Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Van Dyke představuje excentrického vynálezce Cartacuse Pottse. Ten stvoří to nejneuvěřitelnější auto, které se jmenuje Chitty Chitty Bang Bang. Umí nejen jezdit, ale i létat a plavat a zaveze jej, jeho dvě děti a krásnou přítelkyni Truly Scrumtiousovou do kouzelného světa pirátů, hradů a dobrodružství. Skupina se tam utká se spoustou nezapomenutelných postav jako je baron Bomburst z Vulgárie, jeho žena, která nenávidí děti, vesnický výrobce hraček a zlý chytač dětí. Tento nádherný rodinný film je, se svými chytrými písničkami (včetně hlavního hudebního motivu, který byl nominován na Oskara, skvělým obsazením a okouzlujícím příběhem, prostě tak "tutově" líbezný, že si ho nemůžete nechat ujít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónov║ prvá polovica filmu je zbytočne zdĺhavá, v tej druhej sa to konečne rozbehne, triky, výpravnosť a kulisy na veľmi dobrej úrovni, muzikálové čísla v pohode ale aj tak len priemer /60%/ ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Legendární anglická pohádka/muzikál, která společně s Čarodějem ze země Oz a Panem Wonkou a jeho čokoládovnou tvoří základ anglosaského pohádkového světa, který dětem tady v postkomunistické Evropě bohužel pořád ještě zůstává zapovězený. ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobrý jako Mary Poppins, ale už kvůli scéně, kdy Van Dyke a jeho crew tančí fantastický tanec s holemi, se ráda podívám znovu. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Tvůrci bondovek si odskočili zfilmovat jinou knihu Iana Fleminga a vyšla jim tato skvělá muzikálová pecka, kterou jsem si jako desetiletý kluk pouštěl na VHSce prakticky pořád. Po dvaceti letech viděno znovu, tentokrát na Blu-rayi. Nezměnilo se vůbec nic. Pořád jde o nesmrtelnou klasiku, která by si zasloužila mnohem větší pozornost, než jaké se jí dostává nyní. A ty písničky - jedna vedle druhé - jsou stále boží. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Jako malé se mi to docela líbilo. Nenáročný muzikál s jednoduchým dějem a primitivním humorem. Určitě nelze filmu vyčítat hudbu, zejména ústřední písnička je pěkná, skoro až podlézavá. Celkově něco podobného jako Marry Poppins. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Na kouzlo Mary Poppins to má velice daleko jak hudebně, tak dějově. Je to takové až montypythonovsky "švihlé", ale nijak zvlášť vtipné... ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Rukopis Roalda Dahla je v Chittym zcela zřetelný. Dokonce jsem chvílemi měla pocit,jako by se v záběru mihl pan Wonka (zejména ve scénách z továrny na sladkoati a pak v tom panoptikálním zámku ve Vulgarii). Chitty Chitty Bang Bang je stařičký film, přesto musím říct, že mi tohle muzikální brnkání na struny fantazie přišlo vhod. Škoda té stopáže a místy hluchých nápadů (cukrátka apod.), protože nápady by vystačily na dva filmy, ale tvůrci dva filmy natlačili do jednoho. Škoda. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Rodinný sci-fi příběh odpovídající své době, ale proč pane bože ten mluvený překlad písní v českém dabingu? Vždyť to je i muzikál a takhle byl totálně zazděn. Originál jsem neviděl, shlédl jsem to dnes na amc. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

26. Zlatý Glóbus za rok 1968 - nominace (2) - Nejlepší hudba - Richard M. Sherman, Robert B. Sherman, Nejlepší filmová píseň - "Chitty Chitty Bang Bang" - Hudba a text Richard M. Sherman, Robert B. Sherman ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Předlohu Iana Fleminga jsem nečetl, ale nepochybuji, že se drží při zemi (stejně jako v knihách s Jamesem Bondem), zatímco film je typický muzikálový mišmaš všeho možného pro každého člena rodiny - od sladce zpívajících dětí na pláži, přes milostné vyznání v zámeckém parku, přes erotickou písničku v zámku (i tatínkové si chtějí užít film), až po vrcholné paňácové číslo (opravdu stojí za vidění), a to vše propojeno chytlavou ústřední melodií, pitvořící se dvojicí tajných agentů a chrabrým toymakerem Benny Hillem. Jenže celé je to až příliš mechanické, neživotné a tvořené od marketingového stolu.Ty dvě a půl hodiny barviček, pitvoření a chytlavých jednoduchých písniček rád v budoucnu pustím svým možným dětem, ale pro mě je ten příval sladkostí velmi težce stravitelný. ()

A.Beech 

všechny recenze uživatele

Keďze sa jedná o adaptáciu od Iana Fleminga tak som si tento film jednoducho musel pozrieť. Desmond Llewelyn (bondovský Q) + práca Richarda Maibauma a Kena Adamsa na filme boli pre mňa ďalším lákadlom, prečo si pozrieť tento film. Jedná sa o pohodovú fantazy komédiu, ktorej hlavné negatívum predstavuje prehnane dlhá (!) minutáž. Ak by bol film skrátený do120 minút, film by pôsobil celkovo určite lepšie. Ale dojem z filmu príjemný, z hudby taktiež. Bodaj by nie keď hlavná pieseň bola nominovaná na Oscara :P ()

mandlova 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem milovala Mary Poppins i Chitty Chitty Bang Bang stejně. Tohle je ale ještě větší úlet než Mary :) Skvělý rodinný film, s nezapomenutelnou poetikou, jako dospělá ale musím říct, že zkrácení o dobrou půlhodinu by nevadilo. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Roztomila a naivni, krasna pohadkova podivana, ...v hlavni roli auto pojmenovane Chitty Chitty Bang Bang. Mne se to libilo moc. Uz prvni titulkove sceny z automobilovych zavodu jsou spickove, a mirny "montypython" podton je taky prima (tak jak zde v okolnich komentarich tez nekdo zminuje)... Vyborna je Anna Quayle v postave baronky Bomburst, ktera trpi hruzou z deti. :-) P.S.: je to dve a pul hodiny dlouhe, takze bacha. Natahuji to logicky ty pisnove vystupy. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A tak mě v roce 1968 zbylo pět hudebních filmů, většinou přes 2,5 hodiny, tak s chutí do toho. A hned tenhle vůbec nevím jak hodnotit. Na jednu stranu až malebná výprava, pěkné triky s létajícím autem a některé výborné taneční čísla, hlavně v továrně na sladkosti či "panenky". Na druhé straně šílená stopáž, žádná zapamatovatelná písnička a ukrutně ale ukrutně infantilní děj a scény, až jsem se místy styděl. Herci to moc neutáhnou a dětský film se mění v druhé půlce v dosti pitomou pohádku. Je to prostě film pro nejmenší, ale ty těžko ocení nekonečnou stopáž a tunu písniček. A ač mě podobné filmy většinou baví (Mary Poppins, Doktor Dolittle), tady to bylo jak na houpačce. S ohledem na cílovou skupinu a dobu vzniku smířlivé 3*. ()

Reklama

Reklama