Reklama

Reklama

Komedie o radostech a starostech venkovského papírníka.  Venkovského papírníka Cyrila Putičku přemluví jeho dospělé děti, aby prodal živnost a přestěhoval se za nimi do Prahy. Po velkém naléhání Putička souhlasí. Jenže neumí odpočívat a v luxusním pražském bytě se nudí. Jednoho dne se proto rozhodne najít si práci v papírnictví - třeba i bez platu. Do oka mu padne čerstvě otevřený obchůdek mladé vdovy Jarmily Valentové. Musí se jí skoro vnutit, aby u ní mohl nastoupit jako příručí. Rezignované majitelce nejen pomůže přivést obchod opět k prosperitě, ale vrátí jí i smysl života…
Veselohru o radostech a strastech malého živnostníka natočil v polovině protektorátního období režisér Vladimír Slavínský. Do hlavní role si vybral Vlastu Buriana, který zde opět zazářil - a to i přes nezvykle umírněný herecký projev. Král komiků si neodpustil jedno své parádní číslo - souboj s rozkládacím žehlicím prknem, což je variace na jeho slavný řecko-římský zápas se židlí. Po jeho boku si zahrála Zita Kabátová, v rolích dětí pak Věra Ferbasová, Raoul Schránil a Antonín Streit. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

hermiona

hermiona (hodnocení, recenze)

pavol.g

holčička se jmenuje Eva Bartáková, Bohdalka už v tom čase byla téměř puberťačka - ale ve filmu Právě začínáme jsem si to také myslela, než jsem viděla rok výroby

petr.c17

petr.c17 (hodnocení, recenze)

Vlasta Burian je prostě šprýmař, jak to o něm ve filmu řekla Růžena Šlemrová. "Chcete říct ještě jeden lekavej vtip?" Člověk se musí usmívat při sledování filmů s ním. Co mě trochu překvapilo, že Jaroslav Marvan asi zcela výjimečně nehraje pana továrníka, ale obyčejného hokynáře - a že mu to taky jde.

Uživatel petr.c17 smazal svůj příspěvek.

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

tak na konci ta malá holčička, co říká Burianovi, že nemá rozum, nebo tak nějak, to není Jiřina Bohdalová?

na příspěvěk reagoval hermiona

Meteor777

Meteor777 (hodnocení, recenze)

Po skončení zostane taký, ako by som to povedal, príjemný pocit v duši. Neviem čím to je...

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

nejlepší film Buriana.Dojemný a pravdivý,tak to v životě chodí.

formelin

formelin (hodnocení, recenze)

na DVD od 8/4/06 ... jop .. na starých filmech se dost vydělá, asi víc než na nových ;o)) .. ale dobre za to ze to alspon nekdo vydává ... ty komedie sou bomba ..

KevSpa

KevSpa (hodnocení, recenze)

No to je jasný, na starých filmech z NFA se vydělávají královské peníze:)

kostej_

kostej_ (hodnocení, recenze)

Mám pocit, že na konci seznamu hodnotících je asi 20 identit jednoho člověka, že by nějaké obchodní zájmy?

Reklama

Reklama