Reklama

Reklama

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Arthur Dent je obyčejný, celkem nudný Pozemšťan, který nemá rád čtvrtky. Byl by jím i navždy zůstal, kdyby se neukázalo, že jeho nejlepší přítel Ford Prefect je mimozemšťan a planeta Země stojí v cestě výstavbě nového hyperprostorového obchvatu, takže má být zbourána. Arthur s Fordem se jako jediní zachrání a - vybaveni pouze nepostradatelným Stopařovým průvodcem po Galaxii a ručníky - jsou vrženi do nejztřeštěnějšího dobrodružství v dějinách všech paralelních vesmírů. (July)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

swamp 

všechny recenze uživatele

Knižní série Douglase Adamse je naprosto dokonalá, její humor mě vždy dostane a je zcela mou krevní skupinou. Na seriál jsem se těšil, ale nic zvláštního jsem nečekal. Je dosti okleštěný, ty nejvtipnější věci jsou doslova ocitovány z knihy, ale je snad sušší než knihy samotné -- nebo alespoň jakýmsi jiným způsobem sušší. O speciálních efektech či technické kvalitě snad ani psát nebudu -- tohle prostě člověk musí brát z nadhledu. :) Ovšem pokud máte knížky již několikrát přečtené a chcete si zavzpomínat, těchhle šest dílů vás jistě potěší. ;) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* protože jsem v mládí přečetl celou Adamsovu pentalogii a mám ji v knihovničce, tak mě zajímalo jak dopadne film. Podle známky je jasné docela velké zklamání. Adaptace se nepovedla a za celý film jsem se jen trpně pousmíval a většina gagů šla vníveč. Rozhodně víc jsem se pobavil u staršího briského seriálu, kterému sice taky k dokonalosti dost chybí, ale co se dá čekat od televizního nízkorozpočtového počinu. Na druhou stranu se předlohy drží mnohem víc a je z něho cítit fanouškovský zápal pro věc. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

mcleod 

všechny recenze uživatele

That is really amazing. That really is truly amazing. That is so amazingly amazing I think I'd like to steal it... Dokonalá adaptace nejkultovnější knihy všech dob. Všechno bylo, jak mělo být. Režisér očividně věděl, kde má ručník... Všechny postavy, až na trochu kačenkovitou Trillian, naprosto odpovídají mým představám při četbě knihy. A co víc, naprosto amatérské kulisy, které si nijak nečiní nárok být považované za technicky dokonalé, velmi pěkně odpovídají celkovému vyznění knihy... dokonalá vizuální ukázka "optimistického nihilismu" Douglase Adamse. Co považuji ani ne za mínus seriálu jako spíš za velkou škodu, je značné zhuštění druhé knihy a vynechání následujících dílů. Rozhodně lepší by bylo každé knize věnovat celou šestidílnou sérii. http://www.youtube.com/watch?v=Ltm583i6Gek ()

July 

všechny recenze uživatele

Oproti zcela fantastickým románům a skvělé rozhlasové hře poněkud zklamání. Seriál se drží předlohy velmi věrně, a možná právě proto ho její znalci tolik neocení; děj se zde posouvá kupředu příliš pomalu a je prokládán mnoha citacemi z Průvodce, které úžasně pobaví v knize, ale do televize se moc nehodí. Když připočteme všudypřítomnou vizáž 80. let (nejen na Zemi, ale bohužel i ve vesmíru), některé herecké výkony a výpravu, z ukázkové pětihvězdičkové předlohy se dostaneme až na tříhvězdičkový seriál. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Mno nevím nevím, patřím mezi velké fanoušky sci-fi ale Stopařův průvodce mě vždycky nějak míjel. Dalo by se říci, že na poli sci-fi mě stopař míjí účinkem úplně stejně jako na poli fantasy Zeměplocha. Prostě mi tenhle druh humoru dvakrát nesedí. Ano dalo by se namítat, že je to suchý břitký britský humor, ale když to položím vedle skvostu jakým je Red Dwarf tak Stopař naprosto projíždí na celé čáře. Je to vlastně spíše taková studie jak budou lidi vnímat film plný absurdit a naprostých nereálností a o to tady vlastně celou dobu jde. Pokud tedy máte rádi lehce surrealistický pohled na věc tak směle do toho, mě to prostě nic neříká. Ještě musím připustit, že seriál jsem viděl až po shlédnutí modernější filmové verze a nejsem si zcela jist jestli je lepší nebo horší, seriál prakticky natahuje děj na 6 dílů zatímco ve filmu je vše odvyprávěno během asi 90 minut. Pro mě byl film mnohem zábavnější, i když připouštím, že nemalou zásluhu na tom měla i vizuální stránka se kterou se seriál z roku 1981 opravdu nemůže rovnat, když teda pominu tu neskutečnou hromadu papundeklových kulis. Stopař povětšinou staví na základech naprosto absurdního vtipu který je prostě až příliš inteligentní na to, aby utáhl celé dílo. Mě osobně neoslovil a raději zůstanu u takových anglických skvostů jako je Red Dwarf nebo Black Books. Pokud jste ovšem fanoušky knižní předlohy určitě se vám to bude líbit, v seriálu je zmíněno o dost víc detajlů nežli v pozdějším filmu a tím se vlastně stává poměrně komplexním dílem. Pro ostatní to až tak záživné nebude, ale co už tohle je jednoznačně zaměřeno jenom na určitou skupinu lidí. Před shlédnutím bych asi doporučoval přečíst si knihu, kterou jsem já osobně nečetl a proto mi spousta narážek nejspíše nic neříkala. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Vedle rozhlasové hry, pěti knih a sitcomu bylo téma Stopařova průvodce galaxií zpracováno také v počítačové hře, ve filmu, v divadelním představení, ve třech komixech a v několika sériích ručníků. Na většině adaptací se podílel sám autor fenoménu Douglas Adams. (mcleod)
  • Nápad na sepsání Stopaře Douglas Adams dostal v roce 1971 na své stopařské cestě po Evropě. Ležel tehdy opilý v polích poblíž Innsbrucku, zíral na hvězdnou oblohu, v ruce svíral knihu Stopařova průvodce Evropou a pomyslel na to, že by už někdo měl konečně napsat i Stopařova průvodce Galaxií. (mcleod)
  • Seriál je natočen podle stejnojmenné rozhlasové hry z roku 1978, podle které byla později napsána proslulá knižní trilogie v pěti dílech „The Hitchhiker's Guide to the Galaxy“, jejíž první díl byl vydán v roce 1979. (mcleod)

Související novinky

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

Zemřel představitel Darth Vadera David Prowse

29.11.2020

Ve věku 85 let zemřel po krátké nemoci britský herec a bývalý bodybuilder David Prowse. Prowse budou fanoušci nejlépe znát jako muže, který na sobě v původních Star Wars nosil ikonický kostým Darth… (více)

Reklama

Reklama