Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nestává se každý den, abyste byli při cestě vlakem svědkem vraždy. Když se však nenajde tělo, nemohlo ani dojít k žádné vraždě. Alespoň to tvrdí policie a Miss Marple tak nezbývá nic jiného než obléct zástěru, uvázat si do vlasů mašli a vyrazit do služby k Ackenthorpovým, jejichž stará usedlost leží hned vedle železniční trati. (dopitak)

(více)

Recenze (30)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná detektivka z pera Agathy Christie, slečna Marplová v podání Margaret Rutherfordové je sice trochu jiná, než jsem si ji představovala, ale postupně si mě získala.. V tomto příběhu se stala svědkyní vraždy ve vlaku, žádné tělo policie nenašla, tedy začíná vyšetřování na vlastní pěst.. Místy úsměvné, místy napínavé a celkově mi to sedlo.. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Slečna Marplová tentokrát vyšetřuje případ staré podivínské dámy, která spatřila ve vlaku jedoucím po vedlejší koleji vraždu.To by ale nebyla slečna Marplová která se nevzdá a nebojí ostatně jak už je to jejím zvykem-a celého případu se ujme a vezme ho do vlastních rukou.Navíc vybavena všemi schopnostmi anglické dámy ze staré školy a zkušenostmi ze stovky přečtených detektivek neustane, dokud nepřipraví velice rafinovanou a zároveň velice prostou léčku, do které (jak už bývá zvykem) vrah samozřejmě ihned spadne.Inu nic nového pod sluncem.Tento snímek je první ze čtyř filmů (Murder at the Gallop,Murder Most Foul, Murder Ahoy) o slečně Marplové, v němž hrála hlavní roli anglická herečka Margaret Rutherfordová.Po velikém úspěchu tohoto filmu v kinech se celý detektivní seriál stál také stálicí na televizní obrazovce.Ale to již pod názvem televizního seriálu To je vražda napsala v hlavní roli s Jessicou Fletcherovou.. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Nezůstala bych tu po setmění ani za všechen čaj v Číně." S výrokem hospodyně nelze než souhlasit, jelikož v rodinném sídle Ackenthorpových číhá smrt na každém kroku (téměř), o čemž se brzy přesvědčí i všetečná slečna Marplová. Ta musí sebrat všechen svůj um a důvtip, aby přesvědčila policejního inspektora, že není blázen, ba co víc, že vražda, kterou viděla, se skutečně stala. A s objevením mrtvoly se kola pátrání začnou teprve zvolna roztáčet. První film s Ruthefordovou nepřekypuje pozdějším humorem, byť špičkování Marplové s panem Ackenthorpem nemá chybu a rozhodně pobaví. Z napínavých scén je jistě nejlepší noční pátrání po ukryté mrtvole či noční bouře, kdy dojde k výpadku proudu. Samozřejmě i past nastražená na vraha má své kouzlo, i když divák podvědomě tuší, že slečna Marplová útok přežije. Zábavná detektivka s vynikající hudbou potěší srdce (snad) každého fanouška amatérské vyšetřovatelky. Po letech bych asi z hodnocení hvězdu ubral, ale z nostalgie ji ponechám. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Úvodná scéna roztomilá, ale zhola fantazijná. Predstavte si, že idete vlakom. Pozeráte z okna. Vtom sa oproti Vám rúti iný vlak. A Vy, popri obojstrannom pohybe dvoch oproti sebe idúcich súprav, zazriete v okne protiľahlého vlaku scénu uškrtenia ženy. Úplne nemožné, nereálne. Aj pri zohľadnení rýchlosti vlakov pred 60. rokmi. Ale fajn. Veď film tu nie je preto, aby sprostredkoval realitu. Film je prostriedkom sprostredkovania príjemnej fantázie alebo autorskej vízie (hoci niekedy veľmi trpkej), uvoľňujúcej ľudí spod okov všednej, každodennej reality. Pani Marplovej nik neverí a považuje jej svedectvo za bohapustú fantáziu vášnivej čitateľky detektívok. A tak sa rozhodne konať. Zamestná sa ako slúžka v dome, v ktorom tuší, že sa ukrýva mŕtvola uškrtenej dámy z vlaku. Popri vážnom motíve, množstvo humorných odľahčení. Dej plynie svižne, obsahuje málo zdržiavajúcich pasáží. Celkove vydarená kriminálka s komediálnym podtónom, rovnako pozerateľná dnes ako v dobe svojho vzniku. P. S. Drobný osobný mínus spočíva v odhalení páchateľa veľmi skoro pred filmovým finále. 70% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Lahůdková záležitost u které rozhodně neusnete, bez ohledu kdy se na film budete koukat. Miss Marple zahajuje svůj soukromý boj proti všem podlým vrahům v Milchesteru a okolí. Pomáhat jí budou jen starý knihovník Jim Stringer a romány Agathy Christie.____Film je zástupcem jemného britského humoru šedesátých let. ()

Galerie (85)

Reklama

Reklama