycky mi nad ním ukápne slzička. O Slavínského komediích jsem někde četla, že jsou jednoduché a naivní, no, nevím, připadá mi, že převyšují značnou část dnešní filmové produkce, zvláště pak prostoduchých amerických romantických komedií.... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Výjimečná česká adaptace Ericha Kästnera přišla právě včas, aby nabídla ideální námět pro klasickou veselohru Slavínského střihu. Kästnerův román Drei Männer im Schnee z roku 1934 (česky 1935) si lze snadno už na papíře představit jako ideální látku pro film v hlavní roli s Hugo Haasem. Má tolik společného s hlavními motivy sociálně kritických komedií, které patřily mezi nejčastější témata českého filmu 30. let. Roztomilé problémy továrníka Bárty, který se vydává za nemajetného výherce soutěže o luxusní pobyt v horském hotelu jsou ideální platformou pro sérii laskavého humoru a vtipných dialogů. V ženské verzi stejný motiv známe v letní verzi pod názvem Dva týdny štěstí. Ke kopii, kterou prodává Filmexport snad tolik, že nestabilní obraz a neostrý obraz je chyba přepisu, což je bohužel fexovský standard. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Po scéně, kdy se sluha, doktor Hájek (Vladimír Borský) a pan Bárta (Hugo Haas) válí a hází po sobě sněhem, mají úplně čisté obleky, jakoby se nic nestalo. (Dharmma)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v lokalitách: Krkonoše-Líščia hora, Černý Důl-Lyžařská bouda a v obci Františkov v západných Čechách. (dyfur)

Reklama

Reklama